Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Инсталирај си драјвери за графичката. Најверојатно ти дале и цедиња заедно со компјутерот, таму ти се драјверите.
ajde ke probam sega valda ke bide nesto :D fala odnapred .. ic ne mi tekna na toa posto ne probav da igram igri do sea D:
--- надополнето: 5 јануари 2012 во 19:50 ---
dzabe e .. instalirav sve sto mozese ali pak e istoto :mad:

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.159
Поени од реакции
5.933
ajde ke probam sega valda ke bide nesto :D fala odnapred .. ic ne mi tekna na toa posto ne probav da igram igri do sea D:
--- надополнето: 5 јануари 2012 во 19:50 ---
dzabe e .. instalirav sve sto mozese ali pak e istoto :mad:
Да те прашам ова....
Наместено ти е во CS сликата да ти е Widescreen? (Display mode -> widescreen).

PS: ако советот од Корун не работи, пробај инсталирај ги овие драјвери (најновите од AMD)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
namesteno e widescreen ... aj da probam so tie drajveri da vidam :D
--- надополнето: 6 јануари 2012 во 00:00 ---
na widescreen se namesti sega ali samo u 1 rezolucija ima .. ..

S

Sheldon Cooper

Гостин
Не ми работат звучниците т.е само кога ќе стаам слушалки има звук. Одеднаш се деси ова дур слушав музика на youtube. Ни рестарт не помага. :S (laptop имам)

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Здраво,
имам еден проблем, ми донесоа мал лаптоп aSUS, паднат му е системот, а има windows 7.
Проблемот е во тоа што сакам да го преинсталирам ама нема цд ром.
имам дома усб од 4гб, дали треба да симнам некоја посебна верзија на windows 7, па да направам нешто за да ја ставам на усб па да ја инсталирам на лаптопот.. сум немал вакво искуство до сега да инсталирам преку усб драјв. ај ако може некој да ми објасни со која постапка да го направам тоа..?
фала, Поздрав

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.969
Сакам да го сменам начинот на којшто стартува Windows-от ама пасивни се опциите и ми излегува ова.

Кај да го најдам тоа Client Sevices for Netware?

K

kalimer0

Гостин
Сакам да го сменам начинот на којшто стартува Windows-от ама пасивни се опциите и ми излегува ова.

Кај да го најдам тоа Client Sevices for Netware?
1. Start, Control Panel, отвори го Network Connections.
2. Десен клик на конекцијата и Properties.
3. Во General табот ќе најдеш Client Service for Netware - клик Uninstall.

После ова рестарт на компјутерот и ќе можеш да го смениш Welcome Screen-от.

K

kalimer0

Гостин
Извинете за ппп
PC ми е инфициран од Sality - вирус кој ја попречува инсталацијата на било кој антивирус. Случајно го открив по неколку неуспешни обиди да инсталирам BitDefender а потоа и Avast. Некоја алатка за бришење на вирусов?

ПС Да не речете не сум се потрудил, пред 5 минути го открив проблемов и моментално гуглам решение но можеби има некој со искуство за вирусов па ќе ми пише побрзо.

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај некој ако знае нека ми кажи во што можи да е проблемов. Од пред два дена кога слушам музика или ако уклучам игра на моменти сецка гласот.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Извинете за ппп
PC ми е инфициран од Sality - вирус кој ја попречува инсталацијата на било кој антивирус. Случајно го открив по неколку неуспешни обиди да инсталирам BitDefender а потоа и Avast. Некоја алатка за бришење на вирусов?

ПС Да не речете не сум се потрудил, пред 5 минути го открив проблемов и моментално гуглам решение но можеби има некој со искуство за вирусов па ќе ми пише побрзо.
Чекај вака, немаш антивирус, факаш вирус, се жалиш. Епа тоа е.
Како знаеш дека е Sality? Можеби е Downup оти и тој блокира антивируси.

Како и да е, ако е првото, тешко го заебал комјутерот.
Пробај со ова http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Win32-Sality-Remover.shtml
или ова http://security.symantec.com/nbrt/npe.aspx?lcid=1033

Kajgana Shop

На врв Bottom