- Член од
- 19 јануари 2013
- Мислења
- 59
- Поени од реакции
- 9
Imam1.86 ghz na laptopot za za need for speed mi bara 3 ghz or higher. Sega treba da kupuvam nov kompjuter ili mozam nesto so ovoj da napravam ?
Pozdrav
Pozdrav
НОВ!Imam1.86 ghz na laptopot za za need for speed mi bara 3 ghz or higher. Sega treba da kupuvam nov kompjuter ili mozam nesto so ovoj da napravam ?
Pozdrav
Испрскај го со WD40 и нема да прави така барем 6 месеци. Ако сакаш трајно решение смени го кулерот.Да ве прашам, на моменти пц-во мн ми брчи дури и во стендбај. Исто како на мн ладно ко ќе го пуштиш - само шо не е ладно. Така од обично разгледување на нет ќе земи да брчи како трактор и по 15-20 мин си прекинува и така. Кој можи да е главниот симптом ? Го изчистив иначе внатре и нема промени
Edit:Кулерот од графичката е. И сега што? Нова?
Здраво на сите сакам да прашам нешто
Значи имам лаптопот COMPAQ Prasorio CQ57, и имам проблем со графичка(има графичка Standard VGA graphic adapter), и сега незнам кој драјвери да ги исталирам за оваа графичка пробав nvidia. AMD, но не бива па ако може малку помош некој ако сака да ми даде драјвери за оваа графичка, инаку имам Windows7 Оперативен Систем.
Фала однапрет
Симни CPUID HWmonitor или AIDA64 и види дали ја покажува таму батеријата. И јас имам асус к53св околу година и еден месец е,батеријата има само 6% wear и држе околу 4 саата гледање на филм или околу 5.5 саата за интернет.Исто така извадена ама секој месец ја напунам и испразнам 1-2 пати. Избегнувај батеријата да ја чуваш извадена и напунета на 100% подолго време како на пример 6 месеци. Јас ја извадив само затоа што го користам за игри и нејкам да ја оштетувам од топлината. Ако не го користеш многу за игри подобро ти е батеријата да ти стои во лаптопот со цело време вклучен полнач ако нејќеш да трошеш од циклусите на батеријата односно секоја батерија има просечен век од околу 1000 циклуси односно 1000пати да ја напунеш и изпразнеш. И кога ја извадеш батеријата нека биде околу 40% напунета, 1 секој месец или секој втори месец ја стави у лаптопо и ја испразни па наполни до 100% па повторно до 40% нека се испразне и ја извади. Исто избегнувај да спадне батеријата под 6-7%.Здраво... некое време бев отсутен од форумов, ама сега ми затреба мислење, па решив да го побарам тука.
Асус Лаптоп К53, година и три месеци користен, батеријата 6 месеци, не ја користев, извадена беше, само на полнач го користев лаптопот, последниве два месеци си ја користев батеријата, и бев презадоволен, по 3 саати држеше без никаков проблем. Пред една недела гледам икс ми покажува на батеријата и нула проценти. Ај си реков до оперативниот да не е, користам лиценцирана седмица профешнал, двапати го преформатирав ништо, пак нула проценти, инсталирав и убунту исто нула ми покажува, пробав со сите можни програми, капацитет нула покажува. Проблемот е тоа што лаптопот ја полни батеријата, и си функционира нормално на батерија, можам да го користам 3 саати на батерија, а на индикаторот ми покажува нула проценти, работава стварно е за никаде, го однесов на сервис, ми рекоа батеријата е цркната. Како може да биде цркната кога три саати држи батерија лаптопов, а лаптопов не ја препознава батеријата, имал некој до сега ваков проблем ? Има некој сервис кадее што поправаат батерии ? Што ги отвараат ? Електрониката на батеријата е зезната нешто, не е капацитивноста. Дали знае некој да ми каже дали во Скопје има некој сервис каде што поправаат отвараат батерии на лаптоп ?
Како што нагласив, ниту еден програм не ја детектира батеријата, но батеријата си работи, нели кога се полни батеријата диодата на лаптопот свети портокалово, кога е полна свети зелено, е кај мене кога се полни свети зелено, а кога е полна трепка зелено портокалово, електрониката е нешто зафркната, па барам дали некој се разбира од електроника на батерии, да може да ја чепне, зошто вака не можам да ја користам, нон-стоп 0 проценти ми покажува на оперативниот, исто како да нема батерија, а лаптопот нормално си работи 3 саати на батеријаСимни CPUID HWmonitor или AIDA64 и види дали ја покажува таму батеријата. И јас имам асус к53св околу година и еден месец е,батеријата има само 6% wear и држе околу 4 саата гледање на филм или околу 5.5 саата за интернет.Исто така извадена ама секој месец ја напунам и испразнам 1-2 пати. Избегнувај батеријата да ја чуваш извадена и напунета на 100% подолго време како на пример 6 месеци. Јас ја извадив само затоа што го користам за игри и нејкам да ја оштетувам од топлината. Ако не го користеш многу за игри подобро ти е батеријата да ти стои во лаптопот со цело време вклучен полнач ако нејќеш да трошеш од циклусите на батеријата односно секоја батерија има просечен век од околу 1000 циклуси односно 1000пати да ја напунеш и изпразнеш. И кога ја извадеш батеријата нека биде околу 40% напунета, 1 секој месец или секој втори месец ја стави у лаптопо и ја испразни па наполни до 100% па повторно до 40% нека се испразне и ја извади. Исто избегнувај да спадне батеријата под 6-7%.
1500 денари е на ибеј батеријата, не вреди да се замараш по сервиси за електрониката. Повеќе ќе те кошта ако ја репарираш.Здраво... некое време бев отсутен од форумов, ама сега ми затреба мислење, па решив да го побарам тука.
Асус Лаптоп К53, година и три месеци користен, батеријата 6 месеци, не ја користев, извадена беше, само на полнач го користев лаптопот, последниве два месеци си ја користев батеријата, и бев презадоволен, по 3 саати држеше без никаков проблем. Пред една недела гледам икс ми покажува на батеријата и нула проценти. Ај си реков до оперативниот да не е, користам лиценцирана седмица профешнал, двапати го преформатирав ништо, пак нула проценти, инсталирав и убунту исто нула ми покажува, пробав со сите можни програми, капацитет нула покажува. Проблемот е тоа што лаптопот ја полни батеријата, и си функционира нормално на батерија, можам да го користам 3 саати на батерија, а на индикаторот ми покажува нула проценти, работава стварно е за никаде, го однесов на сервис, ми рекоа батеријата е цркната. Како може да биде цркната кога три саати држи батерија лаптопов, а лаптопов не ја препознава батеријата, имал некој до сега ваков проблем ? Има некој сервис кадее што поправаат батерии ? Што ги отвараат ? Електрониката на батеријата е зезната нешто, не е капацитивноста. Дали знае некој да ми каже дали во Скопје има некој сервис каде што поправаат отвараат батерии на лаптоп ?
http://www.ebay.com/itm/7200mAh-Battery-for-Asus-X84-A32-K53-A42-K53-A43SV-A53SV-K43SV-K53SV-A43-K53-/160955754221?pt=Laptop_Batteries&hash=item2579b5e6edКако што нагласив, ниту еден програм не ја детектира батеријата, но батеријата си работи, нели кога се полни батеријата диодата на лаптопот свети портокалово, кога е полна свети зелено, е кај мене кога се полни свети зелено, а кога е полна трепка зелено портокалово, електрониката е нешто зафркната, па барам дали некој се разбира од електроника на батерии, да може да ја чепне, зошто вака не можам да ја користам, нон-стоп 0 проценти ми покажува на оперативниот, исто како да нема батерија, а лаптопот нормално си работи 3 саати на батерија