Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Го форматирав и ПАК ми е спор...Јутуб HD видеата пак идат споро...
Нема сеа проблем со wifi мрежа и тие други срања....Али пак HD видеа идат споро

EDIT:
На Internet Explorer HD видеата идат одлично...Али на Chrome пак сецкаат...

И ми искача сеа овој ерор коа ќе стиснам на десктоп десен клик -> AMD Vision Control Center:

amd driver is not functioning properly
Вака ке ти искача коа сите научивте да форматирате и инсталирате само немате време да читате од брзање на фејсбук да се укључите. Ти се глеа на декстопот katalistot 12.6 мобилити верзија која ти е инсталирана највероватно.
Е сеа читај:
If you experience difficulty while using the generic AMD Catalyst Mobility drivers, we recommend reverting to the driver provided by your notebook vendor. Please contact your notebook vendor for their most recent graphics drivers.
The following notebooks are not compatible with this tool:
Notebooks equipped with switchable graphics
Да не почињам со прашања за чипсет драјвери или RapidStrorageTechnology за дискот дали имаш ставено, ке се збуниш скроз а без тоа не да ке сецка, арно што воопшто ти се укључува лаптопов :)

Член од
6 август 2012
Мислења
16
Поени од реакции
4
Абе да не знаеете што му се случи на мојо компјутер !!! Пред 2-3 години ги играше игриве : Conquer Online,GTa VICE,san andreas,,,,,call of duty 1,2..да не ги набројувам постариве игри...Али сега почна никоја да не ја игра..Што да пуштиш 3Д ми закочува компјутеро сликата се заматува и мора рестарт..Подржува само на Software Renderer.Пример еве Counter Strike...Порано играв на ОПЕН ГЛ ...А сега нејчи ни на опен гл ни на директ3д...Само на Software Renderer подржива 3Д...За дреајвери имам драјвери

П

Паган-др

Гостин
Штом се гаси и кога не е влезен во Windows, не ќе да е софтверски проблем.

Веќе си пробал со друг продолжен кабел, па следни на ред за тестирање се кабелот за струја (од PSU до штекер/продолжен), самиот штекер, и напојувањето (по тој редослед). Менувај ги работите една по една и проверувај дали ќе се реши проблемот после секоја смена.

И, нема да е лошо да исклучиш автоматско рестартирање при BSOD во Windows, да видиме дали таму ќе покаже што е проблемот..
Го сменив денес кабелот за струја и без проблем се упали компјутерот. Ќе видам наредниве денови како ќе се покаже. Најверојатно до кабелот било...

Фала :)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Вака ке ти искача коа сите научивте да форматирате и инсталирате само немате време да читате од брзање на фејсбук да се укључите. Ти се глеа на декстопот katalistot 12.6 мобилити верзија која ти е инсталирана највероватно.
Е сеа читај:
If you experience difficulty while using the generic AMD Catalyst Mobility drivers, we recommend reverting to the driver provided by your notebook vendor. Please contact your notebook vendor for their most recent graphics drivers.
The following notebooks are not compatible with this tool:
Notebooks equipped with switchable graphics
Да не почињам со прашања за чипсет драјвери или RapidStrorageTechnology за дискот дали имаш ставено, ке се збуниш скроз а без тоа не да ке сецка, арно што воопшто ти се укључува лаптопов :)

100% ја немам време само за на фејсбук да се стаам...Пукнав шо да ти зборам :D

И да, избришав драјверите скроз и ги стаив тие од цедето со кои дојде лаптопот...пак истиот проблем...Исто така што приметив е дека прегрева ненормално...А цело време го одувувам и пазам никогаш вентилаторот да не му се заврти (и секогаш имало прашина) + имам лаптоп кулер купено пред БИЛО каков проблем да се појави (значи уште пред 3-4 месеци).

Чипсет драјвери? Процесорот е APU значи AMD C-50 заедно со radeon hd 6250... Да не ти објаснувам знаеш шо е АПУ па и ја шо сум :D Немаше никакви чипсет драјвери дојдени во цедето и сите работи ги инсталирав како и секогаш што правам... Немам големо искуство со лаптопови, па така да, слободно смеј ми се >)

Цели спецификации:
Лаптоп модел: eMachines eME 443
4 GB DDR3 ram
AMD C-50 @ 1.00 ghz
radeon hd 6250
320 gb hdd WD
win 7 64 bit

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
AMD Athlom(tm) 64 Processor 3500+
2.20 GHz,512 MB of RAM
Би ти препорачал да ставиш Windows 7, вакви проблеми нема да имаш.

Aко не ти е незгодно, прати ми pass и user id од teamviewer, ќе пробам да го средам.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Дали е доволно 300вати (codegen обично, НЕ real power) 20 пинско напојување за 8500ГТ 512мб на писи-експрес од гигабит со пасивно ладење, амд семпон еднојадрен сокет 939 (незнам точен модел ама доколку е навистина потребно ќе се потрудам да го прочитам) 512ддр1 рам? И што е разликата помеѓу 20 пинско и 24 пинско? Тие 4 додатни пина се за писи -експрес слотот?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491

Rapidstorage е за raid/SSD што ќе му е за хард диск? него му требаат чипсет драјвери, (тука се согласувам) и меaнџмент компоненти.

Член од
4 август 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Двата кабли што идат од матична/напајање во хард и се поврзани со хардот, замени ги со нови, иди во некоја продавница за хардвер и кажи ми Sata power и Sata кабел да ти дадат.

Gi smeniv , napraviv i check disk i instalirav i HDD Regenerator i rezultatite se cisti, a i nemam problemi vo poslednite 2 dena. Samo sto vo Event Viewer vo error report od poslednite 24 casa ima "The driver detected a controler error on/Device/harddisk1/dr8 ,isto i dr2 i dr1. ne znam sto znaci toa. ke pocekam uste malku ke vidam kako ke raboti vo narednite nekolku dena i dali ke se povtoruvaat porakite vo event log. kupuvanjeto nov ke poceka malku moze problemot stvarno bil vo sata kablite

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Значи дека најверојатно хардот ти е отиден. Ама за секој случај користи го уште неколку дена.
И дај скриншот од HD tune, health табот.

B

BooBojan

Гостин
У последно време,имам еден проблем.
Кога отворам некоја програма,апликација,игра,гледам филм на компјутерот,доста често почнува да ми свири тит-тит.Според мој другар тоа било од графичката.А кога ке исклучам се и оставам пример само хром уклучен прекинува тој звук.Дали ова значи дека графичката ми е при крај???
Дали со формат има шанси некако тој звук да го снемува?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Rapidstorage е за raid/SSD што ќе му е за хард диск? него му требаат чипсет драјвери, (тука се согласувам) и меaнџмент компоненти.
Од кај да ги најдам тие работи освен ако ги нема на цедето (а ги нема) ? Немаа никакви чипсет драјвери првпат кога го уклучив компјутерот и кога ги инсталирав сите драјвери...

Сега, одкако го форматирав, при инсталација на драјверите екранот не трепкаше црно ко што правеше првиот пат, него само ми ги инсталира драјверите за графичката....

И приметив на процесорот, дека за 10 степени повисока му е температурата било што друго да правам освен сурфање на нет... (инсталација на програм, копирање на податоци значи)..Хардот си е супер

Kajgana Shop

На врв Bottom