Помош, проблеми, прашања, совети...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Види во драјверите некој сетинг, све знам за драјвери, ама никогаш не сум имал потреба да приклучувам телевизор...така да подетална помош незнам, немам искуство со телевизори.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.151
Поени од реакции
37.712
Отвори го филмот во VLC, и притисни Ctrl+J (Codec Information) и пиши што ти дава кај Codec под Audio Stream. Нагаѓам, не сујм имал ваков проблем но ми личи како да пробуваш 5.1 аудио да пуштиш на 2 звучника а притоа плеерот да “мисли“ дека сепак има 5.1 звучници - говорот често оди само на централниот звучник...
До кодеците ти е, 99% не ти требаат кодеци во денешно време...
Го решив проблемот, ви благодарам и на двајцата. Не биле во ред поставките на плеерот, а не на компјутерот или телевизорот. ;)

Член од
9 октомври 2014
Мислења
39
Поени од реакции
80
Мојот лаптоп е со следнава конфиг http://imgur.com/EJ60HVw (само со 2ГБ РАМ) што значи средно жалосно :).
Сакам да работам фотошоп/илустратор/индизајн на него и ме интересира како може да го надоградам. И дали би ми се исплатело, бар за некое време да функционирам со поише рам, на пример..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Мојот лаптоп е со следнава конфиг http://imgur.com/EJ60HVw (само со 2ГБ РАМ) што значи средно жалосно :).
Сакам да работам фотошоп/илустратор/индизајн на него и ме интересира како може да го надоградам. И дали би ми се исплатело, бар за некое време да функционирам со поише рам, на пример..
Тешко....

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Преслаб процесор има тој лаптоп, собирај пари за појак. :)

А

Атомската мравка

Гостин
Имам проблем со слушалки, пред месец дена ги земав и денеска приметувам чудно зуење (одвреме навреме и титкање) од нив па ме интересира до што би можело да биде и како да го средам проблемов ? Исто така и кога го допирам кабелот на слушалките зуењето уште повеќе се зголемува..

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
имам екстерен хард диск, и го поврзав со тв, и по грешка стиснав снимање и ми се изгубија податоците што ги имав на хард дискот. Дали има некоја програма со која може да ги повратам податоците. Пробав со ЕаsueUS Data Recovery, и успеав да ги вратам, но ми бара да ја купам програмата за да можам да ги зачувам податоците.
Може ли некој да ми помогне?

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Дали вреди десктопов за замена со лаптоп дел лаптоп

Десктоп

-6 GB RAM (4+2) DDR3 (нова рам меморија, Kingston Genesis so 1600 MHz , германска)
-nVidia GeForce GT640 DDR3 (графича стара 6 месеци)
-Intel(R) Core 2 Quad Q8400 @ 2.66 GHz
-HDD Western Digital 1 TB (1000 GB) Black edition - 64M Cache (хард диск, стар 1 месец)
-Realtek High Definition Audio
-DVD RW - LG
-Philips 22 inch Full HD LED монитор
-куќиште Delux (германско)

Лаптоп дел

- Монитор: 15.6-inch 16:9 LED (1366 x 768)
- Камера: 1.3 megapixels
- Процесор: Intel Core i5 M380 @2.53 GHz
- Рам меморија: 4 GB
- Хард диск:300 GB
- Оптика: DVD+/-RW
- Графичка картичка: ATI Mobility Radeon HD 5650 (1GB dedicated)
- Bluetooth
- Ethernet
- Wi-Fi 802.11b/g
- Портови: 4 x USB 2.0, 1 x HDMI, 1 x VGA, 1 x audio line-out, 1 x audio line-in, 1 x Ethernet (RJ-45)
- Card Reader
Не се разбирам многу ама знам дека десктопот има послаб процесор

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Другaри aмaн зaмaн дaј пoмoгнете. Си игрaв јa денес Блек oпс и се си беше дoбрo, јa гaсaм игрaтa и се исклучи екрaнoт иaкo тoa сијaличкaтa дoле си свети. Си викaм aј ќе видaм ќе гo исклучaм пa ќе гo уклучaм екрaнoт aмa сaмo нa дел oд секундaтa ми гo пoкaжa десктoпoт и пaк црнo. Викaм дa не се изместил кaбелoт пoзaди вo куќиштетo, гo извaдив и пaк гo стaвив, ништo. Гo рестaртирaв кoмпјутерoт, пaк ништo...
Шo му стaнa ?
Чaре имa ли ?

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Пробај со друг монитор. Ако нејќе излеа графичката ти отишла...компјутерот се пали нормално така? освем екранот?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Пробај со друг монитор. Ако нејќе излеа графичката ти отишла...компјутерот се пали нормално така? освем екранот?
Неaм друг мoнитoр зa дa прoбaм, инaче дa нoрмaлнo се пaли кoмпјутерoт, a екрaнoт oсвен тaa 1 секундa кaј штo имaм сликa пoсле целo време е црн.
Гo прoбaв мoнитoрoт нa друг кoмпјутер aмa и тaму истo, мaдa тaму нa 2 пaти ми дaвaше пo 1 секундa сликa и пoсле црн беше.
Мoже дa е нештo дo кaбелoт, дa губи кoнекцијa ?

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Пробај со други кабли, види да не е некој конектор оштетен, ако има HDMI пробај со HDMI.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.046
Поени од реакции
6.074
Купив денес плочка рам. Kingston 2gb DDR3.

Ја ставив во компјутер, ама почна да свири, неубаво ставена. Ја извадив, па пробав да ја ставам, и најверојатно ја ставив добро, со оглед на тоа што ПЦ-во се пушти. Рамот пред, но и по плочкава ми го чита 4гб.
Слотовите се здрави, затоа што веќе постоечка Рам плочка ја префрлив на друг слот и си дава нормално 4гб рам.

Windows 8.1 64bit, да нема забуни. :)

Ја гледам плочкава, но ми изгледа здрава, и дека не сум и направил ништо, со оглед на тоа што го направив она што и до сега сум го правел кога сум менувал или додавал рам.
Дали е можно да сум ја оштетил некако, или пак постои можност истата да има некаков дефект.
Се надевам дека не сум јас причинител на евентуална штета, зашо 1200 денари кој ќе ги жали. :D

p.s. Дали е можно Плочката да е ОК, и да не ја чита поради застарена верзија на БИОС?

Последно уредено:
Член од
10 февруари 2013
Мислења
240
Поени од реакции
81
nekoe resenie na problemov? Znaci od vcera vecerta koga go izgasiv pcto raboteshe se dobro,sabajleto kaj 1-2 koa stanav kompjuterot se ukluci ama monitorot ne saka da svetni nema signal..probav sledno
1.Menjanje na dvata kabli
2.proverka da ne e izgoren procesorot,dali e vo red kulerot
3.gi proveriv site kabli
4.Ja izvadiv grafickata pak ja staviv
5.gi izvadiv site kabli i pak gi namestiv
6.na drug monitor so drugi kabli
7.Ramot e dobro namesten
Znaci ova e nevozmozno sto se slucuva znaci svarno neznam sto e znaci edni nesto sto mi pagja na pamet e da e izgorena grafickata,ama i da e izgorena ne kje moze da raboti na maticna? Samo kolku da svetni ekranot ne saka i taka...daj pisete sto e mozno pobrzo itno mi e ..
p.s se izvinuvam za latinicava ama pisuvam od kompjuter od vremeto na hitler :D

B

BooBojan

Гостин
Од денес, поточно, од пред саат време(синоќа немаше ништо) на лап-топот ми се појавува бела линија вертикална од озгора-надолу. Нешто како мртви точки во една линија.
Што може да е???

Дали е можно да е последица на гребење на екранот од скршено стакло, бидејќи пред недела дена несакајќи се скрши стакло и ми направи две решки на екранот по еден сантиметар, оддалечени една од друга околу 3-4 сантиметри, а линијата се наога помеѓу нив. ?

Kajgana Shop

На врв Bottom