Уклучи програм за мерење на температури и види да не прегрева нешто.У последно време,имам еден проблем.
Кога отворам некоја програма,апликација,игра,гледам филм на компјутерот,доста често почнува да ми свири тит-тит.Според мој другар тоа било од графичката.А кога ке исклучам се и оставам пример само хром уклучен прекинува тој звук.Дали ова значи дека графичката ми е при крај???
Дали со формат има шанси некако тој звук да го снемува?
kade da go najdam toa hd tuneЗначи дека најверојатно хардот ти е отиден. Ама за секој случај користи го уште неколку дена.
И дај скриншот од HD tune, health табот.
Провери во Жито Лукс.kade da go najdam toa hd tune
Значи дека најверојатно хардот ти е отиден. Ама за секој случај користи го уште неколку дена.
И дај скриншот од HD tune, health табот.
eMachines e443Кој лаптоп го имаш?
Од ова што го гледам дискот ти е ок, ама изгледа сата контролерите/портовите ти се пред умирање, ако не бил проблемот во сата/павр каблите.
Мора да имаш копче на лаптопот за исклучување на тачпадот. Најчесто е комбинација од "Fn" и некод од "F" копчињата (F1-F12).Може ли некако преку ОС да се исклучи тачпадов на лаптоп, полудувам дур пишувам, неможам никако да се навикнам.
Ако проблемот е како на видеово, тогаш да (барем според коментарите).Имам Samsung 2232BW монитор веќе 4+ години и во последно време почна да трепка кога ќе се вклучи после некое време мирување. Трепкањето трае околу 5-6 секунди и после се враќа во нормала. Дали е можно да е заебан некој кондензатор?
Intel RST ili Rapidstorage е за Раид ама и за сингл драјв, у детаљи не го разглабам а и не ме интересира, само знам дека е замена за MatrixStorage драјверите за поновата генерација чипсети, или у превод тоа е AHCI драјвер за постари чипсети на Интел е MatrixStorage, за поновите RST.Rapidstorage е за raid/SSD што ќе му е за хард диск? него му требаат чипсет драјвери, (тука се согласувам) и меaнџмент компоненти.
На плочата имаш 2 хдд контролера, овој вториот ти е ИДЕ контролер за случај ако од стариот компјутер ти останал некој ИДЕ хард да можеш да си го укључиш со оној широкиот ИДЕ кабел без да користиш адаптери IDE to SATA.На многу плочи го има тој контролер у пар со САТА контролерот чисто да се најде ако притреба.Овој не знам за што е контролер, дали за хардот или за нешто друго, не сум сигурен.