Помош, софтверски проблеми и совети

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.268
Поени од реакции
2.270
Мене ми стои дека еден дел е 300-400 МБ бидејќи гледам дека филмовите се download-ираат od rapidshare. А целиот филм мислам дека е повеќе, досега не сум сретнал цел филм во mkv format од 300-400 МБ.:toe:
Еден дел е 100Мб, впрочем толку најмногу може да се уплоадира на рапидшер. Филмовите се во 3, максимум 5 дела(од кои 5тиот најчесто е 20-30 Мб):helou:

Б

Бат Елохим

Гостин
на моменти ми се кочи цел компјутер, што и да отворам, кога ќе се закочи брчи како трактор, кога ќе престане да брчи како трактор, се откочува. :)

шо му е? :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Еве јас од каде симнувам мкв филмови!

Ме мрзи сега да барам низ 20 страни дали го има Пила, ама филмовите се мкв и се 300-400 мб!
Овие се со многу добра компресија ама оди спореди квалитет на звук и слика.

Ако сакаш, имаш и DivX филмови од по 100-200 МВ.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
на моменти ми се кочи цел компјутер, што и да отворам, кога ќе се закочи брчи како трактор, кога ќе престане да брчи како трактор, се откочува. :)

Имаш отворено да провериш од каде иде звукот? Можда се вентилаторите, сегде ги има (напојување, графичка, процесор...) Не се разбирам многу од ова, но знам дека кога ќе се заглави вентилатор (најлесно за дијагностика), знае да се прегрее и да кочи одвреме-навреме...а сето тоа најчесто од прашина (мада и од расипано лежиште). Сега баш сменив напојување ради вентилатор и од ладењето на графичката извадив еден куп ѓубре (последно време знаеше да сецка бааги, сега е ок). Зависи од каде доаѓа звукот. Ако е од друго место, оставам простор за други мислења :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334

Покрај многуте можни работи не е лошо да некој ти го провери хард дискот!

За прва помош ..пробај со дефрагментирање на хард дискот.

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
dali moze da gi vratam nekako porakite od microsoft outlook na mail-ot ??? :toe:

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392
Ако знае некој нека каже,имам во компјутер ставено тв картица,и се беше во ред,се си беше добро,ама пред некое време се расипа нешто,незнам што стана,и оттогаш неможам да го инсталирам цд со драјверите.---------------------------
ASUS MyCinema Series - InstallShield Wizard
---------------------------
This driver does not support the tuner device.
OK
ми се појавува ова,исто така симнав драјвери од интернет,но пак ми се појавува истото,ај ако знае некој ве молам нека каже што е проблемот.:toe: поздрав

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Дечки мене ме интересира нешто околу Task manager-от. Кога ке уклучам некоја програма пример Google Chrome во Processes ми се уклучува два пати истата апликација.Значи два пати ми се појавува дека ми е уклучен Chrome Едната влече повеке меморија а другата помалку.
Дали е тоа нормално. Ако не е, како да го поправам овој проблем?
Работам на Windows 7.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Дечки мене ме интересира нешто околу Task manager-от. Кога ке уклучам некоја програма пример Google Chrome во Processes ми се уклучува два пати истата апликација.Значи два пати ми се појавува дека ми е уклучен Chrome Едната влече повеке меморија а другата помалку.
Дали е тоа нормално. Ако не е, како да го поправам овој проблем?
Работам на Windows 7.
Да тоа е нормално за Google Chrome бидејќи работи на следниот начин, -кога отвараш нов таб се отвара нов процес и ова делува во случај да ти се закочи една страна/таб на другите да продолжиш со работа отколку да се закочи целиот браусер.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Да тоа е нормално за Google Chrome бидејќи работи на следниот начин, -кога отвараш нов таб се отвара нов процес и ова делува во случај да ти се закочи една страна/таб на другите да продолжиш со работа отколку да се закочи целиот браусер.
Ок фала на одговорот.
Исто ми прави и на Интернет експлорерот највероватно и тој на истиот начин функционира.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
Поздрав
не бев сигурнен каде да го пишам ова така да ако утнав извинете :smir:

сакам да прашам
Што се тоа mainframe датабази???
мало објаснување ако може бидејќи преку гооглање тешко иде :uvo:

Фала многу

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Момци ,
Можете да ми препорачате некое софтверско решение , ОСВЕМ Photoshop , со кој ќе можам да ја вршам истата работа како X-ray од фотошоп ??
Значи некое друго програмче кое ја има истата алатка?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ако знае некој нека каже,имам во компјутер ставено тв картица,и се беше во ред,се си беше добро,ама пред некое време се расипа нешто,незнам што стана,и оттогаш неможам да го инсталирам цд со драјверите.---------------------------
ASUS MyCinema Series - InstallShield Wizard
This driver does not support the tuner device.
OK
ми се појавува ова,исто така симнав драјвери од интернет,но пак ми се појавува истото,ај ако знае некој ве молам нека каже што е проблемот.:toe: поздрав
Треба да ја реинсталираш и тв картицата, пробај со дисејбл па енејбл од device manager (my computer десен клик properties - hardware) а ако ова не функционира т.е пак неќат да се инсталираат, изгаси го пц отвори го куќиштето извади ја тв картицата и стави ја на другиот порт до неа (ако има слободен) и уклучи (ќе ја препознае како нов дел - хардвер и ќе можеш да инсталираш)

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392
Треба да ја реинсталираш и тв картицата, пробај со дисејбл па енејбл од device manager (my computer десен клик properties - hardware) а ако ова не функционира т.е пак неќат да се инсталираат, изгаси го пц отвори го куќиштето извади ја тв картицата и стави ја на другиот порт до неа (ако има слободен) и уклучи (ќе ја препознае како нов дел - хардвер и ќе можеш да инсталираш)
Фала,сеа ке пробам да направам прво вака,па ако не може така утре ке го отворам компјутерот и ке видам што ке направам,и да те прашам само нешто,како треба да е потпишана тв картицата,како да ја барам на device manager,како ја пишува???

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Ми треба некој програм за обработка на видео, односно за кратење. Итно ми е. Хееелп :)

Kajgana Shop

На врв Bottom