Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Епа пробај со друго цд.
И кога ќе ти го покаже тоа бут фром цд, удри ентер не го оставај да си помине :)

K

kalimer0

Гостин
Vasite postovi na forumov koi se na kirilica namesto bukvi mi izleguvaat kvadratcinja. Ve molam pomosh i pishete mi na latinica za da mozham da prochitam XD

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Vasite postovi na forumov koi se na kirilica namesto bukvi mi izleguvaat kvadratcinja. Ve molam pomosh i pishete mi na latinica za da mozham da prochitam XD
Ako koristis Firefox, odi na VIEW - CHARACTER ENCODING - Cyrillic (Windows-1251)
Ako ne biva taka, napravi go istovo samo so UNICODE (UTF-8)

Na drugite prelistuvaci ne go znam ova na pamet, ama treba da e istava opcija.

Член од
6 јануари 2011
Мислења
23
Поени од реакции
1
Информации за матичната плоча :
ID на матичната плоча <DMI>
Име на матичната плоча IBM 830531G

Информации за FSB (Front Side Bus) :
Тип на собирницата Intel NetBurst
Ширина на собирницата 64 bit
Реална фреквенција 133 MHz (QDR)
Ефективна фреквенција 533 MHz
Пропусност 4265 MB/s

Информации за мемориската собирница :
Тип на собирницата DDR SDRAM
Ширина на собирницата 64 bit
Реална фреквенција 133 MHz (DDR)
Ефективна фреквенција 267 MHz
Пропусност 2133 MB/s

Информации за собирницата на чипсетот :
Тип на собирницата Intel Hub Interface
Ширина на собирницата 8 bit
Реална фреквенција 67 MHz (QDR)
Ефективна фреквенција 267 MHz
Пропусност 267 MB/s

Ако може некој да ми каже за матичнава каква графичка можам да ставам? јас не се разбирам баш у компјутери..симнав програмче едно еверест и ова ми го даде за матичната, и незз како да проверам.
благодарност однапред :)
Пак јас :) ако може да ми кажете која е најјаката графичка што може да се стави на ова чудо :)
ЕДИТ:
и уште нешто, имам дома графичка GeForce 7300 на 256мб и незнам дали работи..може некако да се провери? (зошто не пасува на оваа матична сеа што ја имам)

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај ако знае некој нека ми кажи дали ми важи гаранцијата и за појавување на мртва точка на екранот од лаптопот...?

M

Mr.InF3ction

Гостин
Ај ако знае некој нека ми кажи дали ми важи гаранцијата и за појавување на мртва точка на екранот од лаптопот...?
Не. Зависи од големината не екранот но пошто имаш лаптоп ќе важи гаранција ако имаш повеќе од 4-5 мртви пиксели.

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Не. Зависи од големината не екранот но пошто имаш лаптоп ќе важи гаранција ако имаш повеќе од 4-5 мртви пиксели.

Не само 1 точка е значи џабе да не одам да прашвам во АМЦ?

M

Mr.InF3ction

Гостин
Не само 1 точка е значи џабе да не одам да прашвам во АМЦ?
Па тоа е. Ако прашаш нема да изгубиш ништо само ќе ти потврдат или можеби ќе ти речат дека за појавувањето на мртвите пиксели ти си крив и не важи гаранција за тоа..ова посебно во амц :)

Член од
6 март 2006
Мислења
37
Поени од реакции
5
c particija mi pokazuva deka e polna, a nema nisto na nea,care nekoe?

Член од
6 март 2006
Мислења
37
Поени од реакции
5
160,abe baram ama jok,nemozam niakko da gi otkrijam,i ovoa mi se slucuva po 2dena od format

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Па тоа е. Ако прашаш нема да изгубиш ништо само ќе ти потврдат или можеби ќе ти речат дека за појавувањето на мртвите пиксели ти си крив и не важи гаранција за тоа..ова посебно во амц :)
А има ли шанси да се поправи мртов пиксел?

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Имам проблем или па проблемче. Со оглед на тоа јас врска што си немам изгледа е проблемиште :) Имам некои (да бидам искрен) прашања со се одговори ама ми се во Excel формат. За принтање излегуваат полошо од катастрофа т.е. само бројките на првата страна а понатаму не сакам ни да пробам. Пробав да ги копирам во Word ама и таму не е средено како што треба значи излегуваат измешано.....Итно ми треба да ги испринтам па повелете со Вашите решенија. Кажете некоја програма, некој начин или било што за како можам да ги испечатам и да е се ок (да не е измешано). Се надевам бев доволно јасен и чекам одговор :)
Додека Вие одговарате на мојот пост јас ке се обидам да ги средам :)
:salut:

M

Mr.InF3ction

Гостин
А има ли шанси да се поправи мртов пиксел?
Има неколку начини. Но дали навистина работаат и даваат добри резултати не знам. Некој ако има веќе искуство со тоа да ти каже подобро. Но сепак погледни тука и тука има исто така можеш и да гуглаш или да гледаш youtube видеа па ако сакаш пробај но многу внимателно.

Kajgana Shop

На врв Bottom