Поранешен војник на УЧК раскажува за вадењето органи во Косово

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
:D <3

Demek ne ste zavrshile beter od srbite? Srbite barem ne zhiveat so niv vo ista drzhava, nema koj da ne im plate smetki, da se kurchi, da im pravi problemi, da im ubiva deca, itn... Taka da, ste zavrshile polosho od srbite mnogu, ama toa e kapacitetot, login on the forums and bitch about it... Zemi pushka be da te vidam, sigurno ne moze ni da ja drzis od sto ke ti bide teska... <3
Decko aj odi na mirc i pisuvaj tamu ASL
Baska albanec si. Pogolema kazna od boga ima li?
Albanec si, covece..
Toa e.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Македонија преку давање на државјанство на своите Македонци од соседството, дијаспората, преку здрава национална политика ќе го пополни секој простор од територијата на РМ.
Само во Србија има 200.000 Македонци.
Прво да поработиме на нас самите, на секој Македонец Македонија му е обврска да ја сочува и да ја развива.
Оној момент кога ќе покажеме дека нема да дадеме ниту мм од нашата земја, од тој момент ние почнуваме да бидеме држава.
Се друго е бавна смрт.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Поентата не е бројката.
Поентата е дека секој кој има македонско потекло може да има и државјанство а дали тој ќе живее во Македонија и колку ќе живее тоа е негово право.
Од овие 23% Аљбанци кои ги имаше на пописот 6-7% живеат во странство и се попишани на факс машина.
Нивниот прираст се намалува, се еманципираат, имаат 3 факултети и нив ќе ги фати исто.

Еве еден подруг пример.
Книнска Краина, населена претежно Срби и тоа Срби од тоа правите Срби, сите стројни мажи кои го сопреле турскиот пробив кон европа.
Зошто Хрватска не им ја даде автономна Книнска покраина ?

Само те молам немој да ми го дрвиш како Хрватите се ова или она а ние Македонците трето.

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
За да живееме мирно и без тензии можда е и паметно да им се даде мал дел од државава (како што и предложи Љубчо), дел од Косово и да се направи еден голем ѕид околу, исто како што имаат изградено и Израелците, па нека си живеат во мир и спокој без да бидат загрозувани од сите нас, да не мора да плаќаат даноци за нас, да не мора да не учат дека треба да се почитува правото, да не мора да не гледаат како купуваме невести, да не се плашат од крвни одмазди......
Ej, cim tolku sakas da se razdavas, pocni so tvojot dom, kuka, kola.. daj im se zatoa sto ljubco rekol taka!

Taka toa se razdavalo teritorija i drzava.. c c c

Abe neli ne smee pod 14 godini na forumov? kako bese toa, imase nekoe pravilo takvo..

Член од
12 септември 2012
Мислења
9
Поени од реакции
4
Не станува збор за тоа што Љубчо рекол така, не го поддржувам воопшто (не сакам ни еден политичар). Јас зборувам за мир и како да се дојде до тоа. Мирот од секогаш барал жртви, прашањето е што да се жртвува, дали години и години во тензии и глупости (се додека не се цивилизираат), дали животи... или пак територија.
Како и да е факт е дека соживотот со нив не функционира.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Море поентата не е бројката.
Поентата е дека секој кој има македонско потекло може да има и државјанство а дали тој ќе живее во Македонија и колку ќе живее тоа е негово право.
Од овие 23% Аљбанци кои ги имаше на пописот 6-7% живеат во странство и се попишани на факс машина.
Нивниот прираст се намалува, се еманципираат, имаат 3 факултети и нив ќе ги фати исто.

Еве еден подруг пример.
Книнска Краина, населена претежно Срби и тоа Срби од тоа правите Срби, сите стројни мажи кои го сопреле турскиот пробив кон европа.
Зошто Хрватска не им ја даде автономна Книнска покраина ?

Само те молам немој да ми го дрвиш како Хрватите се ова или она а ние Македонците трето.
Ако може јас...
Хрватска најде друг начин односно ја „исчисти“ крајина од Срби. Ако некад имало 16% Срби во Хрватска сега има 4%. Тоа се 300.000 луѓе у минус. Значи ако го зимаш примерот на Хрватска, тебе излез ти е чистење на Албанците од Македонија, а тоа е невозможно знаеш и сам. Вака мене ми е одличен предлог да им се даде делче, а ние да си живееме ко луѓе, пошто со дивјациве на крај не се излага.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Зошто тоа што важи за Македонија да не важи за Албанија, која е исто така мултиетничка и мултикултурна, како и за Грција, Бугарија.

Единствената разлика која јас ја гледам е во тоа што Хрватите си ги гледаат хрватските национални интереси, Албанците албанските национални интереси, грците грчките национални интереси а кај нас има една сорта на луѓе кои ги гледаат сите други национални интереси и ги уважуваат истите а само македонскиот го стваат некаде многу многу доле.

Албанците тоа што го бараат можат да го добијат во нивната матична држава.
Ако Албанците предизвикаат сецесија на Македонија тоа ќе значи етничко чистење на Македонците.

Нели е нормално Македонците да си ја одбранат територијата и ако успеат во тоа да диктираат услови.

Или не бе, каде ние, Македонците, паприкаши, чокалии, кој сме ние, ситно мало.
Излезете од темпоистичката матрица.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
па има други фактори кои ги попречуваат Македонците да си ги гледаат cвоите национални интереси. А тие фактори иѕлегоа на виделина 2001 кога Македонците си ги гледаа националните интереси. Колку Албанци има во Македонија, а колку Македонци во Албанија? Кај е Албанија мултиетнична? 80% од населението е Албанско, а овие нашиве не знам дали Албанија да им ја наречам матична кога дали 3% од нив биле некогаш во Албанија е прашање...

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Албанија исто така има малцинства кои се повеќе од 30%.
Албанскиот Уставен Суд ги укина малцинствата при попишување да не излезе токму оваа слика.
На Балканот не постои хомогена етничка држава.
Решение за целиот Балкан е изедначување на правата на малцинствата во сите балкански држави.
Пошто за тоа нема индиции, ние како Македонци кои имаме само една држава треба на секој можен начин да ја сочуваме.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.417
Поени од реакции
16.694

Demek ne ste zavrshile beter od srbite? Srbite barem ne zhiveat so niv vo ista drzhava, nema koj da ne im plate smetki, da se kurchi, da im pravi problemi, da im ubiva deca, itn... Taka da, ste zavrshile polosho od srbite mnogu, ama toa e kapacitetot, login on the forums and bitch about it... Zemi pushka be da te vidam, sigurno ne moze ni da ja drzis od sto ke ti bide teska... <3
У Ресен временцето ладничко периодов а?

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Kaко може да зборите за делење на Македонија и племето да си оди таму кога во тие градови живеат и наши луге и си имаат цела историја таму...

Член од
11 септември 2012
Мислења
69
Поени од реакции
38
Ма знаев јас дека е некоја местенка. Кога сме веќе кај Дарди, случајно му го приметив аватарот и една работа не ми е јасна. Толку ли се глупи па не можат да сфатат дека се обични пиуни на тоа знаме? Или ете дај нека ми објасни некој од нив зошто според нив Америка ги "штити"? Бидејќи им се од стратешко значење или до лепота е?
Имаат многу пари добиени од нелегални активности,а Американскот паричник се празни и треба некој да го полни затоа имаат подршка.
А и многу глупи се така да Американциве можат лесно да ги манипулираат како сакаат и кога сакаат

2

~2A

Гостин
Bosko Buha

Големи ти се постовите па вака те тагнав.

Знаеш онаа мисла.... ЌЕ МУ ДАЈШ НА ЧОВЕК ЕДЕН ПРСТ,ЌЕ ТИ ЈА ЗЕМЕ ЦЕЛА РАКА.
Се додека имаат "грб" ќе прават што сакаат, ќе лумпуваат и тероризираат нашава држава.Тие се никој и ништо за ние да им даваме територија од нашата држава која што и не е некоја голема држава заразлика од некои држави.
Тоа си е наша територија и тие се доселени тука,можеби си сеуште мал,можеби не (извини ако те навредив) ама овде се доселија многу косовари на кои исто така им пружаат услови кои што само можат да ги сонуваат во друга држава.
Кога е разлабаен каишот попушта,така се случува со нашата држава.Им даваш се и тие си праваат некои си филмови да земаат територии од други држави и да создаваат т.н. ГОЛЕМА АЛБАНИЈА.

Член од
11 септември 2012
Мислења
69
Поени од реакции
38

Со оружје и насислство денес работите ги решаваат луѓе со низок коефициент на интелигенција.
Пушката можеш да ја држиш и ти е лесна дека немаш мозок ни колку колибри,изманипулиран си и дрогиран

O

Orion.

Гостин
Се надевам дека терористот Харадинај ќе биде осуден и ќе скапе у затвор
А вие што давате територии, заради такви пичондри сме на ова дереџе

Kajgana Shop

На врв Bottom