Ако е 7ца ке го бутираш од 7цата ЦДто и ке влезеш во recovery место во Install...од графичкото мени кое после ке ти се појави ке избереш стартап репаир.Ве молам за помош
Од денес не ми се вклучува PC-то, се слуша дека работи, но никакво вклучувње нема на екранот, што се работи? ИМаше многу вируси и кочеше, но не очекував дека одеднаш ќе престане. Фала
HP 4510s. Windows 7, 32-bit. Сам го инсталирав ОС-от. За PowerManagment немам ништо инсталирано. Ако е работава до ОС-от, тогаш и така деновиве ќе му ставам 8ка, ќе се реши, ама не бев сигурен дали е до тоа?Лаптопот е кој? ОС имаш 7ца 32/64бит? Сам го инсталираше или преинсталиран го зема ?
Преинсталираните идат со свој софт за Пауер менаџмент, дали имаш нешто такво инсталирано ?
--- надополнето: 5 ноември 2012 во 13:35 ---
Имам ХП4520с, HP power data i HP power assistant ми се инсталирани на XP, на 7ца се инсталира HP Support Assistant укратко Sistem manager сам проверува за апдејти и драјвери, можеш да му селектираш да инсталира само за Power managment тоа што ке ти понуди колку за проба пред да му ставаш 8ца да видиш дали ке функционира.HP 4510s. Windows 7, 32-bit. Сам го инсталирав ОС-от. За PowerManagment немам ништо инсталирано. Ако е работава до ОС-от, тогаш и така деновиве ќе му ставам 8ка, ќе се реши, ама не бев сигурен дали е до тоа?
Има на торентите, ако не се снајдеш ќе ти пратам по ППКај да се најде црацкза овој програм FL.Studio.10.0.9c да не знае некој
![]()
ај кажи како најде, можда и нас ќе ни затреба некогашНесаќајки избришав многу битен фолдер со shift+delete... Како можам да го вратам назад и дали е можно?
--- надополнето: 7 ноември 2012 во 14:40 ---
Најдов!![]()
Симни си pandora recovery, едноставен е за работа. Само една дополнителна информација, избришаните податоците ги памти од последното стартување на компјутерот, ако го исклучиш и пак го стартуваш пц-то тешко да ги пронајде.ај кажи како најде, можда и нас ќе ни затреба некогаш
Апсолутно неточно, харддискот не е рам меморија ! Се додека на истата адреса не запишеш нов податок, стариот податок сеуште постои меѓутоа не е достапен во експлорер. Препорака - GetDataBack , многу јузер френдли софтверСимни си pandora recovery, едноставен е за работа. Само една дополнителна информација, избришаните податоците ги памти од последното стартување на компјутерот, ако го исклучиш и пак го стартуваш пц-то тешко да ги пронајде.
Каков софтвер инсталираш и каков кабел ти иде со дискот. Ако имаш можност земи со 2usb на компјутер 2 во 1 кабелИмам Verbatim 500GB екстернал диск ( на него има околу 200 гига зафатено ). После некое време користење, не ми го чита на компјутер а сијаличето свети ( не трепка ). Пробав и на друг компјутер ама по инсталирање на софтверот вика failed. За дискот уште имам гаранција ама не сум у МК моментално. Дали има некое решение за да го средам сам или да чекам кога ќе се вратам да го носам на сервис ?
едит : да не го имаш треснато од земја па да не врти дискот?Каков софтвер инсталираш и каков кабел ти иде со дискот. Ако имаш можност земи со 2usb на компјутер 2 во 1 кабел
Ако си на 7ца на линков има сличен проблем оправен со Hotfix од Мicro$oft за непрепознавање екстерни дискови, линкот до хотфиксот ти е во 4иот пост одоздола, или овде KB976972Имам Verbatim 500GB екстернал диск ( на него има околу 200 гига зафатено ). После некое време користење, не ми го чита на компјутер а сијаличето свети ( не трепка ). Пробав и на друг компјутер ама по инсталирање на софтверот вика failed. За дискот уште имам гаранција ама не сум у МК моментално. Дали има некое решение за да го средам сам или да чекам кога ќе се вратам да го носам на сервис ?