Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
со hd tune провери го со error scan за bad sectors. за да се осигураш. викаш си тестирарал но помини го пак кога нема да го користиш пц-то. обично ваков проблем прават расипани сектори.

S

StormRage

Гостин
Има некој ваков баг мене ми се дешава на компјутерот на работа, ако имаш Windows 10, не ќе да е хардверски, се дешава почесто да замрзне скроз или само маусот да функционира

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Провери го напојувањето, смени сата кабел на хдд, провери ја матичната да не истекле некој електролити

Пс напојувањето ти е ташко срање незнам како ја бутка твојава графичка со тешки маки изгледа :D

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Член од
7 јули 2011
Мислења
24
Поени од реакции
0
Заборавив да напоменам дека сум на Win 7 Professional 64bit (убава копија од Microsoft спуштена, без модификации и такви ствари). Што се однесува до напојувањето, многу пати ми е кажано дека е срање, и самиот сум свесен, бев во неизбежна ситуација кога ми рикна старата да морам да купам било каква само за да продолжам со работа, а и буџетот ми беше слаб.

Не е претерано страшна ситуацијата ама ме копка, како и на секој друг шо се грижи за ПЦ-то, сакам да одгатнам и да го средам еднашка проблемот, а и да добијам некоја лекција за во иднина.

Ќе пробам после кога ќе стигнам дома да ги сменам каблите, па макар и нови ќе купам, не е проблем. Сега моментално врти HDTune за HDD грешки на full скен.

Уште еднаш фала на помошта и идеите, ако има некој уште по некоја, слободно споделете!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Заборавив да напоменам дека сум на Win 7 Professional 64bit (убава копија од Microsoft спуштена, без модификации и такви ствари). Што се однесува до напојувањето, многу пати ми е кажано дека е срање, и самиот сум свесен, бев во неизбежна ситуација кога ми рикна старата да морам да купам било каква само за да продолжам со работа, а и буџетот ми беше слаб.

Не е претерано страшна ситуацијата ама ме копка, како и на секој друг шо се грижи за ПЦ-то, сакам да одгатнам и да го средам еднашка проблемот, а и да добијам некоја лекција за во иднина.

Ќе пробам после кога ќе стигнам дома да ги сменам каблите, па макар и нови ќе купам, не е проблем, сега моментално врти HDTune за HDD грешки на full скен.

Уште еднаш фала на помошта и идеите, ако има некој уште по некоја, слободно споделете!
Другар, ќе ти ја спојам темава со генералната за хардверски проблеми, таква е политиката на подфорумот, да не се отвора тема за секој проблем.

Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104
дали јонгис продава лаптопи или врши само поправка? ако продава мора да одам во продавница или имаат страна онлајн? дека барав ништо не најдов
Продаваат, само мора да се оди до продавница, страната не му е добро уредена.

Ace CFC

KTBFFH
Член од
15 октомври 2009
Мислења
362
Поени од реакции
22
Имам еден проблем,зедов нова графичка за пц и све ја монтирав и пробвам да го стам VGA кабелон од монитор и гледам дека немат на графичка за VGA па ојдов зедов адаптер зa VGAвлез со излез за DVI и све си работит го уклучвам и местам за резолуција ама никако несакат да го прочитат мониторов и неможам да наместам резолуција на та шо е за овај монитор. ЧАРЕ

Член од
7 јули 2011
Мислења
24
Поени од реакции
0
Имам еден проблем,зедов нова графичка за пц и све ја монтирав и пробвам да го стам VGA кабелон од монитор и гледам дека немат на графичка за VGA па ојдов зедов адаптер зa VGAвлез со излез за DVI и све си работит го уклучвам и местам за резолуција ама никако несакат да го прочитат мониторов и неможам да наместам резолуција на та шо е за овај монитор. ЧАРЕ
Проба да инсталираш драјвери за графичката?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Обавезно прво то ми беше.иначе на старата графицка ми го читаше одма а на ова нејкит незнам зш.
Мислам дека проблем е адаптерот или кабелот ај пробај со друг кабел или ако имаш dvi уште подобро имав ваков проблем испадна кабелот дека е

Ace CFC

KTBFFH
Член од
15 октомври 2009
Мислења
362
Поени од реакции
22
Мислам дека проблем е адаптерот или кабелот ај пробај со друг кабел или ако имаш dvi уште подобро имав ваков проблем испадна кабелот дека е

Немам уш еден кабел овај ми е а со дви неможам на мониторов немат со то само VGA зедов јас адаптерче за во графичка ова http://www.anhoch.com/product/6516/dvi-to-vga-adapter
а на телевизор пробав со хдми и го прочита ама на мониторов нејкит.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Немам уш еден кабел овај ми е а со дви неможам на мониторов немат со то само VGA зедов јас адаптерче за во графичка ова http://www.anhoch.com/product/6516/dvi-to-vga-adapter
а на телевизор пробав со хдми и го прочита ама на мониторов нејкит.
ако DVI конекторот на графичката е DVI-D тогаш пушта само дигитален сигнал и не може, без посебен апарат, да го поврзеш на аналоген влез на монитор.
DVI-I може и дигитал и аналог, DVI-D само дигитал
која графичка ја купи?
277px-DVI_Connector_Types.svg.png

Член од
6 јуни 2014
Мислења
295
Поени од реакции
64
Сaкaм дa склoпaм декстoп кoнфигурaцијa зa видеo едитирaње, прoгрaмирaње, илустрaтoр, фoтoшoп..... И реткo пo некoјa игрa... Зa се oвa ќе ми требa пoдoбaр мoнитoр. Буџет 40к +-. Предлoзи?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Член од
12 декември 2009
Мислења
161
Поени од реакции
69
Усб полнач за у кола поквалитетен ако некој од вас има користено да предложи со линк ми треба да купам може и кај нас да се купи или од интернет да се порача. Ако не е за овдека слободно администратор нека премести. Фала

Ace CFC

KTBFFH
Член од
15 октомври 2009
Мислења
362
Поени од реакции
22
ако DVI конекторот на графичката е DVI-D тогаш пушта само дигитален сигнал и не може, без посебен апарат, да го поврзеш на аналоген влез на монитор.
DVI-I може и дигитал и аналог, DVI-D само дигитал
која графичка ја купи?
Прегледај го приврзокот 128369
GTX 750ti gigabite,ианче назад е ко ona четвртоно со DVI-D (Dual Link)

Kajgana Shop

На врв Bottom