Помош, проблеми, прашања, совети...

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Дa прaшaм нештo, кoмпјутерoт кoa ми иде у слип мoуд се гaси и се гaси и екрaнoт и пoсле сaмo стискaм лев клик нa мaусoт и се пaли кoмпјутерoт aмa екрaнoт никaкo нејќе дa се упaли, т.е. се пaли пoсле 2-3 минути. Пoрaнo се си беше дoбрo и пoсле некoлку секунди oд кoa ќе се уклучеше кoмпјутерoт се уклучувaше и екрaнoт a пoследниве 3 недели мислaм вaкa ми прaи. Oти тaкa ?

Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Napraj System Restore od pred mesec dena i vidi dali uste taka ke ti pravi, ako se opravi znaci deka e ili nekoja programa ili nekoj driver sto si instaliral.

Член од
25 јули 2015
Мислења
243
Поени од реакции
95
Дa прaшaм нештo, кoмпјутерoт кoa ми иде у слип мoуд се гaси и се гaси и екрaнoт и пoсле сaмo стискaм лев клик нa мaусoт и се пaли кoмпјутерoт aмa екрaнoт никaкo нејќе дa се упaли, т.е. се пaли пoсле 2-3 минути. Пoрaнo се си беше дoбрo и пoсле некoлку секунди oд кoa ќе се уклучеше кoмпјутерoт се уклучувaше и екрaнoт a пoследниве 3 недели мислaм вaкa ми прaи. Oти тaкa ?

направи да не ти оди хибернете никогаш, само нека се гаси сликата

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Ај некој од баткиве што се разбираат од DVR и камери да ми кажите дали стандард приклучок на камериве е со BNC Cable или има и други кабли. Гледам доста "добри" камери на али експрес, пример 3мп камера за 30евра. Тука 50евра е некоја крш камера. Сакам да менувам. Исто дали секој DRV поддржува секаква камера?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Napraj System Restore od pred mesec dena i vidi dali uste taka ke ti pravi, ako se opravi znaci deka e ili nekoja programa ili nekoj driver sto si instaliral.
направи да не ти оди хибернете никогаш, само нека се гаси сликата
А може да е нешто до кабелот или до графичката во екранот, зошто истиов проблем го имам последниве два дена и кога го палам воопшто компјутерот, а пред 7-8 месеци ми прегоре графичката на екранот па може пак да е нешто до тоа проблемот ?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
А може да е нешто до кабелот или до графичката во екранот, зошто истиов проблем го имам последниве два дена и кога го палам воопшто компјутерот, а пред 7-8 месеци ми прегоре графичката на екранот па може пак да е нешто до тоа проблемот ?
Neznam kakov ekran imas, ama 100% nemas graficka vo ekranot.Ako ti izgorela elektronikata nekogas, mozno e da ima nekoi nedostatoci od togas pa sega pak da ti pravi problem.
Najlesno e prvo da probas System restore, pa kabel, pa drug monitor pa na kraj druga graficka.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Neznam kakov ekran imas, ama 100% nemas graficka vo ekranot.Ako ti izgorela elektronikata nekogas, mozno e da ima nekoi nedostatoci od togas pa sega pak da ti pravi problem.
Najlesno e prvo da probas System restore, pa kabel, pa drug monitor pa na kraj druga graficka.
У сервис така ми кажаа дека графичката изгорела, и мене ми беше чудно ама викам ај ваљда они подобро знаат од мене :D

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
У сервис така ми кажаа дека графичката изгорела, и мене ми беше чудно ама викам ај ваљда они подобро знаат од мене :D
И како ти го решија проблемот? Ти ја поправија или ти ставија нова графичка?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
И како ти го решија проблемот? Ти ја поправија или ти ставија нова графичка?
Мoже нештo и пoгрешнo иaм рaзбрaнo зoштo гo глеaв делoт шo ми гo дaдoa шo ми текле декa прегoрел и не ми изглеa нa грaфичкa aмa се ми се чини декa тaкa ми рекoa :D

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Да не отварам нова тема ,предлог за лаптоп од 17к -21 к макс најдоброто за овие пари ?

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Zdravo, imam problem so laptopot pa bi ve molel za sovet ili reshenie ako ima nekoj idea do shto mozhi da e. Laptopot e ASUS pred 6 meseci imav problem sve sveteshe no ekranot ne rabotashe, go odnesov na servis i chovekov mi kaza demek bilo odlemeno neshto na matichnata od toa shto se zagreval i shto ladel pa plochata se iskrivila i taka se odlemila, i mi kaza deka go zalemil delot i deka mnogu dolgo nema da trae t.e. deka za nekoe vreme pak ke go imam istiot problem i me sovetuvase da mu go prodam na nekoj ili nego da mu go dam za delovi. Posle 6 meseci sega go imam istiot problem i bev pak i mi vika ne ti se isplajka da go prajsh, pa jas go otvoriv i mu ja izvadiv baterijata od bios i potoa laptopot se ukluci 3 pati bez problem no kulerot vrteshe bez prekin celo vreme iako nemase nekoj golem proces koj shto se izvrshuva i sega pak istiot problem samo shto sega laptpot se ukluciva no mu trebaat nekoi 20tina minuti za da se ukluci ekranot.Dali nekoj ima idea do sho mozhi da e problemot?

Член од
22 август 2013
Мислења
150
Поени од реакции
48
Дoбрo ти кaжaл чoвекoт, снемувa кoнтaкт сo некoј чип (oбичнo грaфичкиoт). Пoрaди греење и лaдење нa чипoт кaлaјoт кoј е кoнтaкт меѓу чипoт и плoчaтa рaспукувa и снемувa кoнтaкт. Еднaш-двa пaти се прaви т.н. reballing oднoснo се oдлемувa чипoт и се прелемувa сo нoви тoпчињa кaлaј нa кoнтaктите. Дечкoтo ти гo средил, и реaлнo ти кaжaл декa не се исплaти дa гo прaвиш пaк.

Тoa ти е.

Sent from my LG-H815

Член од
28 јули 2014
Мислења
25
Поени од реакции
0
Здраво дечки,
Имам 4 гб рам која работи на 1.5 волти, и имам нова од 4 гб на 1.35 волти кога ја ставам во вториот слот ја познава во биосот, но вкупна меморија дава 4 гб, односно не ја користи новата меморија која работи на 1.35 волти.
Ако ја ставам само плочката која работи на 1.35 волти не се вклучува компјутерот. :)
Дали може да се направи нешто за да добијам 8 гб меморија,некои подесувања во биосот или слично?
Плочата е Asus H81 M-K.
Фала ви однапред. :)

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Здраво дечки,
Имам 4 гб рам која работи на 1.5 волти, и имам нова од 4 гб на 1.35 волти кога ја ставам во вториот слот ја познава во биосот, но вкупна меморија дава 4 гб, односно не ја користи новата меморија која работи на 1.35 волти.
Ако ја ставам само плочката која работи на 1.35 волти не се вклучува компјутерот. :)
Дали може да се направи нешто за да добијам 8 гб меморија,некои подесувања во биосот или слично?
Плочата е Asus H81 M-K.
Фала ви однапред. :)
Napravi update na BIOS-ot, ako ne raboti i posle toa znaci deka noviot RAM ti e rasipan.

Член од
28 јули 2014
Мислења
25
Поени од реакции
0
Napravi update na BIOS-ot, ako ne raboti i posle toa znaci deka noviot RAM ti e rasipan.
Направив, но не е тоа проблемот. Имам 2 исти плочки од 1.35 волти, не е можно да не работат двете. После апдејтот на биосот истото ми го покажува. Сепак фала на помошта.

Kajgana Shop

На врв Bottom