Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
како да поделам .avi file на два дела...т.е го симнав аватар и цел е 4,2 гига и сакам да го префрлам на телефонот(нокиа н900) за да го гледам на ТВ, арно ама ми кажува дека неможам да го префрлам поради што бил преголем, а имам 28гб слободни... така да му ја мислам да го поделам на два дела парт 1 и 2 и да ги гледам така...притоа да не му се наруши квалитетот дека е 720пиксели! HELP?
Со VirtualDub. Еве и како http://www.dvd-guides.com/content/view/13/59/

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.466
Поени од реакции
249
Ај малку помош, на Win Xp кога ќе притиснам SHIFT i 2 за да укуца @ ми вади запирки пример вакви ,, . чаре некое за ова.

Член од
20 април 2010
Мислења
718
Поени од реакции
527
Ај малку помош, на Win Xp кога ќе притиснам SHIFT i 2 за да укуца @ ми вади запирки пример вакви ,, . чаре некое за ова.
Во Контрол панел па Region and language,па во подменито Formats одбери English(United States)! Кај тебе е одбрано на English(United Kingdom)

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Знам дека прашањево е премногу глупаво за вас сите тука што пишувате и прашувате, а и не е на право место, ама ми треба само мала помош во врска со сликава.
Ако може некој да ми ја тргне само белава позадина и да останат само контурите на растението? x)
panax_ginseng.jpg

M

Mr.InF3ction

Гостин
Знам дека прашањево е премногу глупаво за вас сите тука што пишувате и прашувате, а и не е на право место, ама ми треба само мала помош во врска со сликава.
Ако може некој да ми ја тргне само белава позадина и да останат само контурите на растението? x)
Прегледај го приврзокот 42706
Можеше да прашаш тука ама ај:

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
726
Ај некој набрзина од прва рака да ми каже како да ПРОБАМ да вратам избришани фајлови на УСБ (со кој програм),со напомена дека изгледа беа ставени Hidden.Многу ми е итно,и чувствувам вина што не проверив на време а не беше мое усб-то,а кога воочив касна ми беше реакцијата :( :)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Ај некој набрзина од прва рака да ми каже како да ПРОБАМ да вратам избришани фајлови на УСБ (со кој програм),со напомена дека изгледа беа ставени Hidden.Многу ми е итно,и чувствувам вина што не проверив на време а не беше мое усб-то,а кога воочив касна ми беше реакцијата :( :)
Power Data Recovery со Profesional Licence (пиратски се разбира :D ). Пробано сто пати-вратено сто пати :D

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
726
Power Data Recovery со Profesional Licence (пиратски се разбира :D ). Пробано сто пати-вратено сто пати :D

Фала и со обична верзија завршив работа.Зелено светло :)

--- надополнето ---

Дечки имам едно УСБ флешче и ми беше ставено на телевизор ,имаше слики ставено и синоќа го ставам во PC и несакаше да работи и кога конечно некако го отвори видов дека содржината му е ваква :

Пробав да отворам некој фолдер ама несака го вади ова :

А кога пробувам да го форматирам ми го отвара ова :

Moже ли некако да се оправи ??

Си го најдов забутано и уште е со истиот програм,пробав со милион програми тогаш и не го оправив,а на форум никој не ми одговори па ако има некој претстава што да направам нека каже....а тоа Write Protected нема ниту едно копченце малечко на УСБ-то за да се тргне заштитата :/

M

Mr.InF3ction

Гостин
Си го најдов забутано и уште е со истиот програм,пробав со милион програми тогаш и не го оправив,а на форум никој не ми одговори па ако има некој претстава што да направам нека каже....а тоа Write Protected нема ниту едно копченце малечко на УСБ-то за да се тргне заштитата :/
Си пробал со ова?

A

Auditore

Гостин
На седмицата ниту еднаш ми се нема десено BSOD, додека пак на XP знае да се случи понекад.
Еве баш прееска се допишував на мсн и пуштам Хром, се закочи пц-то и покажа BSOD ама не успеав да видам до што е проблемот.
Како да проверам дали е се во ред хардверот или е пак некој баг на XP?

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
На седмицата ниту еднаш ми се нема десено BSOD, додека пак на XP знае да се случи понекад.
Еве баш прееска се допишував на мсн и пуштам Хром, се закочи пц-то и покажа BSOD ама не успеав да видам до што е проблемот.

Зошто се појавува BSOD кога стартуваш Хром?
- По мое мислење, проблемот се јавува поради Мулти - процес архитектурата на Хромот (креира одвоени процеси за секое "јазиче", плуг-ин, додаток итн.)

Кажи ми дали направи апдејт на windowsot деновиве? симна некој hotfix ? C++ 2008 Redistributable?

- Кога го палиш пц-то од hibernate се појавува исто така BSOD кај 64-bit (тоа е познат баг на Chrome кој веројатно ќе го поправат набрзо)

Решение:
* Провери си ја температурата со Everest
* Бриши Хром
* Стави Мозила

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Start, (search) напиши Event Viеwer, отвори Administrative logs, и кажи ми кој ерор го гледаш како critical.

A

Auditore

Гостин
Зошто се појавува BSOD кога стартуваш Хром?
- По мое мислење, проблемот се јавува поради Мулти - процес архитектурата на Хромот (креира одвоени процеси за секое "јазиче", плуг-ин, додаток итн.)

Кажи ми дали направи апдејт на windowsot деновиве? симна некој hotfix ? C++ 2008 Redistributable?

- Кога го палиш пц-то од hibernate се појавува исто така BSOD кај 64-bit (тоа е познат баг на Chrome кој веројатно ќе го поправат набрзо)

Решение:
* Провери си ја температурата со Everest
* Бриши Хром
* Стави Мозила
Start, (search) напиши Event Viеwer, отвори Administrative logs, и кажи ми кој ерор го гледаш како critical.
Направив chkdsk C: и на сите партиции за да видам дали има бед сектори, нема бед сектори на ниту една партиција.
Ги проверив температурите и сите се океј, само кога играм игри на графичката иде до 68 степени максимум па кога ќе ја изгасам пак си се враќаат у нормала(ГПУ:51 степен нормала).
Инаку користам ХП и немам направено никаков апдејт до сега, т.е имам само еден мислам и шибам на ХП СП2, но на седмицата ми се нема десено нешто вака а таму истотака користев Хром.
Еве неколку слики па проценете вие со температурите ко постручни од мене, и дадете мислење, и за Псајсајд две слики има околу тие настани мада не гледам нешто сериозно од моја страна.
http://img862.imageshack.us/i/unledjvj.jpg/http://img847.imageshack.us/i/unled3xb.jpg/Температури
Event Viewer 1
Event Viewer 2

--- надополнето ---

Да додадам дека инсталирав Мозила па ќе видам како ќе биде.
Инаку, имам инсталирано две такви C++ 2008 Redistributable, Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable - x86 9.0.30729.17 и Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable - x86 9.0.30729.41448.
Едното ми е од ФИФА 11 снимено мислам, а другото не знам.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
Направив chkdsk C: и на сите партиции за да видам дали има бед сектори, нема бед сектори на ниту една партиција.
Ги проверив температурите и сите се океј, само кога играм игри на графичката иде до 68 степени максимум па кога ќе ја изгасам пак си се враќаат у нормала(ГПУ:51 степен нормала).
Инаку користам ХП и немам направено никаков апдејт до сега, т.е имам само еден мислам и шибам на ХП СП2, но на седмицата ми се нема десено нешто вака а таму истотака користев Хром.
Еве неколку слики па проценете вие со температурите ко постручни од мене, и дадете мислење, и за Псајсајд две слики има околу тие настани мада не гледам нешто сериозно од моја страна.
http://img862.imageshack.us/i/unledjvj.jpg/http://img847.imageshack.us/i/unled3xb.jpg/Температури
Event Viewer 1
Event Viewer 2

--- надополнето ---

Да додадам дека инсталирав Мозила па ќе видам како ќе биде.
Инаку, имам инсталирано две такви C++ 2008 Redistributable, Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable - x86 9.0.30729.17 и Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable - x86 9.0.30729.41448.
Едното ми е од ФИФА 11 снимено мислам, а другото не знам.
Погледни Тука

Температурите на Графичката и Процесорот се прилично високи...
Мислам дека знам до што е проблемот... Инсталирај Team Viewer и пиши ми во ПП

Kajgana Shop

На врв Bottom