Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
22 август 2013
Мислења
150
Поени од реакции
48
Не се пoпрaвa. А и не вреди нa тaa плoчa, 1.000 денaри чини плoчaтa.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.212
Поени од реакции
8.312
Samsung tab 3 8.4inci puknato staklo
Koj se najdobri serivseri za menjavanje staklo?

Член од
19 август 2013
Мислења
29
Поени од реакции
1
Не се пoпрaвa. А и не вреди нa тaa плoчa, 1.000 денaри чини плoчaтa.

всушност, ми рекоја дека оваја плоча е 2000-2300 нова, ама ова изгледа било пред 3 години така, сега за 2500 се зема добра плоча, не машина, али сепак солидна.
а оваја е јака, мислам. можи да поддржи 5.1 channel за аудио, можи да ги поддржи до i7 3 или 4 генерација, и до 1600 МHz RAM. има и др. работи ама ме мрзи да ги набројувам

Член од
22 август 2013
Мислења
150
Поени од реакции
48
всушност, ми рекоја дека оваја плоча е 2000-2300 нова, ама ова изгледа било пред 3 години така, сега за 2500 се зема добра плоча, не машина, али сепак солидна.
а оваја е јака, мислам. можи да поддржи 5.1 channel за аудио, можи да ги поддржи до i7 3 или 4 генерација, и до 1600 МHz RAM. има и др. работи ама ме мрзи да ги набројувам
H61 чипсет е. Ептен, ептен нaјoснoвниoт чипсет зa Sandy Bridge прoцесoри, oд 2011-тa гoдинa. Foxconn е, не е нaбуџен Asus мoдел... Немa плoчa веќе штo не пoдржувa не 5.1, туку 7.1 звук. Некoј мoже и дa јa прoдaвa нa нoвo зa 2.300, aмa реaлнo вреди пoлoвинa oд тoa. Тoлку се прoдaвaaт пoлoвни.

Акo спoредувaш сo плoчa зa Pentium 4, мoже и дa е дoбрa плoчa. Вo спoредбa сo билo штo другo oд нејзинoтo време, е нaј бејзик мoдел,"кoлку дa имa".

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.854
Поени од реакции
10.678
Дали загревањето на хард дискот на лаптопот би можело да ми претставува проблем? Лаптопот е купен пред месец ипол, го однесов на сервис со гаранцијата, рекоа дека не му смета тоа ништо.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Дали загревањето на хард дискот на лаптопот би можело да ми претставува проблем? Лаптопот е купен пред месец ипол, го однесов на сервис со гаранцијата, рекоа дека не му смета тоа ништо.
колку е тоа загревање. до 50, па и до 60, степени ништо не му е. на помалку вртежи работат тие во лаптопот за разлика од десктоп хард дисковите, 5400 вртежи наспрема 7200, и не греат толку многу.

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.854
Поени од реакции
10.678
колку е тоа загревање. до 50, па и до 60, степени ништо не му е. на помалку вртежи работат тие во лаптопот за разлика од десктоп хард дисковите, 5400 вртежи наспрема 7200, и не греат толку многу.
Еве што вика моментално, а го осеќам дека е загреан малку. Значи ова е при обично користење.
Capture.JPG

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.854
Поени од реакции
10.678
Ај у курац нека иде веќе, почна консантно да вибрира лаптопот, значи не е мирен, осеќам вибрации цело време, што е проблемот со ова?

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Луѓе ми треба помош.
Во петокот купив нов ПЦ; од Амц, https://www.amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=45297&i=6&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=

НО имам ужасен проблем, од време на време од никаде цел екран ќе ми се фризне и рестартира без никаков ерор или нешто, Незнам веќе што да правам, а неможам да работам како човек. Се ми е со последен драјвер, тестиртано меморија и незнам што друго.

Чаре?

Член од
25 јули 2015
Мислења
243
Поени од реакции
95
Луѓе ми треба помош.
Во петокот купив нов ПЦ; од Амц, https://www.amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=45297&i=6&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=

НО имам ужасен проблем, од време на време од никаде цел екран ќе ми се фризне и рестартира без никаков ерор или нешто, Незнам веќе што да правам, а неможам да работам како човек. Се ми е со последен драјвер, тестиртано меморија и незнам што друго.

Чаре?
Врати им го, и за тие пари си можел подобар ПЦ да земеш, скоро 1000 евра а само 750 графичка.....

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Луѓе ми треба помош.

Чаре?
Чаре е да не купуваш од АМЦ, кој купил се заеб..ал.
Ако им го однесеш ќе ти го задржат на сервис 30 дена..
Барај ги парите назад и купи од друго место.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.212
Поени од реакции
8.312
Linksys wrt54gl tomato firmware denes zemav epson stampac so wifi, ama citam wrt54gl nemal WPS za da go konektiram, imalo nekoe Secure easy setap ama nemozam nikako da se snajdam da go konektiram stampacov so wifi care nekoe?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Дa прaшaм нештo, кoмпјутерoт кoa ми иде у слип мoуд се гaси и се гaси и екрaнoт и пoсле сaмo стискaм лев клик нa мaусoт и се пaли кoмпјутерoт aмa екрaнoт никaкo нејќе дa се упaли, т.е. се пaли пoсле 2-3 минути. Пoрaнo се си беше дoбрo и пoсле некoлку секунди oд кoa ќе се уклучеше кoмпјутерoт се уклучувaше и екрaнoт a пoследниве 3 недели мислaм вaкa ми прaи. Oти тaкa ?

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom