Поранешен војник на УЧК раскажува за вадењето органи во Косово

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
...Тоа што зборуваме друг јазик и што имаме друга вера не не прави поинакви, всушност албанците се поврзани со сите народи во балканот, со дел србите и македонците имаме иста вера (исламот), со хрватите исто така, со грците не дели иста вера, горе доле имаме и исти традиции иако ги негираме, илјади години сме биле соседи, имало времиња кога сме биле алеати како што имало времиња кога сме биле противници, денеска не сакам да го нарекувам ова време како време кога сме противници, затоа што тоа можеме да го смениме...........затоа што денеска обичниот човек потешко е да се манипулира, денеска не не делат огромни планини кои спречуваат за да се спознаеме, навистина да се запознаеме, да ги оставиме предрасудите.............
Знам дека не сум космополит, но знам со сигурност дека не сум националист....
A твојата поддрша кон учките и Косово што те прави?

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Тетово и Струга се градови на Македонија.

Исто како што Книн и Вуковар се градови на Хрватска.

Како ти дошло тебе кога Македонија станала независна , така требало да им дојде и на србите од Хрватска.

Не може 90% од хрватските граѓани да бидат заложници на желбите на србите. Хрватска била република , еднаква на Србија.

Плус тоа не беа Хрватите што ја нападнаа Србија , туку беа србите што ја нападнаа Хрватска.

Тоа што ти го нарекуваш протерување , уствари е самоволно бегање , пошто не можеле да замислат да живеат во независна Хрватска. Така и се однесувале србите , велеа сите ќе умреме , но нема да живееме под Хрватска.

Хрватите не им ја исполнија желбата со умрењето , но не ни ги спречија да заминат.
А потоа пак им ги отворија вратите да се вратат (на тие кои не причиниле злосторства над хрватите).
Што го раздлабочи бе првиот ред на постот од Кумановец? А останатиот го занемари? :D Он вика дека е неправедно да добијат Албанците дел од Македонија, дали и ти го мислиш истото?

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.174
Абе Дардан,зш не си ги барате правата и во други места каде што живеат албанци? Ево например има многу албанци и во грчкиот град Чемерија, зошто во Грција не си ги барате правата? Или пак во Прешевската долина? Или неможете ништо да сторите таму? А ?

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Абе Дардан,зш не си ги барате правата и во други места каде што живеат албанци? Ево например има многу албанци и во грчкиот град Чемерија, зошто во Грција не си ги барате правата? Или пак во Прешевската долина? Или неможете ништо да сторите таму? А ?
Го чекаат вујко Сем.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Во Грција ниту вујко СЕМ неможе да им помаѓа ако се чепкат и таму..:icon_lol:
Е па нема тогаш што да чекаат-кога нема велесила на нивна страна сами нека си ја земат работата во свои раце и сами нека се изборат за Чемерија.

V

viktora

Гостин
Во Грција ниту вујко СЕМ неможе да им помаѓа ако се чепкат и таму..
Ce cepnat ama op bankrot pa ojde berzata na volstrit.
--- надополнето: 13 септември 2012 во 16:16 ---
Во Грција ниту вујко СЕМ неможе да им помаѓа ако се чепкат и таму..
Ce cepnat ama op bankrot pa ojde berzata na volstrit.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Класичен албанофоб, човеку ако не си слушал за албанците кога си бил дете тогаш значи дека и твоите родители биле албанофоби, човек кој сонува за војна, а во вореме на војна ќе бега во Грција, не си достоен да спомнуваш војна, во 2001 повеќе од половина ви беа резервисти роми а во спротивната страна имавте 500 герилци, вие се плашите од албанците, букфално, а се што можете е да кукате како вештерки (зборувам за албанофобите).....
Ако ти не сакаш соживот затвори се во институција или во манастир и лечи се, сепак има решение за тие како вас.....
Не знам кои се со виртуелна цифра, јас постојам, дали ти постоиш???????????
Всушност која е вашата татковина????????????
Мое во Македонија е тоа парче земја каде ми е куќата, каде со пота на мојот дедо кој работеше по 12 часа дневно во странство......никогаш нема да биде оттуѓено од мене само ако некојси и македонец или што и да е ми брои пари...........такво етничко чистење е добродојдено насекаде каде живеат албанците................а со сила не бидува со нас..............

