Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Претходно не ми отвараше страни , сега нејќе ни да се пушти ... Што е работава ако може да казе некој ???
Ја преинсталирав но пак исто ...
Се работи за Мозила

Attachments

Член од
24 јули 2011
Мислења
34
Поени од реакции
4
Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Сакам да реинсталирам Windows, но сакам да ми останат разни документи
Го поделив хард драјвот на 2 дела, од кои во едниот ќе ми бидат сите документи.
Дали при инсталација кога се форматира Partitions треба да го оставам тој каде што ќе ми бидат сите работи и дали ќе останат зачувани?

Тоа би изгледало вака

Во Local Disk (F: ) се сите работи кои ми се битни

L

Luki Junior

Гостин
На таа партиција шо инсталираш, може да ја преформатираш. Другите не ги чепка. Иако са логички партиции.

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
На таа партиција шо инсталираш, може да ја преформатираш. Другите не ги чепка. Иако са логички партиции.
Во (C: ) е инсталацијата на windows, (D: ) има работи кои и немора да останат зачувани, а во (F: ) се битните работи... ако не ги чепкам ќе останат???

Ќе летам како партал од работа ако се избришат, има преку 25 гига на нив за на УСБ а надворешен хард диск немам

L

Luki Junior

Гостин
Во (C: ) е инсталацијата на windows, (D: ) има работи кои и немора да останат зачувани, а во (F: ) се битните работи... ако не ги чепкам ќе останат???

Ќе летам како партал од работа ако се избришат, има преку 25 гига на нив за на УСБ а надворешен хард диск немам
Ако инсталираш оперативен систем на Ц, и ако го форматираш само Ц ке се избрише. Ако имаш 7ца може да направеш и апдејт, и да ти задрже сите фајлове од Ц у посебна папка.. Ако не знаеш шо да прааш, најди некој хакер, да т изаврше работа на брзина.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804

Ќе останат, без гајле. Ако инсталацијата е во C, нема зошто да ги чекпаш другите партиции. Ја форматираш само таа (C) и на неа го инсталираш новиот оперативен систем, со другите партиции немаш никаква работа.

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај некој нека ми кажи што можи да е проблемов. Значи рутерот ми прајка сигнал и на лаптопот си работи интернетот нај нормало, но на статичниот компјутер вика дека се има конектирано но ништо неможам да отварам ми кажува дека немам интернет ај ве молам некој нека ми кажи што можи да е проблемот пошо скренаав :D

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ај некој нека ми кажи што можи да е проблемов. Значи рутерот ми прајка сигнал и на лаптопот си работи интернетот нај нормало, но на статичниот компјутер вика дека се има конектирано но ништо неможам да отварам ми кажува дека немам интернет ај ве молам некој нека ми кажи што можи да е проблемот пошо скренаав :D
Пробај со друг мрежен кабел, пробај истиот тој кабел да го ставиш во друга порта на рутерот, види некој антивирус/фајрвол да не го блокира пристапот до интернет...

Kajgana Shop

На врв Bottom