Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Луѓе, мојот проблем е следниот:
Кога ќе уклучам видео (да направам videocall) на Skype, компјутерот се рестартира самиот. Му направив disable на Automatic restart и добивам порака на Blue screen во која ми јавува грешка:
STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0x854AF32, 0xF55A4788, 0x00000000)

Чепкав низ интернет но не најдов човек со истиот проблем, барем не со скроз истите параметри на BSOD.
Има некој некое решение?
"STOP 0x0000008E errors are usually caused by memory hardware failures and more rarely by device drivers issues, viruses, or hardware failures other than your RAM."'
Ова е стручно од нет што се однесува до твојот проблем треба да провериш со рам меморијата скенирање со оваа програма http://www.memtest86.com/ или да го стартуваш пц-то со различен рам односно со различни стикови.
Или поретко може да биде проблем со драјвери или вируси, значи направи апдејт или симни нови драјвери обично може да се јавува поради проблем со стари драјвери на графичката картица или звучни.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Луѓе, мојот проблем е следниот:
Кога ќе уклучам видео (да направам videocall) на Skype, компјутерот се рестартира самиот. Му направив disable на Automatic restart и добивам порака на Blue screen во која ми јавува грешка:
STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0x854AF32, 0xF55A4788, 0x00000000)

Чепкав низ интернет но не најдов човек со истиот проблем, барем не со скроз истите параметри на BSOD.
Има некој некое решение?

Пробај со Video Call преку MSN.
Ако таму се си е супер, тогаш верзијата на скајп си има проблеми со верзијата на драјверите за звучната.

Или ќе смениш постара-понова верзија на скајп, или постари-понови звучни драјвери.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
@Гоцееееее
Ботабилно ЦД Windows XP Можеш одма да направиш со Nlite

Член од
13 јануари 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
749
Кога ке отворам некоја слика на photoshop ми пишува Could not complete you requestet becase there is not enoung memory (ram) и сликата не ми ја дава помош:uvo:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кога ке отворам некоја слика на photoshop ми пишува Could not complete you requestet becase there is not enoung memory (ram) и сликата не ми ја дава помош:uvo:
Или сликата ти е ОГРОМНА или тапа ти е рамот (малку) во моментот кога работиш на фотошоп.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Кој оперативен систем го користиш и колку рам меморија имаш?
Фотошоп во Виста користел 40 % повееќ меморија од ХП и исто има проблеми со .тиф слики. Исто пази на големината на сликата.

Член од
13 јануари 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
749
Кој оперативен систем го користиш и колку рам меморија имаш?
Фотошоп во Виста користел 40 % повееќ меморија од ХП и исто има проблеми со .тиф слики. Исто пази на големината на сликата.
XP имам и 192 рам. колку бара рам?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Незнам дали овде треба да пишам..
Зошто кога одам да гледам клипови од јутуб само црно се појавува не бива да се гледе одам и play и пак не бива.
Чаре?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Незнам дали овде треба да пишам..
Зошто кога одам да гледам клипови од јутуб само црно се појавува не бива да се гледе одам и play и пак не бива.
Чаре?
Дали имаш флеш плејер инсталирано? Исто јава плагин? Потоа кодеци за ХП к-лајт ти се најдобри.

http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/
http://www.java.com/en/download/manual.jsp
http://www.free-codecs.com/download/K_lite_codec_pack.htm

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.823
Поени од реакции
50.041
Што сака да каже ова,....и како да го тргнам од дневен ред.
еиии пак истово аман аии:icon_neut сеа па на Виста и бетер е немам десктоп немам ништо.не знам од каде да го спрчам тоа wga кракот едвај го заебав да ја отворам странава да барам чаре.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Што сака да каже ова,....и како да го тргнам од дневен ред.
Оперативниот систем ти е нелегален во смисла си ставил крак и потоа ти е проверен од нет дека е нелегален.
Бидејќи на форумот се забранети нелегални и пиратски совети/помош и слично јас би ти препорачал да се обидеш на Интернет пребарување за повеќе информации.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.823
Поени од реакции
50.041
Оперативниот систем ти е нелегален во смисла си ставил крак и потоа ти е проверен од нет дека е нелегален.
Бидејќи на форумот се забранети нелегални и пиратски совети/помош и слично јас би ти препорачал да се обидеш на Интернет пребарување заповеќе информации.
пријателе знам што е проблемот јас, ако не помагаш не одмагај :\

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom