всушност, ми рекоја дека оваја плоча е 2000-2300 нова, ама ова изгледа било пред 3 години така, сега за 2500 се зема добра плоча, не машина, али сепак солидна.Не се пoпрaвa. А и не вреди нa тaa плoчa, 1.000 денaри чини плoчaтa.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
H61 чипсет е. Ептен, ептен нaјoснoвниoт чипсет зa Sandy Bridge прoцесoри, oд 2011-тa гoдинa. Foxconn е, не е нaбуџен Asus мoдел... Немa плoчa веќе штo не пoдржувa не 5.1, туку 7.1 звук. Некoј мoже и дa јa прoдaвa нa нoвo зa 2.300, aмa реaлнo вреди пoлoвинa oд тoa. Тoлку се прoдaвaaт пoлoвни.всушност, ми рекоја дека оваја плоча е 2000-2300 нова, ама ова изгледа било пред 3 години така, сега за 2500 се зема добра плоча, не машина, али сепак солидна.
а оваја е јака, мислам. можи да поддржи 5.1 channel за аудио, можи да ги поддржи до i7 3 или 4 генерација, и до 1600 МHz RAM. има и др. работи ама ме мрзи да ги набројувам
колку е тоа загревање. до 50, па и до 60, степени ништо не му е. на помалку вртежи работат тие во лаптопот за разлика од десктоп хард дисковите, 5400 вртежи наспрема 7200, и не греат толку многу.Дали загревањето на хард дискот на лаптопот би можело да ми претставува проблем? Лаптопот е купен пред месец ипол, го однесов на сервис со гаранцијата, рекоа дека не му смета тоа ништо.
ништо не е таа температура. сосема нормална температура.Еве што вика моментално, а го осеќам дека е загреан малку. Значи ова е при обично користење.
Прегледај го приврзокот 128720
Врати им го, и за тие пари си можел подобар ПЦ да земеш, скоро 1000 евра а само 750 графичка.....Луѓе ми треба помош.
Во петокот купив нов ПЦ; од Амц, https://www.amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=45297&i=6&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=
НО имам ужасен проблем, од време на време од никаде цел екран ќе ми се фризне и рестартира без никаков ерор или нешто, Незнам веќе што да правам, а неможам да работам како човек. Се ми е со последен драјвер, тестиртано меморија и незнам што друго.
Чаре?
Чаре е да не купуваш од АМЦ, кој купил се заеб..ал.Луѓе ми треба помош.
Во петокот купив нов ПЦ; од Амц, https://www.amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=45297&i=6&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=
НО имам ужасен проблем, од време на време од никаде цел екран ќе ми се фризне и рестартира без никаков ерор или нешто, Незнам веќе што да правам, а неможам да работам како човек. Се ми е со последен драјвер, тестиртано меморија и незнам што друго.
Чаре?