Ако ти си се викаш македонец поблизок си со албанците околку со србите, ама се знае дека си збунет......фобијата ти ја меша перцепцијата......
Таквите како ти се причината затоа што постојато се РАСТРТИМЕ меѓу себе....................
Е сега онтопих....
Србија нема надлежност да осудува други државјани, а и нема да има воопшто судска постапка затоа што нема злосторство, туку ќе ја продолжува играта и ќе преведе неколку мина од регионот на прешево и толку.............
--- надополнето: 13 септември 2012 во 10:43 ---
Албанофоб, тоа сум јас......од глава до пети....
Секогаш спремен да не бидам таков, кога нема да живеете со вакви заблуди како идеали и ќе покажете почит кон луѓето и земјата кои се' ви имаат дадено....

Знам дека си сакате да си живеете во некоја ваша реалност, ваша историја, па сигурно не си учел за тоа како сме бришеле патос со вашите „јунаци“ ама може да си побараш google, wiki за Чеде Филиповски - Даме, Тодор Циповски - Мерџан, Заре Лазаревски....кои btw не ваделе органи од ваше цивилно население преку границата, туку се расправале со качачки банди што знаеле да си го извадат ку***о само пред ненаоружани селани и да се изживуваат со нив....тргајте бисти, менувајте имиња, ама тоа е тоа....тоа се луѓе, чии свети имиња се како планини големи....исто како и на тие што ви ги пикнаа муџахедините во автобуси 2001 година - кои 500 роми бе? Иди на мали деца кажувај им прикаски......USA, факинг јенки, на нив фала да им кажете иначе со толку качување на К од ваша страна не бива соживот....

И парите од твојот дедо, место во УЧК да оделе во приватен чесен бизнис со плаќање на давачки и мене и тебе ќе ни беше многу подобро....соживот ти не сакаш, зошто па јас да сакам, ај погоди кој не е од овде!???

Член од
11 септември 2012
Мислења
69
Поени од реакции
38
Не мораше македонецот да убие, рани, истепа од мерак албанци, затоа што тоа го правеа институциите ОД МЕРАК.............
Тој албанец кој тепа, рани, убие, уништува гробишта, итн, нека се затвори и толку, јас не сакам да се одолговлекува ова, твоите институции сакаат...............
Твоите институции кога се прославуваше во центарот на градот имаа мапа на ГОЛЕМА МАКЕДОНИЈА со големина 200м2, а стотици македонци го држеа тоа.............
Институциите го правеа тоа затоа што беа нападнати од само наречени борци за човекови права(терористи),а со цел да се одбрани територјалниот интегритет на Република Македонија.
Институциите не сакаат????
Кажи ми кој албанец е изведен пред институциите без претходно да немате организирано вандалски протести во одбрана на тој албанец со образложение дека делото му е монтирано од старана на истите институции во кои барате вработување!
Следам вести инфпормативни програми на сите телевизии и кабелски оператори акога имало прослава во центарот на градот никој не покажа знаме на голема Македонија,освен ако ти тоа не си го видел имагинарно а можеби и монтирано на вести на албански на алсат телевизија

Член од
25 март 2012
Мислења
8.600
Поени од реакции
5.219
Чамерија не е град, туку е Епир............
Ако не си ги бараме таму, тоа не значи дека не треба да ги бараме овде, зошто воопшто јас треба да барам нешто од тебе??????, Кој си ти мој господар???? Мислам дека таму е грашката, што вие мислите дека ние треба да бараме а вие да размислите дали да дадете зависно дали сме биле добри......
Само во последните 20 год со две држави ги решивме проблемите, за овие историски моменти треба и време, така да и во Грција ќе се случат промени, исто како во Црна Гора......

Член од
11 септември 2012
Мислења
69
Поени од реакции
38
Чамерија не е град, туку е Епир............
Ако не си ги бараме таму, тоа не значи дека не треба да ги бараме овде, зошто воопшто јас треба да барам нешто од тебе??????, Кој си ти мој господар???? Мислам дека таму е грашката, што вие мислите дека ние треба да бараме а вие да размислите дали да дадете зависно дали сме биле добри......
Само во последните 20 год со две држави ги решивме проблемите, за овие историски моменти треба и време, така да и во Грција ќе се случат промени, исто како во Црна Гора......
Немојте да бидете толку сигурни дека сте решиле неколку проблеми а дека ќе решавате уште проблеми во други држави.Низ историјата сте имале повеќе падови отколку подеми.Имајте на памет дека не сте Кувајт дека немате нафта и дека НЕМА ВЕЧНО ДА ИМАТЕ ПОДРШКА од Америка.Нема кај немате изедено гомна,а сите соседи ви се спремаат така да фокусирајте се на тоа да не ве снема од лицето на земајат за ВЕК И ВЕКОВ

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Вие албанофобите сте интересен феномен....но морам да ви признавам дека имате доза интелегенција повисока од еден обичен фобист, а се гледа со тоа што секогаш се обидувате да ја оправдувате фобијата и омразата на разни начини, тоа кажува дека чувствувате неспокој без да имате база и аргументи, наидете на некои случувања каде индивидуи албанци се актери (лоши се разбира) и веднаш го фаќате случајот за да ја храните вашата потреба за оправдување.....
Еве на пример оваа тема започна со нешто друго а продолжува со тоа што албанците се гнасни, албанците се котат, албанците се примитивни, итн...
Сите албанци да го држевме скалперот немате право да не ставите сите во тој куп, затоа што после тоа случка се родени други албанци, немате право да ја оцрните и Овк, затоа што во таа Овк немаше само криминалци имаше и чесни луѓе, луѓе кои го оставија западот со целиот раскош и се вратија да се борат за татковината, ДА и албанците имаат луѓе кои се бореле за татковината, имаат татковина, не се дојдени од никаде...........
Тоа што зборуваме друг јазик и што имаме друга вера не не прави поинакви, всушност албанците се поврзани со сите народи во балканот, со дел србите и македонците имаме иста вера (исламот), со хрватите исто така, со грците не дели иста вера, горе доле имаме и исти традиции иако ги негираме, илјади години сме биле соседи, имало времиња кога сме биле алеати како што имало времиња кога сме биле противници, денеска не сакам да го нарекувам ова време како време кога сме противници, затоа што тоа можеме да го смениме...........затоа што денеска обичниот човек потешко е да се манипулира, денеска не не делат огромни планини кои спречуваат за да се спознаеме, навистина да се запознаеме, да ги оставиме предрасудите.............
Знам дека не сум космополит, но знам со сигурност дека не сум националист....
I jas ne sum nacionalis ama ova e bolno go gledav videoto ima samo mal broj na albanci koi mislat kako tebe poveceto se nacionalisti i se zadojuvaat takvi da bidat da mrzat se sto ne e albanko barem tuka vo naseto opkruzuvanje pisuvam ,e sega vidi razlika koga ja pominat granica so Hrvatska tie istite bidnuvaat mnogu poslusni gradjani na tie drzavi zosto ne se preoptovareni so istorija ucat na stranska drzava zadovolni se od nacinot na ziveenje tamu i poveceto ne mislat ni da se vratat ovde a podrzuvaat iredentisticki idei kako vie tepajte se ovde a nie ce finansirame ve podrzuvame pa sega koj prezivi...
Vidi vo sekoja vojna se borat robijasi seljaci probisveti sverceri kriminalci platenici i drug slajm od narod ti vikas ostavile bogatstvo mozebi ama ne bile doktori inzineri pravnici ...
Albancite so nikogo ne se lozuvaat toa e fakt Vo Srbija konflikt vo Makedonija isto vo Grcija ja barat Cemerija vo Grna gora i tamu im e loso sekade problemi kade ima albanci ...
Predrasudite nemozeme da gi ostavime poradi toa sto vie nejcete da se druzite so nikoj kako nekoe zatvoreno pleme ste i samo so vasite se druzite eve jas imav prijateli albanci site zboruvaa nekoe vreme so mene se druzevme sega nejcat ni da te pozdravat dojdes vo nivno drustvo se osecas otfrlen pocnat da zboruvaat albanski ti sakas nejces si odis ne si pozelen ludjeto se povece se delat
Edno prasanje do tebe vo Svajcarija ima mnogu Albanci zosto ne potrazat nekoi posebni prava kako sto pravat ovde te jazik te zname te preimenuvanje ulici itd itd itd barem nesto da se izborat ...???

V

viktora

Гостин
Zdravje boze eden den,ubav i soncev den,den koga ovie kasapi ke probaat kakov vkus imaat nivnite jajca.Den koga ke se ispravi pravdata i koga ke im dojde krajot na ovie teroristi.Den koga Amerika nema da bide No1,den koga ke placat ovie monstrumi za sopstveniot zivot.Kade i da e toj den ke dojde nabrzo Amin!

Член од
25 март 2012
Мислења
8.600
Поени од реакции
5.219
I jas ne sum nacionalis ama ova e bolno go gledav videoto ima samo mal broj na albanci koi mislat kako tebe poveceto se nacionalisti i se zadojuvaat takvi da bidat da mrzat se sto ne e albanko barem tuka vo naseto opkruzuvanje pisuvam ,e sega vidi razlika koga ja pominat granica so Hrvatska tie istite bidnuvaat mnogu poslusni gradjani na tie drzavi zosto ne se preoptovareni so istorija ucat na stranska drzava zadovolni se od nacinot na ziveenje tamu i poveceto ne mislat ni da se vratat ovde a podrzuvaat iredentisticki idei kako vie tepajte se ovde a nie ce finansirame ve podrzuvame pa sega koj prezivi...
Vidi vo sekoja vojna se borat robijasi seljaci probisveti sverceri kriminalci platenici i drug slajm od narod ti vikas ostavile bogatstvo mozebi ama ne bile doktori inzineri pravnici ...
Albancite so nikogo ne se lozuvaat toa e fakt Vo Srbija konflikt vo Makedonija isto vo Grcija ja barat Cemerija vo Grna gora i tamu im e loso sekade problemi kade ima albanci ...
Predrasudite nemozeme da gi ostavime poradi toa sto vie nejcete da se druzite so nikoj kako nekoe zatvoreno pleme ste i samo so vasite se druzite eve jas imav prijateli albanci site zboruvaa nekoe vreme so mene se druzevme sega nejcat ni da te pozdravat dojdes vo nivno drustvo se osecas otfrlen pocnat da zboruvaat albanski ti sakas nejces si odis ne si pozelen ludjeto se povece se delat
Edno prasanje do tebe vo Svajcarija ima mnogu Albanci zosto ne potrazat nekoi posebni prava kako sto pravat ovde te jazik te zname te preimenuvanje ulici itd itd itd barem nesto da se izborat ...???

Тоа што е болно не значи дека е вистина..............да чекаме дали ќе има докази и судење.......
Не еточно дека албанците со никого не се сложуваат, сите балканци со никого се сложуваат, најди ми две балкански земји со добри соседски односи!!!!!!!!!!!!!!!
Не е вистина дека албанците имаат иредентички идеа, туку соседите сакаат таква етикета да ни лепат....
Не е вистина дека ние не сакаме да се здружиме, на пример јас на факс повеќе се дружам со македонци.......
Ако толку сакаш да се дружиш со албанци потруди се да научиш барем да се поздравуваш на албански, и не се плаши нема да се албанизираш со тоа.....
Албанците во Македонија не се како албанците во Швајцарија, туку се како италијанците или французите во Швајцарија, гледај каков статус имаат французите во швајцарија!!!!!!1
Не верувам дека нема улица или училиште со името на Наполеон Бонапарта во Швајцарија...

Kajgana Shop

На врв Bottom