Помош, проблеми, прашања, совети...

G

garthok

Гостин
Колку пари најефтино се движат во Скопје 32g sd картичките и која цена се. Или поисплатливо ми е од ибеј, 14.66 $.

Rodeo

Thrillseaker
Член од
15 април 2007
Мислења
243
Поени од реакции
36
Другар ја знам што треба ама ограничен буџет тоа е
Ако си на ограничен буџет, имам Asus GTX 560 1GB GDDR5, има скоро исти перформанси со GTX 750. Ако си заинтересиран пиши ми на ПП. Поздрав

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.207
Поени од реакции
2.333
Kade u MK ja ima Nvidia 970gtx ? Anhoch i Set ja nemaat na lager momentalno :/

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.151
Поени од реакции
37.713
Прв пат сум во подфорумиве од Информатичка технологија, па така извинете ако прашањево не е на вистинското место. Имам проблем со звукот на телевизор поврзан со HDMI за мојот лаптоп. Кај некои филмови има одличен звук, но еве денес прв пат ми се случува да пуштам филм и да ги слушам сите звуци од позадина и музиката, а кога зборува некој - ништо не се слуша. А патем - кога ќе го исклучам HDMI кабелот, звукот од компјутер е одличен. Барав на Google, пробав се и сешто, и во поставките на телевизорот, и на лаптопот, без успех. Може ли некој да ми помогне да го оправам проблемот?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.547
Поени од реакции
29.136
Прв пат сум во подфорумиве од Информатичка технологија, па така извинете ако прашањево не е на вистинското место. Имам проблем со звукот на телевизор поврзан со HDMI за мојот лаптоп. Кај некои филмови има одличен звук, но еве денес прв пат ми се случува да пуштам филм и да ги слушам сите звуци од позадина и музиката, а кога зборува некој - ништо не се слуша. А патем - кога ќе го исклучам HDMI кабелот, звукот од компјутер е одличен. Барав на Google, пробав се и сешто, и во поставките на телевизорот, и на лаптопот, без успех. Може ли некој да ми помогне да го оправам проблемот?
Ако звукот од лаптопот е океј и исто од телевизорот, а при конектирање со hdmi кабелче те зеза, ондак е до кабелчето и многу мала веројатност до портот. Имав сличен проблем пред 1 година.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.151
Поени од реакции
37.713
Ако звукот од лаптопот е океј и исто од телевизорот, а при конектирање со hdmi кабелче те зеза, ондак е до кабелчето и многу мала веројатност до портот. Имав сличен проблем пред 1 година.
Не ми прави проблем секогаш. Само со некои филмови.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.547
Поени од реакции
29.136
Не ми прави проблем секогаш. Само со некои филмови.
И претпоставувам ти прави проблем на исти филмови цело време(односно фајлот на филмот). Види ако имаш друго кабелче смени го, или пак поврзи со други конектори(не hdmi) ако имаш и види така дали ќе те зеза.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.151
Поени од реакции
37.713
И претпоставувам ти прави проблем на исти филмови цело време(односно фајлот на филмот). Види ако имаш друго кабелче смени го, или пак поврзи со други конектори(не hdmi) ако имаш и види така дали ќе те зеза.
Абе какво друго кабелче. Овој го купив 1000 денари, од 10 метри е. Зар друг кабел да купувам сега? :P Се надевам може да се реши на друг начин проблемот?

Проверив и, да, само со Matroska Video File имам проблем. @Psyside , друже, помагај!

Член од
22 август 2013
Мислења
150
Поени од реакции
48
Абе какво друго кабелче. Овој го купив 1000 денари, од 10 метри е. Зар друг кабел да купувам сега? :P Се надевам може да се реши на друг начин проблемот?

Проверив и, да, само со Matroska Video File имам проблем. @Psyside , друже, помагај!
Отвори го филмот во VLC, и притисни Ctrl+J (Codec Information) и пиши што ти дава кај Codec под Audio Stream. Нагаѓам, не сујм имал ваков проблем но ми личи како да пробуваш 5.1 аудио да пуштиш на 2 звучника а притоа плеерот да “мисли“ дека сепак има 5.1 звучници - говорот често оди само на централниот звучник...

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.622
Поени од реакции
14.526
Го поврзав телевизорот со хдми кабел, компјутерот го препознава но на телевизорот немам сигнал. Пробав преку друг компјутер се си работи без проблем. Графичката ми е радеон 7750. Пробав и со менување резолуција, рефреш рејт али ништо не се промени. Да не треба нешто да се подесува во ati catalist center? Чаре?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Проблем со кодеци, знае да направи сериозен ршум, и некогаш да мроа формат да се прави, каков плеер користиш за гледање?[DOUBLEPOST=1415141073][/DOUBLEPOST]
Го поврзав телевизорот со хдми кабел, компјутерот го препознава но на телевизорот немам сигнал. Пробав преку друг компјутер се си работи без проблем. Графичката ми е радеон 7750. Пробав и со менување резолуција, рефреш рејт али ништо не се промени. Да не треба нешто да се подесува во ati catalist center? Чаре?
Пробај со најнов драјвер.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.151
Поени од реакции
37.713
Отвори го филмот во VLC, и притисни Ctrl+J (Codec Information) и пиши што ти дава кај Codec под Audio Stream. Нагаѓам, не сујм имал ваков проблем но ми личи како да пробуваш 5.1 аудио да пуштиш на 2 звучника а притоа плеерот да “мисли“ дека сепак има 5.1 звучници - говорот често оди само на централниот звучник...
Проблем со кодеци, знае да направи сериозен ршум, и некогаш да мроа формат да се прави, каков плеер користиш за гледање?
Користам Media Player Classic Home Cinema - се инсталира автоматски со инсталацијата на K-Lite Kodec Mega Pack. Откако знам за себе го користам ова, немам ни VLC, ни BS, ни FLV, ни Windows Media player користено - ова чудово отвара се и никогаш сум немал никаков проблем.

Вчера ми се случи и со еден друг Matroska Video File да немам проблем - говорот се слушаше беспрекорно, но ова беше анимиран филм за разлика од другите. Инаку со .avi и .mp4 нема никаков проблем.

Информациите за кодеците ќе ви ги пишам попладнево, сега не сум дома.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
До кодеците ти е, 99% не ти требаат кодеци во денешно време...

Kajgana Shop

На врв Bottom