Помош, проблеми, прашања, совети...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Ako moze malku podetalno, kako da smenam sata?
I kolku pari davas (gocko) za nego?

Двата кабли што идат од матична/напајање во хард и се поврзани со хардот, замени ги со нови, иди во некоја продавница за хардвер и кажи ми Sata power и Sata кабел да ти дадат.

Член од
9 ноември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
10
Здраво1
Малку збунет и навистина не знам сто понатака.
дали низ продавнициве се продава ѓубре или немам среќа незнам.
Имено се работи за хард диск вестерн д 1.5т гриин.
Одеднаш престана со работа.
Не го препознаваат (пробан на 7 комп.) кој деск,лап,мини...сите можни варујанти ништо
пробав со прг.за поврат на програми Р-студио не препознава ни преку усб ни директно во комп.
Чаре?
Купен од сет пред 1.4год.
Гаранција 1 година
Која гурабија.
Пошто искрено се експлоатираше доста во текот на денот можно ли е да рикна елекрониката?
Искрено ризикував и ја извадив од 2тб ист ВД греен ама најверојатно не одговараат иако физички се исти.
Не проработи ни едниот ни другиот
ги вратив назат 2т си работи.
Има ли овластен сервис за ВД кај нас?
Или ако некој имал сл. искуство,макар било кој совет е ФАЛА
паздрав

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Тури конфигурација
--- надополнето: 5 август 2012 во 11:41 ---

Абе ги испоманијачи луѓево, мама им расплака :D
Ме мрзи реферати да пишувам, долго е...на кој му е незгодно ок, на кој не многу побрзо се завршува работата, на неколку веќе им завршив работа на овој начин :D

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Пробај да го исчистиш напојувањето, извади го, отштрафи го и зачисти го. Ако не е тоа пробај како што вика Овердрајв, да елиминираш еден по еден. Пред да земам асално напајање, често сум имал проблеми со слични ствари како тебе.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Здраво1
Малку збунет и навистина не знам сто понатака.
дали низ продавнициве се продава ѓубре или немам среќа незнам.
Имено се работи за хард диск вестерн д 1.5т гриин.
Одеднаш престана со работа.
Не го препознаваат (пробан на 7 комп.) кој деск,лап,мини...сите можни варујанти ништо
пробав со прг.за поврат на програми Р-студио не препознава ни преку усб ни директно во комп.
Чаре?
Купен од сет пред 1.4год.
Гаранција 1 година
Која гурабија.
Пошто искрено се експлоатираше доста во текот на денот можно ли е да рикна елекрониката?
Искрено ризикував и ја извадив од 2тб ист ВД греен ама најверојатно не одговараат иако физички се исти.
Не проработи ни едниот ни другиот
ги вратив назат 2т си работи.
Има ли овластен сервис за ВД кај нас?
Или ако некој имал сл. искуство,макар било кој совет е ФАЛА
паздрав
Ова веќе не пали кај понови дискови. Треба да се совпадне серискиот број од плочите со електрониката, значи со модофикација на firmware-от. За жал лабаратории за враќање на податоци најблиску има во Италија и Австрија.
--- надополнето: 5 август 2012 во 12:48 ---
Може ова некако да ти помогне има во инфо што треба да бараш.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Мислев да постирам во темата прашања, проблеми...но, ова ми се чини како малку покомплициран проблем..
Имено, почна од завчера (или вчера мислам дека беше) да ми прави вака...Ја играв NFS Carbon и после некое време почна УЖАСНО да сецка што дури едвај излегов...
Кога излегов, оставив лаптопот малце да се одмори на idle (али не го преклопив) и гледам све се врати во нормала...
Денес, на жештинава што се случи:
1) Почнаа HD (720p, недајбоже 1080) видеата на јутуб да сецкаат со било кој browser, ужасно да сецкаат едвај пауза да стиснеш. Истото го прави со Full HD видеата кои ќе се симнат на компјутер. Порано ова не го правеше. Исчистив кеш, колачиња и се' останато со CCleaner, рестартирав и пак истата песна...

2) Одеднаш не сакаше да се поврзе на ниту една WiFi мрежа, рестарт го спаси.

3) Некако побрзо прелистува низ фолдерите сега, али кога ќе пуштам некоја апликација почнува поспоро да ја работи (пример FL Studio покасно прави Playback одкога ќе стиснам space, или на фотошоп маусот многу ќе засецка на моменти). Повторувам - ова не го правеше порано.

Дали мислите дека со форматирање ќе се реши проблемот, или ова е нешто друго (температура, хардверски проблем..)?

Го форматирав и ПАК ми е спор...Јутуб HD видеата пак идат споро...
Нема сеа проблем со wifi мрежа и тие други срања....Али пак HD видеа идат споро

EDIT:
На Internet Explorer HD видеата идат одлично...Али на Chrome пак сецкаат...

И ми искача сеа овој ерор коа ќе стиснам на десктоп десен клик -> AMD Vision Control Center:

amd driver is not functioning properly

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Го форматирав и ПАК ми е спор...Јутуб HD видеата пак идат споро...
Нема сеа проблем со wifi мрежа и тие други срања....Али пак HD видеа идат споро

EDIT:
На Internet Explorer HD видеата идат одлично...Али на Chrome пак сецкаат...

И ми искача сеа овој ерор коа ќе стиснам на десктоп десен клик -> AMD Vision Control Center:

amd driver is not functioning properly
преинсталирај го драјверот на графичката...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
преинсталирај го драјверот на графичката...
Ете и пак само на Chrome сецка...Ова е некоја анти-реклама за Chrome ми праат 100% :D
Ќе почекам, ќе видам до следниот апдејт, а до тогаш ќе си користам фајрфокс...Други проблеми сеа немам со PC-то.

Член од
30 август 2009
Мислења
262
Поени од реакции
78
Zdravo forumdzii.
Na moite problemite im nema kraj pa zatoa pak reshiv da se konsultiram so vas koj iskreno veruvam deka ke najdeme reshenie.Ovoj pat temata e joistikot.Eve skrinshot pa pomagajte, davajte soveti.

Attachments

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Zdravo forumdzii.
Na moite problemite im nema kraj pa zatoa pak reshiv da se konsultiram so vas koj iskreno veruvam deka ke najdeme reshenie.Ovoj pat temata e joistikot.Eve skrinshot pa pomagajte, davajte soveti.
Каков компјутер имаш?

наведи ги сите делови, или барем процесор и рам.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Ете и пак само на Chrome сецка...Ова е некоја анти-реклама за Chrome ми праат 100% :D
Ќе почекам, ќе видам до следниот апдејт, а до тогаш ќе си користам фајрфокс...Други проблеми сеа немам со PC-то.
епа смени верзија на хромот, или едноставно смени го не е единствен пребарувач :)

Kajgana Shop

На врв Bottom