Помош, софтверски проблеми и совети

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
Имам Ashampoo прорама за режење CD, е сеа како да изрежам филм за да може на DVD player да излегва и преводот заедно со филмот?

K

kalimer0

Гостин
Bibil неможам да те цитирам Серверот покажа непослушност ми излегува...
Фала за програмите симнав и Spyware Doctor и тој најде и исчисти околу 32 Sality вируси. Сега предлог за некој антивирус за гејмер?
И онака имам срање CPU несакам антивирусот да ми го забавува компјутерот.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Bibil неможам да те цитирам Серверот покажа непослушност ми излегува...
Фала за програмите симнав и Spyware Doctor и тој најде и исчисти околу 32 Sality вируси. Сега предлог за некој антивирус за гејмер?
И онака имам срање CPU несакам антивирусот да ми го забавува компјутерот.
Бесплатен Avast најновиот.
Со платно Norton.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
причина за BSD на компјутерот или може да биде било што?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
тоа второто
ако имаш нешо инсталирано во последно време, поготово драјвери, направи system restore
ако не помага, пиши го error кодот на google

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Ај помош околу следново. На бугарски е напишано, но ми треба и тукашна помош.
На замунда има DTS музика. Ваљда повисок квалитет. Сакам да ги симнам и има некое инфо кое гласи.

Се е споено во еден фајл, и ваљда ова е да се раздвојат.

1. Домашно кино: запишете *dtswav фајла с ImgBurn (Freeware), като използвате опцијата "Запис на Image File" и заредите *cue фајла.

2. Компјут'р: използвајте KMPlayer (Freeware) за адекватно прослушване, като пл'знете *cue фајла в прграмата.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Ај помош околу следново. На бугарски е напишано, но ми треба и тукашна помош.
На замунда има DTS музика. Ваљда повисок квалитет. Сакам да ги симнам и има некое инфо кое гласи.

Се е споено во еден фајл, и ваљда ова е да се раздвојат.

1. Домашно кино: запишете *dtswav фајла с ImgBurn (Freeware), като използвате опцијата "Запис на Image File" и заредите *cue фајла.

2. Компјут'р: използвајте KMPlayer (Freeware) за адекватно прослушване, като пл'знете *cue фајла в прграмата.

Ова ти е како да ги пуштиш.. а да се раздвојат нема.

W

WildChild

Гостин
Денеска преинсталирав еден стар компјутер, ама имав проблем:
XP-то не можеше да си ги најди LAN драјверите, а детево нема CD со дрејвери.
Се правев ко што треба, ама безуспешно.
Е, сега да ми кажете што да правам, кај да ги најдам драјверите...и сл. :D
Благодарам!

M

Mr.InF3ction

Гостин
Се правев ко што треба, ама безуспешно.
Што правеше како што треба ?
Едноставно најди модел на матична со dxdiag од Run или со програмата cpu-z, после на официјалната страна од произведителот има драјвери.

W

WildChild

Гостин
Што правеше како што треба ?
Едноставно најди модел на матична со dxdiag од Run или со програмата cpu-z, после на официјалната страна од произведителот има драјвери.
Епа го барав преку Device Manager и му кликав таму Install Driver, ама безуспешно.
Иначе како што знам имаше програма со куп драјвери внатре.(не сум сигурен дека ја најдов на Кајгана Форум :D) Можи линкче? :)
Фала.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Луѓе помагајте искинав нерви со Acer-ов. Ги симнав и ги пробав сите можни драјвери за интегриранава камера за моделов Aspire 7530g и ниту еден не ми користи и ми вика the device is not plug in.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Луѓе помагајте искинав нерви со Acer-ов. Ги симнав и ги пробав сите можни драјвери за интегриранава камера за моделов Aspire 7530g и ниту еден не ми користи и ми вика the device is not plug in.
Прво уклучи ја камерата преку Fn + (кое и да ти е копче) или некое друго копче (обично над тастатурата некаде во ќош.

Kajgana Shop

На врв Bottom