Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Курсерот на лаптопот кога сакам да селектирам некој текст (во ворд или на интернет) ми е бел и тешко се препознава ако позадината е бела, како да го направам да биде црн. Барав во контролите за mouse но неможам да го најдам...како да го променам?
Ај вака пробај

M

Mr.InF3ction

Гостин
не можам да инсталирам фотошоп .еве што се појавува :

решение?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
не можам да инсталирам фотошоп .еве што се појавува :

решение?
Мислам дека треба фајлот (ако е од торент) рарот да го екстрактираш на диск пример C: или D: независно и од таму да го стартуваш сетап-от.

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Дали може да го форматирам компјутерот без Windows Xp цд, мислам преку download бидејки ми се скрши цд-ром. Или можеби преку УСБ стик ?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Дали може да го форматирам компјутерот без Windows Xp цд, мислам преку download бидејки ми се скрши цд-ром. Или можеби преку УСБ стик ?
Можеш преку усб. Само што постапката за правење бутабилно усб е поразлична отколку онаа кај бутабилно цд. Прочитај повеќе

M

Mr.InF3ction

Гостин
Мислам дека треба фајлот (ако е од торент) рарот да го екстрактираш на диск пример C: или D: независно и од таму да го стартуваш сетап-от.
пробав како што кажа пак истото се појави.... пробав и директно од цд пак истото
дали некој знае како да инсталирам Photoshop CS 4 во Vista SP1

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Zdravo.. Imam eden problem. Denes instalirav vista sp2, ama vo pogresna particija od 40 giga. sega imam edna prazna particija od 100 giga i sakam da ja spojam so onaa od 40 giga so vistata. Kako mozam da go izvedam toa ako moze bez da ja brisam vistata?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Zdravo.. Imam eden problem. Denes instalirav vista sp2, ama vo pogresna particija od 40 giga. sega imam edna prazna particija od 100 giga i sakam da ja spojam so onaa od 40 giga so vistata. Kako mozam da go izvedam toa ako moze bez da ja brisam vistata?
Преку Partition Magic или преку опцијата MANAGE на десен клик на MY COMPUTER

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
MOze malku po precizno kako da napravam.. Prvin da ja izbrisam li particijata pa potoa nekako da ja dodadam na onaa od 40 giga ili kako?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
MOze malku po precizno kako da napravam.. Prvin da ja izbrisam li particijata pa potoa nekako da ja dodadam na onaa od 40 giga ili kako?
Вико ај на мсн ќе ти кажем.....ај сеа за мене помош:

Имам инсталирано на компјутерот Виндовс ХП и Линукс......сега сакам да ставам на местото на линуксот Виндовс 7 ама не сум сигурен околу бришањето на Линуксот (Ubuntu). Значи тој ми е на 2 партции: Linux Swap i Ext 3. Дали може овие партиции да ги избришам директно преку Виндовс Лајв ЦД или има некој посебен начин?!?!??!?!

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Вико ај на мсн ќе ти кажем.....ај сеа за мене помош:

Имам инсталирано на компјутерот Виндовс ХП и Линукс......сега сакам да ставам на местото на линуксот Виндовс 7 ама не сум сигурен околу бришањето на Линуксот (Ubuntu). Значи тој ми е на 2 партции: Linux Swap i Ext 3. Дали може овие партиции да ги избришам директно преку Виндовс Лајв ЦД или има некој посебен начин?!?!??!?!
Ице не знам како е инсталиран линуксот кај тебе, ама кај мене ја го избриша дирекно преку Add/Remove. Пробај таму , а мани ја седмицата, утре ќе ставим у МЈ нека се симиња РЦ, а може да ја пробаш и вистата сп2 доста солидо е направена.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Имам еден малце поголем проблем, имам лап топ DELL со лиценциран Windows Vista, и се со него што иде, и од страната симнав еден програм за менување на темите на Windows -от, се беше во ред се додека не фатив некој вирус, па бев принуден да го избришам програмот. Откако го рестартирав Windows -от а претходно го средив и вирусот, сите икони што постојат на компјутерот немаат слика (ни фолдери ама баш ништо) стојат како фајлови без ознака (.exe, .txt ...) можам да влагам во нив ама остануваат такви, и почнуваат да ме нервираат, има некој некаква идеа како да не бидат веке такви односно секој фајл да има своја слика?????

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Имам еден малце поголем проблем, имам лап топ DELL со лиценциран Windows Vista, и се со него што иде, и од страната симнав еден програм за менување на темите на Windows -от, се беше во ред се додека не фатив некој вирус, па бев принуден да го избришам програмот. Откако го рестартирав Windows -от а претходно го средив и вирусот, сите икони што постојат на компјутерот немаат слика (ни фолдери ама баш ништо) стојат како фајлови без ознака (.exe, .txt ...) можам да влагам во нив ама остануваат такви, и почнуваат да ме нервираат, има некој некаква идеа како да не бидат веке такви односно секој фајл да има своја слика?????
Еднаш и јас ја зезнав работата со една тема. Мислам дека проблемот е во тоа што со тргање на темата се избришале некои виндовс фајлови. Ако имаш Vista DVD тогаш пробај преку него како при инсталирање на Vistata само што сега ќе одиш на втората опција Repair your computer. Пробај и со System Restore можеби тоа ќе завраши работа.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Еднаш и јас ја зезнав работата со една тема. Мислам дека проблемот е во тоа што со тргање на темата се избришале некои виндовс фајлови. Ако имаш Vista DVD тогаш пробај преку него како при инсталирање на Vistata само што сега ќе одиш на втората опција Repair your computer. Пробај и со System Restore можеби тоа ќе завраши работа.
А да не направам поголем проблем, ако вирусот оштетил нешто, па на крај да ми даде плав екран и да ми каже дека оштетен ми е HDD, мене од тоа ми е страв најмногу, али ке пробам па што биде нека биде.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
А да не направам поголем проблем, ако вирусот оштетил нешто, па на крај да ми даде плав екран и да ми каже дека оштетен ми е HDD, мене од тоа ми е страв најмногу, али ке пробам па што биде нека биде.
Мислам дека не е до толку страшна работата. При самата инсталација на темите ти дава предупредување дека може да го оштети виндовсот, ако имаш vista DVD слободно пробај со тоа Repair your computer мислам дека ќе завраши работа.:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom