Помош, совети, размена на искуства...

Член од
30 јуни 2010
Мислења
10
Поени од реакции
0
Imam edno prasanje.Pred tri meseci si kupiv Canon EOS 1000D i se razmisluvam za tripod da si kupam .Bev vo GTC vo toa prodavniceto (PIX mislam se vikase) i imase poveke modeli so varijacii na ceni od 1800 do 8 000 denari.Moze nekoj pouupaten da mi kaze sto e bitno da baram kaj tripod t.e. dali i nekoj kineski od 1000 denari e dobro resenie ?
FVala na odgovorite

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.994
Секој трипод има своја носивост. Најслабите мислам дека имаат 1,5кг носивост што е сосема ОК. Поскапите триподи се за поголемите апарати, посебно кога се спарени со теле-објективи.
Јас би ти препорачал да го купиш нејефтиниот од Manfroto што го имаат таму, освен ако не планираш 1000D да го замениш за 7D или нешто слично, па да мораш нешто со поголема носивост да купуваш.

Член од
30 јуни 2010
Мислења
10
Поени од реакции
0
Фала за одговорот. Би сакал да го заменам за некој појак модел од canon но немам можности во моментов така да ке идам со најефтина варијанта на трипод.Фала уште еднаш.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Што мислите за ова http://www.thinkgeek.com/electronics/cameras-photography/a205/ ? Ми треба нешто за фотографирање привезоци, обетки и слично, не професионално, нормално, него да ми личат на нешто фотографиите и кога немам убаво дневно светло. Може ова да врши работа?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.994
Па зависи... поедноставно е да го купиш целиот комплет, а и цената не е преголема. Не знам колку се плаќа поштарина. Енивејз, во Пикс плус само коцката е 2500 денари.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Па може да ми го донесат, без поштарина значи. 50$ мислам и дека не е така скапо, ако во Пикс плус само коцката е толку. А, со оглед на тоа што не сум баш "сам свој мајстор" многу поедноставно ми доаѓа да го купам отколку да пробувам да го направам сама :)

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Каде да купам tripod за камерава (canon md101) ? Барам ефтин ама добар негде 1.8м висина да биде max...

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.994
Ефтин а добар, НЕМАШ.
Добрите триподи почнуваат од 100 евра па нагоре. А местата ги имаш во постот над мојот.

Додуша во техномаркет и анхоч немам видено од високите триподи. Мислам дека таму имаше само од малите. Во Пикс+ имаш и Gorillapod. Џаст ин кејс :)

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Ништо значи ќе чекам прво да си земам поквалитетна камера па после и tripod. :)

Фала за предлозите.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.994
За редоследот што прво ќе купиш, сам ќе си одлучиш. Камерите се менуваат, добар трипод тре, и трае, и трае :)

Член од
10 декември 2010
Мислења
50
Поени од реакции
22
Има во техномаркет HAMA Star 62 и 63 ( ова бројкава би требало да се инчи ) . За таа камера че ти брка работа,а и не се нешо скапи,1500денари.Разбараj по гугчл види си дали че ти брка работа :)

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Какви батерии користите? Неможам да најдам асални се дупнав од купување.. Кога и да ставам ми покажува Low Baterry..

апарат: Кодак Z1085 IS

Kajgana Shop

На врв Bottom