Помош, проблеми, прашања, совети...

-Rubik-

>>{- _ -}<<
Член од
31 октомври 2009
Мислења
315
Поени од реакции
101
Да врши работа јас имам ваква на пц бидејки му цркна интегрираната звучна на матичната. Скоро е исти звуко со интегрираната (мислам дека беше SoundMAX интегрираната) на 3-4год стар пц.
Мене ми е за на лап топ. значи ќе ја биде :) ок, фала.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Дали можам со ова USB да го поврзам безжично десктоп компјутерот со мојот рутер за интернет: http://www.amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=33949&id=87&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action=
Секако ќе можеш. Инсталирај драјвер за него, уштекај го, најди си ја мрежата, внеси лозинка и цепај на нет.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
А иста ќе си биде брзината, така?
Епа супер било. :)
Која брзина ? Ако мислиш за Интерне брзина од провајдерот и WiFi B/G адаптер ке ти аврши работа пошто ке оствари конекција 54Mbps у која влегува и пакет пример оптика од Т-хоме од 40Мbps, ако имаш конакција поспора од 54Mbps ,пример 8 Mbps ili 10 Б/Г ти е доволно.....тоа WiFi N so 150Mbps едино шо ке ти користи е ако имаш повеке ПЦја умрежени дома и често префрлаш фајлови од еден на друг ПЦ, со N побрзо ке ти се префрлат.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Која брзина ? Ако мислиш за Интерне брзина од провајдерот и WiFi B/G адаптер ке ти аврши работа пошто ке оствари конекција 54Mbps у која влегува и пакет пример оптика од Т-хоме од 40Мbps, ако имаш конакција поспора од 54Mbps ,пример 8 Mbps ili 10 Б/Г ти е доволно.....тоа WiFi N so 150Mbps едино шо ке ти користи е ако имаш повеке ПЦја умрежени дома и често префрлаш фајлови од еден на друг ПЦ, со N побрзо ке ти се префрлат.
Малце ме збуни другар, викаш дека не чини тоа USB или супер е? :D
Ја имам еден десктоп и еден лаптоп компјутер, лаптопом ми прима преку WiFi, е сега сакам USB да земам за да го поврзам безжично(преку WiFi) десктопот со рутерот(рутер на ONE-интернетот ми е на ONE). :)

Член од
16 јуни 2009
Мислења
18
Поени од реакции
2
Epa vaka imam laptop HP 530, no rasipana mu e maticnata e sea imam na hardiskot nekoj bitni raboti so sakam da si gi prefrlam na desktopot me interensira dali ke mozam Hard Diskot od laptopot (Western Digiral 1600bevs-60rst0) da go uklucam na mojot desktop PC so sata kabel od desktopot i so kabel za struja od desktopot ?

Член од
17 мај 2012
Мислења
184
Поени од реакции
105
Epa vaka imam laptop HP 530, no rasipana mu e maticnata e sea imam na hardiskot nekoj bitni raboti so sakam da si gi prefrlam na desktopot me interensira dali ke mozam Hard Diskot od laptopot (Western Digiral 1600bevs-60rst0) da go uklucam na mojot desktop PC so sata kabel od desktopot i so kabel za struja od desktopot ?
Каблите се исти на SATA за десктоп и лаптоп. Така да ќе можеш без проблем.

Член од
16 јуни 2009
Мислења
18
Поени од реакции
2
Има ли можност да се најде матична плоча за HP530 и која цена би изнесувала.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Има ли можност да се најде матична плоча за HP530 и која цена би изнесувала.
Имаш на ebay...да не речеш се праам паметен, само најди човек што може да ти го нарача од таму, таков човек можеш да најдеш и во темата за ebay купување или за paypall, има луѓе што за извесен процент ке ти го нарачаат и донесат. Имаше и некој сајтoви на македонски за купи од ebay сеа линкови немам и незнам колку се сигурни пошо немам нарачувано...еве ти еден таков овде

Член од
16 јуни 2009
Мислења
18
Поени од реакции
2
Имаш на ebay...да не речеш се праам паметен, само најди човек што може да ти го нарача од таму, таков човек можеш да најдеш и во темата за ebay купување или за paypall, има луѓе што за извесен процент ке ти го нарачаат и донесат. Имаше и некој сајтoви на македонски за купи од ebay сеа линкови немам и незнам колку се сигурни пошо немам нарачувано...еве ти еден таков овде
Проверив за Ebay него мислев да не знае некој дали е слична цената и овде, бидејќи таа цена е ок коа е во прашање матична за лаптоп, зш овде 90% се поскапи деловите ako пример овде 5000-6000денар не се исплати да ги даваш тие пари за лаптопов, не е нишпо посебно па да даеш 5000-6000ден за матична само коа има на старо исти вакви лаптопи за околу 9000ден.

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
Проверив за Ebay него мислев да не знае некој дали е слична цената и овде, бидејќи таа цена е ок коа е во прашање матична за лаптоп, зш овде 90% се поскапи деловите ako пример овде 5000-6000денар не се исплати да ги даваш тие пари за лаптопов, не е нишпо посебно па да даеш 5000-6000ден за матична само коа има на старо исти вакви лаптопи за околу 9000ден.
Мене ми цркна матичната на HP620 и оние од Паком не ми ја признаваа гаранцијата и ми побараа 335 евра:eek: за поправка...луди...затоа нарачај си од е-бај се исплати...(оф т. - инаку со помош на пазарна инспекција сепак ми ја признаа гаранцијата :) )

Член од
16 јуни 2009
Мислења
18
Поени од реакции
2
Мене ми цркна матичната на HP620 и оние од Паком не ми ја признаваа гаранцијата и ми побараа 335 евра:eek: за поправка...луди...затоа нарачај си од е-бај се исплати...(оф т. - инаку со помош на пазарна инспекција сепак ми ја признаа гаранцијата :) )
Па затоа и пишав.. Ако знае некој цена за матичнава да ми каже од прилика зашо препоставувам дека тука е многу поскапа од овие што се на ebay :D

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Абе купив кабел за интернет и две џекчиња и сега не можам да го направам, односно немам таква преса-клешти со што се стега кабелот за џекчињата. Кај има такви клешти и колку пари се од прилика?

Kajgana Shop

На врв Bottom