MasteR_#0
Addict
- Член од
- 16 мај 2010
- Мислења
- 3.154
- Поени од реакции
- 879
До 500ден.VGA Palit ATI RADEON x700 Super PCI-E 512MB, 128bit DDR2,TV Out DVI момци ако може да ми кажете колку вреди графичкава картица ? поздрав
До 500ден.VGA Palit ATI RADEON x700 Super PCI-E 512MB, 128bit DDR2,TV Out DVI момци ако може да ми кажете колку вреди графичкава картица ? поздрав
Земи ја батеријата и отиди на пазарче или кај некој саатчија, нека ти смениДали има разлика од CMOS батерија до CMOS батерија, и каде можам да купам батерија. Претходната што беше во матичната е Newsun gr2032. И мерев напон покажува 0,11 најверојатно е пробиена, дали е можно поради некој дефект на матичната да е пробиена батеријата или.. бидејќи лаптопот ми е стар 7 месеци.
Имаш АТА http://en.wikipedia.org/wiki/AT_AttachmentИмам неколку прашања, ако знае некој да ми каже ОК, ако не знае...
Пред некое време купив нов компјутер. Сакав хард дисковите од стариот да ми ги стават на новиот, но ми рекоа немаат ист приклучок и во никој случај не може да се направи тоа.
Е сега ме интересира...
Какви приклучоци има?
Како можам да префрлам се од старите хард дискови на нов (екстерен да речеме)?
И да напоменам, немаше да прашам....ако стариот компјутер работеше. Значи не работи. Некаков проблем со напојувањето и не знам што..затоа склопив нов.
BTW...Хитно ми треба
можеш, купи си две нови плочки од по 1гбВака околу хардвер послабо се разбирам, па да прашам..дали може да се надогради РАМ што сега е 512 mb на 2 гига..со процесор Intel Celeron 3.2 gh
Рамот е ddr 2 забораив да пишам... колку би ме чинело тоа ,колку е една плоча од 1 gb ?можеш, купи си две нови плочки од по 1гб
само гледај да не утнеш види прво што рам ти е (ддр1, ддр2), земи ист таков и немаш гајле
--- надополнето ---
да надополнам само, процесорот нема врска со рамот...
све што ти треба за рамот е да имаш само празни слотови (секоја матична има барем 2) и матичната да подржува Хгб меморија (секоја матична подржува барем 2)
Чекај 2x 1 gb , а оваа 512 се вади?, ставрно појма немам A нели може една 2 gb и да бркам работа..? лаик сум у ова малценова да купиш 1гб на 800 мхз ти е околу 1000 ден, 2гб ти е околу 1600
е сеа можеш да купиш на пример една 2г и да ја ставиш со таа 512ката ама не е препорачливо пошто неможат да работат во dual channel mode и ќе се кочат една со друга што може да доведе и до рестартирање на ПЦто од време на време.
Можеш и само една од 2 гб и тоа нема да биде лоша опција и ќе ти работи све ок.
Али моја препорака е 2 х 1гб да си работат во дуал ченел, ќе видиш одма голема разлика коа ќе се префрлиш од 512кава на 2 гига