Помош, проблеми, прашања, совети...

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Исти се дисковите.. единствената разлика е тоа што во верзијата за desktop даваат SATA кабли и "шини" за конвертирање од 2.5" во 3.5", во верзијата за лаптоп USB кабел, а во третата (или Basic) верзија - ништо (т.е. само дискот). Мислам дека во некоја од поскапите верзии даваат и додатен софтвер (игра + Norton Ghost), ама не знам во која.

Еве колку е основниот модел во Грција.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Znaci go potvrdivte toa sto go ocekuvav,vi blagodaram,ke kupam nov.
Segasniot mi e WD caviar blue sata 16 MB cache 500 GB 7200rpm
Ke zemam ist samo namesto blue ke zemam scorpio black, 400den poskap
ama bil podobar taka slusnav i ima 1800 dena garancija namesto 700 na blue.
Moze da mi dadete mislenje ili preporaka za ova.
Inaku najeftino go najdov vo DDstore 4400den ,online kupuvanje so moznost za podiganje na
proizvodot za da ne plakjas postarina, sega doznav za ovie ,ima li nekoj iskustvo so niv?
Што и да земеш провери дали и колку грее. Ако загрева доста обавезно монтирај хладњак. Види по други интенационални форуми што кажуваат за овие дискови

Член од
4 август 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Pa mislam deka so 5 god. garancija nema bas mnogu konkurencija, steta sto ovoj sto mi se rasipa imase 2 god garancija koja mi istece pred nekolku meseci. Western Digital se mislam pomegu podobrite taka barem citam po internet , a za mojot sto se rasipa sum si jas kriv.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Pa mislam deka so 5 god. garancija nema bas mnogu konkurencija, steta sto ovoj sto mi se rasipa imase 2 god garancija koja mi istece pred nekolku meseci. Western Digital se mislam pomegu podobrite taka barem citam po internet , a za mojot sto se rasipa sum si jas kriv.
Зошто да не ти падна некаде дискот?

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Стариот продај ми го ако не ти треба..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Смени го сата и кабелот за струја и пробај пак.

Најверојатно не е тоа ама вреди да се проба, за 50-100 денари ќе спасиш неколку иљади (евентуално)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Мислев да постирам во темата прашања, проблеми...но, ова ми се чини како малку покомплициран проблем..
Имено, почна од завчера (или вчера мислам дека беше) да ми прави вака...Ја играв NFS Carbon и после некое време почна УЖАСНО да сецка што дури едвај излегов...
Кога излегов, оставив лаптопот малце да се одмори на idle (али не го преклопив) и гледам све се врати во нормала...
Денес, на жештинава што се случи:
1) Почнаа HD (720p, недајбоже 1080) видеата на јутуб да сецкаат со било кој browser, ужасно да сецкаат едвај пауза да стиснеш. Истото го прави со Full HD видеата кои ќе се симнат на компјутер. Порано ова не го правеше. Исчистив кеш, колачиња и се' останато со CCleaner, рестартирав и пак истата песна...

2) Одеднаш не сакаше да се поврзе на ниту една WiFi мрежа, рестарт го спаси.

3) Некако побрзо прелистува низ фолдерите сега, али кога ќе пуштам некоја апликација почнува поспоро да ја работи (пример FL Studio покасно прави Playback одкога ќе стиснам space, или на фотошоп маусот многу ќе засецка на моменти). Повторувам - ова не го правеше порано.

Дали мислите дека со форматирање ќе се реши проблемот, или ова е нешто друго (температура, хардверски проблем..)?

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Види ги температурите. Според ова што го кажа, 70% сум сигурен дека е до нив.

П

Паган-др

Гостин
Компјутеров почна да се пореметува. Пред недела ипол почнаа триповиве.

Прво, на сред работа ќе се изгасеше сам, ќе почнеше пали-гаси цело време, некогаш ќе стигнеше до подигање на ОС, некад ни до тоа. Ќе го исклучев од копче, сам ќе се упалеше. Требаше од струја да го вадам за да прекине да прави пали-гаси.

После ден-два, пак истата работа. Ќе го упалам да почнам да работам со него, ќе стигне до негде со палење, ќе се изгаси. Може некои 10 мин. така гаси струја, пали струја за да работи ко што треба, да не се гаси.

Сега почна цело време, нема палење на компјутер, а да не се гаси едно 10 минути, па да почне со нормална работа. Се случува и да стискам на копчето за уклучување, да не се уклучи. Да стиснам уште 2-3 пати, и после 3-4 минути сам да се упали.

Првин го сменив продужниот кабел, да не дупи нешто со струјата, ама не е до него. Чаре?

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Си го прегреал,графичката на конец ти се држи...и да знаеш.... НФС е крива :):):)

Член од
25 јули 2009
Мислења
229
Поени од реакции
170
Имам LG lcd tv проблемот што го имам е тоа што зуја тв а гаранцијата ми е помината да не знае некој што е работата и дали е нешто сериозно ?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Мислев да постирам во темата прашања, проблеми...но, ова ми се чини како малку покомплициран проблем..
Имено, почна од завчера (или вчера мислам дека беше) да ми прави вака...Ја играв NFS Carbon и после некое време почна УЖАСНО да сецка што дури едвај излегов...
Кога излегов, оставив лаптопот малце да се одмори на idle (али не го преклопив) и гледам све се врати во нормала...
Денес, на жештинава што се случи:
1) Почнаа HD (720p, недајбоже 1080) видеата на јутуб да сецкаат со било кој browser, ужасно да сецкаат едвај пауза да стиснеш. Истото го прави со Full HD видеата кои ќе се симнат на компјутер. Порано ова не го правеше. Исчистив кеш, колачиња и се' останато со CCleaner, рестартирав и пак истата песна...

2) Одеднаш не сакаше да се поврзе на ниту една WiFi мрежа, рестарт го спаси.

3) Некако побрзо прелистува низ фолдерите сега, али кога ќе пуштам некоја апликација почнува поспоро да ја работи (пример FL Studio покасно прави Playback одкога ќе стиснам space, или на фотошоп маусот многу ќе засецка на моменти). Повторувам - ова не го правеше порано.

Дали мислите дека со форматирање ќе се реши проблемот, или ова е нешто друго (температура, хардверски проблем..)?
Pass и id од Teamviewer преку пп, да не ја должиме :)

Член од
4 август 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Ako moze malku podetalno, kako da smenam sata?
I kolku pari davas (gocko) za nego?

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Штом се гаси и кога не е влезен во Windows, не ќе да е софтверски проблем.

Веќе си пробал со друг продолжен кабел, па следни на ред за тестирање се кабелот за струја (од PSU до штекер/продолжен), самиот штекер, и напојувањето (по тој редослед). Менувај ги работите една по една и проверувај дали ќе се реши проблемот после секоја смена.

И, нема да е лошо да исклучиш автоматско рестартирање при BSOD во Windows, да видиме дали таму ќе покаже што е проблемот..

Kajgana Shop

На врв Bottom