Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Веројатно и ова е софтверски проблем. Симнав фајл (концерт) тежок 8,2 Гига. И досега сум симнувал така големи фајлпви (концерти воглавно, филмови...) но не сум имал проблеми. Овој пат фајлот еве што пишува за форматот: [BDRip.720p.x264].... натаму пишува VLC media file (.mkv) ..... несака да отвара! Ni so VLC player. ниту со GOM Player... so KMPlayer го отвара фајлот - тонот е беспрекорен, додека видеото УЖАС!!! Успорена снимка, сецка....! Воопшто не е синхронизирано и не личи на ништо! Го најдов на Торентите овој пат компресиран веројатно!? Го симнав уште еднаш, сега 2,1 Гига. Повторно истиот формат.... и повторно несака! Што е работава, знае ли некој? Софтверски ли е проблемот? Или можеби хардверски? Слаба да не е графичката поддршка? Имам P4 1,7 рам 1gb.... стар 5-6 години VGA N-Vidia Ge Force 4 MX 440 AGPX8 64MB DVI .... патем би прашал доколку знае некој, подржува ли ваква графичка картичка Ful-HD 1980/1040??? Имам монитор Philips 241Е кој го користам на резолуција 1280/1024..... На нет неможам да најдам таков податок (за картичката мислев) одамна се АУТ!

Г

Грејвдигер

Гостин
Веројатно и ова е софтверски проблем. Симнав фајл (концерт) тежок 8,2 Гига. И досега сум симнувал така големи фајлпви (концерти воглавно, филмови...) но не сум имал проблеми. Овој пат фајлот еве што пишува за форматот: [BDRip.720p.x264].... натаму пишува VLC media file (.mkv) ..... несака да отвара! Ni so VLC player. ниту со GOM Player... so KMPlayer го отвара фајлот - тонот е беспрекорен, додека видеото УЖАС!!! Успорена снимка, сецка....! Воопшто не е синхронизирано и не личи на ништо! Го најдов на Торентите овој пат компресиран веројатно!? Го симнав уште еднаш, сега 2,1 Гига. Повторно истиот формат.... и повторно несака! Што е работава, знае ли некој? Софтверски ли е проблемот? Или можеби хардверски? Слаба да не е графичката поддршка? Имам P4 1,7 рам 1gb.... стар 5-6 години VGA N-Vidia Ge Force 4 MX 440 AGPX8 64MB DVI .... патем би прашал доколку знае некој, подржува ли ваква графичка картичка Ful-HD 1980/1040??? Имам монитор Philips 241Е кој го користам на резолуција 1280/1024..... На нет неможам да најдам таков податок (за картичката мислев) одамна се АУТ!
Што кодеци имаш инсталирано? Пробај со BS Player и симни K-Lite Codecs.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Или можеби хардверски? Слаба да не е графичката поддршка? Имам P4 1,7 рам 1gb.... стар 5-6 години VGA N-Vidia Ge Force 4 MX 440 AGPX8 64MB DVI .... патем би прашал доколку знае некој, подржува ли ваква графичка картичка Ful-HD 1980/1040???
Со овој хардвер неможи да се гледа видео во HD резолуции.

marTin*

мαјатιη™
Член од
10 октомври 2008
Мислења
287
Поени од реакции
12
Здраво,пред 1 саат го форматирав едниот диск(С),а сите поважни работи ги ставив во другиот диск(D).Го бутирав ЦД-то и на едната партиција и дадов формат и го инсталирав виндоус7 и сега кога флевам во my computer покажува само 1 диск(С),а другиот го нема :S ако може некој нека ми каже како да го вратам бидејки имам многу важни работи во него.
Поздрав и фала однапред :smir:

M

Mr.InF3ction

Гостин
Здраво,пред 1 саат го форматирав едниот диск(С),а сите поважни работи ги ставив во другиот диск(D).Го бутирав ЦД-то и на едната партиција и дадов формат и го инсталирав виндоус7 и сега кога флевам во my computer покажува само 1 диск(С),а другиот го нема :S ако може некој нека ми каже како да го вратам бидејки имам многу важни работи во него.
Поздрав и фала однапред :smir:
Десен клик на Computer>Manage>Disk Management. Селектирај втората партиција и десен клик Change Drıve Letter and Paths...
Кликни Add одбери било која буква притисни ок.. после пак ок и то.

marTin*

мαјатιη™
Член од
10 октомври 2008
Мислења
287
Поени од реакции
12
Десен клик на Computer>Manage>Disk Management. Селектирај втората партиција и десен клик Change Drıve Letter and Paths...
Кликни Add одбери било која буква притисни ок.. после пак ок и то.
Сега е океј,фала многу за помошта :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Што кодеци имаш инсталирано? Пробај со BS Player и симни K-Lite Codecs.
K-Lite = Junk, CCCP кодеците се едно 3 пати подобри, но да...како што кажа Бибил за тој компјутер ни едни кодеци нема да направат разлика.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.728
a CoreAVC нема да помогне psyside?
Dr Zmigo, "замундирај" го CoreAVC

после фудбалот ќе ти дадам подетални информации(ако ги најдам).

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.728
stfu врска немаш

Ok it's pretty simple actually. After You have installed KMP and CoreAVC on your PC, open KMP hit F2. On left panel go to Filter Control>Decoder Usage>Internal Video Decoder. Uncheck H.264 and AVC1. Now go to Filter Control>Decoder Usage>External Video Decoder. Click External Decoder Search Button. Click Add System Codec. Find CoreAVC Video Decoder and click OK. Now make CoreAVC checked and make also H.264 and AVC1 boxes on right side checked. Click OK. Now over that External Decoder Search button you'll see names video formats. Choose CoreAVC Video Decoder for H.264 Video and AVC1 Video by clicking the lists next to them.Click Close and restart KMP now you are using CoreAVC instead of Internal KMP Codecs. To be sure play a .mkv video then press tab and see CoreAVC Video Codec next to Video: If anything happens let us know here

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ми се има појавено бела точка на екранот од лаптопот како да ја исчистам и ако е мртва точка дали има лек за неа? ај ако знае некој нека ми кажи...
п.с прашањево не е за на оваа тема ама незнаев кај да пишам.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Ми се има појавено бела точка на екранот од лаптопот како да ја исчистам и ако е мртва точка дали има лек за неа? ај ако знае некој нека ми кажи...
п.с прашањево не е за на оваа тема ама незнаев кај да пишам.
Ај прочитај ги овие начини...дај боже да ти помогне некој .. позз

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
ПОМОШ
Значи вака, пошто тактко ми боледува од болест што не знам како се вика, а симптомите се, се шо че види ми бриши во компјутеров(најчесто најбитните работи), со цел да имало повеќе простор во компјутеров ( а појма неам зошто), сакам да прашам, како да го поделам компјутеров на 2 некако. И во мојот акаунт да не можи да влези никако. И пример, има три партиции компјутеров. C: нека ни биди заедничко, D: нека биди негово и Е: да биди мое. И да НЕ МОЖИ да ми влегува во E: и да ми бриши рабти...
ИМА ЧАРЕ ЗА ОВА?

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
Windows xp instalacija, нејке да го отвори сетапот...

Местам све во биос 1ст бут цд да биде другите дисабле ги стаив и пак доаѓа до бутинг фром цд ама не го чита цдто продужува од хард диск да се упалува....

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Епа не ти е бутабилно двд-то

Kajgana Shop

На врв Bottom