Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Ице не знам како е инсталиран линуксот кај тебе, ама кај мене ја го избриша дирекно преку Add/Remove. Пробај таму , а мани ја седмицата, утре ќе ставим у МЈ нека се симиња РЦ, а може да ја пробаш и вистата сп2 доста солидо е направена.
Не се зезај....не е така инсталирано...прави ја посебни партиции преку Убунту Лајв Цд-то, значи партиции Swap-Linux i Ext3 што не постојат у Виндовсот...преку Виндовс ми ги покажуе како Unknown Space. И сга не знам дали да пробам со Виндовс ЦД да ги избришем немој да заебем хардот.....ај некој поупатен у оваа работа??!?!??!??!?!:uvo:

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Не се зезај....не е така инсталирано...прави ја посебни партиции преку Убунту Лајв Цд-то, значи партиции Swap-Linux i Ext3 што не постојат у Виндовсот...преку Виндовс ми ги покажуе како Unknown Space. И сга не знам дали да пробам со Виндовс ЦД да ги избришем немој да заебем хардот.....ај некој поупатен у оваа работа??!?!??!??!?!:uvo:
Епа тга не е така инсталирано. Нека те упатат по искусните момци. Него ај на мсн за партициите да видиме.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Незнам дали е за софтверски или хардверски решенија, ама сепак ке се обидам тука.

Touch pad-от на лаптопот воопшто не ми функционира, така наеднаш.. ни левиот, ни десниот клик, све е мртво. Некое решение ?
Anyone ?

marTin*

мαјатιη™
Член од
10 октомври 2008
Мислења
287
Поени од реакции
12

ај помош со ова !!!

Г

Гоццццце

Гостин
Како да направам бутабилно цд со XP, Икс пе-во е таков фајл - Селф екстракт. Така да кажете ми. Итно ми е.
Инаку да ве прашам до што може да биде, ми дадоа 4 цедеа со Икс Пе, и на овој компјутер нејке да ми ги бутира , коа ке одберам ф11 па да бутира од ЦД-ром, поработува поламинута и ми уклучува виндоус. А на друг компјутер ги бутира цединјата. До што може да биде?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Како да направам бутабилно цд со XP, Икс пе-во е таков фајл - Селф екстракт. Така да кажете ми. Итно ми е.
Инаку да ве прашам до што може да биде, ми дадоа 4 цедеа со Икс Пе, и на овој компјутер нејке да ми ги бутира , коа ке одберам ф11 па да бутира од ЦД-ром, поработува поламинута и ми уклучува виндоус. А на друг компјутер ги бутира цединјата. До што може да биде?

Прво провери дали тоа што го имаш од ХР е спакувано во ZIP или во IMG или ISO?
Ако не е во ZIP, отвори го со PowerISO или со NERO и директ срежи го на CD.

А кај тебе не ти ги бутира изгледа зашто ти е при крај DVD-ROMот, не ги чита убаво.

Г

Гоццццце

Гостин
Прво провери дали тоа што го имаш од ХР е спакувано во ZIP или во IMG или ISO?
Ако не е во ZIP, отвори го со PowerISO или со NERO и директ срежи го на CD.
Kako da proveram? Ako go uklucam od prva mi odi self extracting i se polni edno. .exe e
A toa deka ne gi 4ita ne e taka, posto koa go uklucuvam kompjuterot vo sejf mod i koa ke otidam vo my computer i se gleda deka go 4ita, E: winxp.. itn , znachi go cita a nejke da butuva

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Kako da proveram? Ako go uklucam od prva mi odi self extracting i se polni edno. .exe e
A toa deka ne gi 4ita ne e taka, posto koa go uklucuvam kompjuterot vo sejf mod i koa ke otidam vo my computer i se gleda deka go 4ita, E: winxp.. itn , znachi go cita a nejke da butuva
Тоа де, му треба повеќе време за да прочита CD, во Windows ти ги чита, во DOS не. И кај мене така прави некогаш. Пробај срежи ги на поквалитетно CD.
А тоа чим ти е exe фајл што сам се отпакува, не верувам да работи како бутабилно.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Имам инсталирано на компјутерот Виндовс ХП и Линукс......сега сакам да ставам на местото на линуксот Виндовс 7 ама не сум сигурен околу бришањето на Линуксот (Ubuntu). Значи тој ми е на 2 партции: Linux Swap i Ext 3. Дали може овие партиции да ги избришам директно преку Виндовс Лајв ЦД или има некој посебен начин?!?!??!?!
Korun ај и ти дај совет!?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Korun ај и ти дај совет!?
Бутирај преку Windows 7 CD, и таму кога ќе ти бара да одбереш на која партиција да инсталираш, имаш и опција да бришеш или да форматираш партиција. Избриши ги партициите со линукс, после ќе ти остане една неформатирана партиција, ја форматираш и инсталираш. Толку е.

Пробувај...

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Никако неможам да го направам бутабилно? :(
Преку Nero Express, најди го фајлот и кога ќе дојдеш до моментот да стиснеш BURN, кај recorder type избери IMAGE RECORDER. Така фајлот/фајловите ќе се зачуваат во еден единствен (имејџ фајл). Потоа со Power Iso изрежи го на цд and there you go.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Zdravo.. Imam eden problem. Denes instalirav vista sp2, ama vo pogresna particija od 40 giga. sega imam edna prazna particija od 100 giga i sakam da ja spojam so onaa od 40 giga so vistata. Kako mozam da go izvedam toa ako moze bez da ja brisam vistata?
Околу ова пак.. Одам во mange и ја бришам првин таа партиција од 100 гига што сакам да ја додадам на онаа од 40 гига. И откако ќе ја избришам не ми го покажува тоа Extend... До што може да е проблемот веќе 3 пати пак ја креирам , пак ја форматирам, бришам и пак несака тоа Extend..

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
0х0000008Е Компјутерски рестарт

Луѓе, мојот проблем е следниот:
Кога ќе уклучам видео (да направам videocall) на Skype, компјутерот се рестартира самиот. Му направив disable на Automatic restart и добивам порака на Blue screen во која ми јавува грешка:
STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0x854AF32, 0xF55A4788, 0x00000000)

Чепкав низ интернет но не најдов човек со истиот проблем, барем не со скроз истите параметри на BSOD.
Има некој некое решение?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom