Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Имам проблем.На мозила и опера не можам да гледам видео од you tube не моќам да симнам flach player ниту пак real player , а на Explorer немам никаков проблем.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам проблем.На мозила и опера не можам да гледам видео од you tube не моќам да симнам flach player ниту пак real player , а на Explorer немам никаков проблем.
Како тоа “не можеш“ да симнеш Flash Player???

Ај пробај сега.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не сака , ми дава“ NSIS Error launching installer“,ама само на мозила и опера :toe:
Пробај од Firefox (и Opera) избриши cache, cookies, такви работи, рестартирај го прелистувачот па пробај после пак.

Ако пак не сака, уклучи ја Firefox (Safe Mode), ќе ја најдеш во Start, и од таму пробај да инсталираш.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
Не сака , ми дава“ NSIS Error launching installer“,ама само на мозила и опера :toe:
Истото се случуваше после преинсталација на ПЦ кај еден другар.Освен да избришиш cookies, провери дали ти е апдејтирана антивирусната и секако симни си повторно flash од др сајт

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Пробај од Firefox (и Opera) избриши cache, cookies, такви работи, рестартирај го прелистувачот па пробај после пак.

Ако пак не сака, уклучи ја Firefox (Safe Mode), ќе ја најдеш во Start, и од таму пробај да инсталираш.
Таа грешката "NSIS ..." му ја јавтва инсталерот на флеш плеер. Најверојатно од лошо симнат флеш плеер.
GORAZDS, симни го наново со друг прелистувач. Ако прво си го симнал со IE, сега симни го со Firefox или Opera. Ако пак не се инсталира, искористи ја алатката за целосни бришене на Флеш плеер од сите прелистувачи и инсталирај наново еднаш за IE, а друг пат за Firefox, Opera итн.

И како што вика Корун, исчисти кеш и колачиња.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.268
Поени од реакции
2.270
Можеш и со Nero Wave Editor. Го имаш во неро пакетот, ако имаш инсталирано. Боза е:wink:

Јас да прашам, како да имплементирам тепмплејти во PowerPoint. Ќе симнам неколку од интернет(пример) и пробувам тоа хххх.pot да го копирам во microsoft office -> templates -> presentation designs, не сака. Ени ајдиа?
Де бе? Зарем никој не може да ми помогне?

Пробав и со уште едно решение што ми го понуди гугл Tools -> Add-ins, ама и тука кога го лоцирам темплејтот, папката која го содржи излегува празна.

Едит: Заборавив да пишам дека ова го правам во powerpoint 2003, баш вечер ќе му ставам 2007 да видам што ќе биде.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.894
Поени од реакции
22.975
Зошто кога сакам да отворам Local Disk D или C оваа ми излева???

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Зошто кога сакам да отворам Local Disk D или C оваа ми излева???
Скенирај го оперативниот систем со антивирусна програма, исто можеш да ја користиш и оваа алатка http://www.spywareterminator.com за спајвер откако ќе исчистиш рестартирај го компјутерот би требало да се среди.

Исто пробај го ова влези во cmd, (старт-run-cmd) и впиши го ова подолу (c:\ и d:\) ќе ти бидат партициите смени ги соодветно со твоите.

c:\> attrib -r -s -h autorun.inf
c:\> del autorun.inf
d:\> attrib -r -s -h autorun.inf
d:\> del autorun.inf

и рестартирај.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.894
Поени од реакции
22.975
Скенирај го оперативниот систем со антивирусна програма, исто можеш да ја користиш и оваа алатка http://www.spywareterminator.com за спајвер откако ќе исчистиш рестартирај го компјутерот би требало да се среди.

Исто пробај го ова влези во cmd, (старт-run-cmd) и впиши го ова подолу (c:\ и d:\) ќе ти бидат партициите смени ги соодветно со твоите.

c:\> attrib -r -s -h autorun.inf
c:\> del autorun.inf
d:\> attrib -r -s -h autorun.inf
d:\> del autorun.inf

и рестартирај.

Друже го скенирав компјутерот најде нешто и го избришав тоа што го најде и рестартирав и пак истото...

А за тоа второто што ми кажа да направам стварно незнам како...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Друже го скенирав компјутерот најде нешто и го избришав тоа што го најде и рестартирав и пак истото...

Тоа е за autorun.inf вирусот

Најпрво во старт менито оди во run и во него впиши cmd. Ќе ти се отвори прозорец како да долнава слика и впиши ги командите што ти ги пишав горе еве демонстрација за првата. (Со тоа што на почетокот на командата впишуваш каде што се C и D ќе ги впишеш твоите партиции би требало да се овие и сите останати што ги имаш кога ќе влезеш во my computer во делот за хард дискови.

c:\ attrib -r -s -h autorun.inf
c:\ del autorun.inf
d:\ attrib -r -s -h autorun.inf
d:\ del autorun.inf

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445

Ај вака. Отвори notepad ископирај го следниов код.
Код:
c:
cd \
attrib -s -h -r autorun.inf
del autorun.inf
d:
cd \
attrib -s -h -r autorun.inf
del autorun.inf
И сними го тоа со име izbrsi autorun.bat на десктоп
не заборавај го тоа .bat на крајот. Отвори го тоа со двоен клик, ќе се отвори конзолата за момент и ќе се затвори. Autorun.inf треба да биди избришан.

Ако со двоен клик пак се отвори notepad, преименувај ја датотеката да нема .txt на крајот, само .bat

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.566
Поени од реакции
4.540

Знае ли некој како да ги избришам овие плавите под иконите?

Kajgana Shop

На врв Bottom