- Член од
- 2 јули 2010
- Мислења
- 4.625
- Поени од реакции
- 5.678
Probav i pak istotoПробај со друг мрежен кабел, пробај истиот тој кабел да го ставиш во друга порта на рутерот, види некој антивирус/фајрвол да не го блокира пристапот до интернет...
Ај отвори Command Prompt (win+r) и пиши ping 192.168.0.1 (претпоставувам дека таа е default адресата на рутерот, ако не е тогаш во командата замени ја онаа што ти е подесена моментално) и види дали ќе ти даде некакви резултати. Ако го пронаоѓа рутерот, тогаш нешто до самиот компјутер е штом ништо не отвара па таму да го бараме проблемот, ако не го пронајде т.е. ти јави порака requested timed out тогаш проблемот е на друго место. Штом велиш дека си пробал со друг кабел и друга порта на рутерот, ќе мораш да ја замениш мрежната картичка. Не би било лошо да се јавиш и во контакт центарот на операторот одкаде што користиш интернет, па види и тие каков совет ќе ти дадат.Probav i pak istoto![]()
Слободно инсталирај виста драјвери на вин7, не би требало да има никаков конфликт потоа.Инсталирав 64 битен ОС, плочата ми е постара и неможам да најдам чипсет драјвери па ме интересира колку се тие битни и дали мора да бидат инсталирани пошто и вака функционира окГледам има драјвер за Vista но дали би функционирал на седмица? За оваа плоча се работи.
Сакав да ставам лозинка на компјутерот, но не на user, туку на компјутер. Најдов BIOS програм но има проблеми не е компатибилно бара од 64 бита нешто таму, пробав и нешто со тоа, и не сака, па затоа би ве замолила ако можете да ми кажете како овој да го инсталирам или пак нешто друго за истата намена.![]()
влези во биосот имас да ставис пасворд директно во негоСакав да ставам лозинка на компјутерот, но не на user, туку на компјутер. Најдов BIOS програм но има проблеми не е компатибилно бара од 64 бита нешто таму, пробав и нешто со тоа, и не сака, па затоа би ве замолила ако можете да ми кажете како овој да го инсталирам или пак нешто друго за истата намена.![]()
не е компатибилен, не може да се вклучи.влези во биосот имас да ставис пасворд директно во него
BIOS не се инсталира него е вграден програм на плочата, тоа е она ко го палиш сабајле компјутерот и ти испичува на црниот екран Press Del to Enter Setup.Сакав да ставам лозинка на компјутерот, но не на user, туку на компјутер. Најдов BIOS програм но има проблеми не е компатибилно бара од 64 бита нешто таму, пробав и нешто со тоа, и не сака, па затоа би ве замолила ако можете да ми кажете како овој да го инсталирам или пак нешто друго за истата намена.![]()
bios master password generator,najubavo spusti go su hirens boot 15 ili 14 a mozes i sam,pisi mi so kopjuter imasне е компатибилен, не може да се вклучи.
Со која брзина го имаш снимено тоа двд?Немам друго цд во моментов за да проверам дали нешто не е во ред со инсталационото, а како што можев да видам и на други им се има појавувано ова.(windows 8 инсталација). Anyone ?
едит: Сетапот неможе да го пронајде тој драјвер и од цедето за лаптопот.
Лаптопот е кој? ОС имаш 7ца 32/64бит? Сам го инсталираше или преинсталиран го зема ?Не сум сигурен дали е за тука и е за во хардвер.
Ми праи некој заебанции лаптопов. Ко ќе го ставам на sleep, по некое рандом време сам ќе му текне да се пушти. Си седам така и се пушти. Навечер го склопам само, тој заспие, сабајле ја се будам тој веќе буден. Или пак ако ми свирела некоја песна кога сум го склопил, ќе се пушти ќе попее песната 10тина секунди и пак ќе заспие.
Смешно ми е вака, ко ќе му текне да ми пее, ама мора да му барам чаре. Вие некој совет да дајте?
AHCI то искључи го у биос за сата мод и стај го на иде.Немам друго цд во моментов за да проверам дали нешто не е во ред со инсталационото, а како што можев да видам и на други им се има појавувано ова.(windows 8 инсталација). Anyone ?
едит: Сетапот неможе да го пронајде тој драјвер и од цедето за лаптопот.
Со PowerIso го режев, а брзината мислам дека беше ставена на максимум.Со која брзина го имаш снимено тоа двд?
Ставено е.AHCI то искључи го у биос за сата мод и стај го на иде.