Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
Поздрав
не бев сигурнен каде да го пишам ова така да ако утнав извинете :smir:

сакам да прашам
Што се тоа mainframe датабази???
мало објаснување ако може бидејќи преку гооглање тешко иде :uvo:

Фала многу

any1? :icon_frow:icon_frow:icon_frow

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
any1? :icon_frow:icon_frow:icon_frow
database - база на податоци, а не датабаза. Веројатно знаеш што е тоа.
Mainframe computer - еве види на википедија

Значи, mainframe databаse би требало да е база на податоци ставена таков компјутер.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Итно ми треба име на програма со која би можел да кратам делови од мп3-ка, и истите да ги снимам во таков формат. Ениуан? :toe:

M

Mario Gómez

Гостин
Како да стам македонски фонт во word, ги имам на Cd ама незнам да ги стам?

:pos2:ХЕЛП!:pos2:

Е

експерт

Гостин
Боби[Мкд];3263478 напиша:
Како да стам македонски фонт во word, ги имам на Cd ама незнам да ги стам?

:pos2:ХЕЛП!:pos2:
инсталирај ги во компјутерот

ако има xp оди во control panel - fonts - file - install fonts

ако имаш 7 десен клик на фонтовите - install

Член од
8 април 2008
Мислења
133
Поени од реакции
9
Вака,ми падна видоустот вчера,од вируси ми пишеше NTLDR MISSING кога ќе го пуштав,но бидејќи имав некои филмови,песни и слчично во c си реков да пробам да го вметнам некако тој фајл што недостига.
Од кај еден другар го зедов cd-то Windows Rescue Media Bootable,и успеав да го вметнам фајлот,компјутерот се се пушти и сите инсталирани програми стојат но сите други фајлови од харддисковите C и D се избришани а во D имав многу многу важни работи што ми требаат е сега кажете некое решение да ги вратам фајловите ве молам.
И уште ова кога ке го стартовам виндоусот ми пиши inavlid boot.ini и се пушта нормално?
Помошш ве молам оти нервозен сум 500 побрзо,незнам дали да го преинсталирам xp или со ова цд за system recovery да правам нешто?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.267
Поени од реакции
2.268
Итно ми треба име на програма со која би можел да кратам делови од мп3-ка, и истите да ги снимам во таков формат. Ениуан? :toe:
Можеш и со Nero Wave Editor. Го имаш во неро пакетот, ако имаш инсталирано. Боза е:wink:

Јас да прашам, како да имплементирам тепмплејти во PowerPoint. Ќе симнам неколку од интернет(пример) и пробувам тоа хххх.pot да го копирам во microsoft office -> templates -> presentation designs, не сака. Ени ајдиа?

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Sound Forge за тоа ти е најдобра.
Можеш и со Nero Wave Editor. Го имаш во неро пакетот, ако имаш инсталирано. Боза е:wink:
Се снајдов, ископав на Гугл едно интересно мало и лесно за употреба програмче. Освен што можам да сечам делови од песни, можам и да ги конвертирам во какви сакам формати... :)

Фала ви и на двајцата во секој случај. :pipi:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака,ми падна видоустот вчера,од вируси ми пишеше NTLDR MISSING кога ќе го пуштав,но бидејќи имав некои филмови,песни и слчично во c си реков да пробам да го вметнам некако тој фајл што недостига.
Од кај еден другар го зедов cd-то Windows Rescue Media Bootable,и успеав да го вметнам фајлот,компјутерот се се пушти и сите инсталирани програми стојат но сите други фајлови од харддисковите C и D се избришани а во D имав многу многу важни работи што ми требаат е сега кажете некое решение да ги вратам фајловите ве молам.
И уште ова кога ке го стартовам виндоусот ми пиши inavlid boot.ini и се пушта нормално?
Помошш ве молам оти нервозен сум 500 побрзо,незнам дали да го преинсталирам xp или со ова цд за system recovery да правам нешто?
Ти формат да не си лупнал?

Колку имаше слободен простор на партициите претходно, а колку имаш сега?

Пробај влези преку Safe Mode.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Некој програм за гледање филмчиња (од dvd до divx и се измеѓу - пред нив и зад нив) шо чита и преводи .srt а да не е BS Player пошо многу е грд?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Зошто овие 2дена не бива да флевам на бакадар ? што е работата.. главниот на бакадар вели дека било до мене ..
еве ви слика и кажете зошто не отвара.

Член од
8 април 2008
Мислења
133
Поени од реакции
9
Зошто овие 2дена не бива да флевам на бакадар ? што е работата.. главниот на бакадар вели дека било до мене ..
еве ви слика и кажете зошто не отвара.
Не е до тебе проблемот,и кај мене истото излегва.

Kajgana Shop

На врв Bottom