da pobaram pomos od strucni lica:
mi crkna nesto na pc-to, ili e samo napajanje ili e graficka ili ram ili procesor ili ploca.
Imav napajanje 400w koe mi e dosta staro bidejki go trgnav koga kupiv novo spire 650W so nova gigabit ploca. toj spire
pocna da brci pa go vrativ starovo da ne me zaebe spire.
veke 4 dena po red snemuva struja a imam ups intex 1050Va.
Deneska go palam, piiiiiisti, pa prestane pa piiiiiiiisti i tn.
resiv da go izvadam ova 400w, da go stavam spire kolku da proveram dali e toa. Proveriv, se upali pc bez problem.
Vikam aj na starovo mozda nesto imalo slab kontakt pa ke go vratam pak, i pak pistese nejkese da se upali. Tuka mozebi i mi e greskata sto go vracav pak "rasipanoto 400w".
Kupiv novo 700denari 700W, go donesov doma go priklucuvam, gledam mi falat kabli na nego za graficka dodatno napajanje, kako i priklucok dole na ploca pred procesorot ima eden prikllucok so 8 konektori.
vikam aj ke probam ke go upalam, pak pisti nejke.
go nosam na servis, go priklucuvame pak stariot spire 650W, pisti, i majstorov kaza graficka e mozno da e i mi kaza ne si trebal da go vklucuvas pak na staroto, ke zaebes nesto i izgleda sum zaebal.
Imav en8800gts 640mb graficka, koja preporacuvate, da mozat da se igraat ponovite igri kako sto bea moden warfare 3, battlefield3 i slicni, ne gi ni znam cenite ama primer do kaj 4-5000den.
Ako e do ram, ke go poslusam majstorot sto ke mi preporaca, ako e do procesorot ke zemam phenom nekoj jak, bidejki plocava mi e prilicno nova, ne daj boze pa ona da e problem....
Pisete, jas utre popladne ocekuvam odgovor od majstorot, blizok covek mi e.