Помош, проблеми, прашања, совети...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
:pos2:

до пред некое време двете јадра беа 1.6гхз... сега едното 1.6гхз другото 798мхз... има тоа врска?
Првото (1.60 Ghz) ти е колку е default клокот на процесорот, а второто (798 Mhz) е колку е моменталниот клок.

Пример, ако направиш оверклок и процесорот да биде 3 Ghz, тогаш првото пак ќе си е 1.60 а второво ќе биде 3.0, само што кај тебе е намалена брзината.
Ти чепкал некој во BIOS или ти да си чепкал? Пушти некој програм или нешто што ќе го цеди процесорот и види дали ќе се покачи на 1.60.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Првото (1.60 Ghz) ти е колку е default клокот на процесорот, а второто (798 Mhz) е колку е моменталниот клок.

Пример, ако направиш оверклок и процесорот да биде 3 Ghz, тогаш првото пак ќе си е 1.60 а второво ќе биде 3.0, само што кај тебе е намалена брзината.
Ти чепкал некој во BIOS или ти да си чепкал? Пушти некој програм или нешто што ќе го цеди процесорот и види дали ќе се покачи на 1.60.
pak nema da moze da vidi taka mora programce da instalira od tipot na everest ili Piriform Speccy za da gleda paralelno kako se menuva i togas moze da upali nesto kao disk defragmenter i ke vidi sto kako ...

Член од
12 јануари 2008
Мислења
356
Поени од реакции
18
И двете јадра работат синхронизирано, неможе едното да е на 1.6 а другото на 793. Горе кадешто ти пишува @1.6 тоа ти е максималниот такт на процесорот. А подоле што ти пишува 798 тоа ти е моменталниот такт на процесорот. Процесорот сам си ја прилагодува фреквенцијата во врска со оптовареноста, за да се заштеди на потрошувачка на струја.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
И двете јадра работат синхронизирано, неможе едното да е на 1.6 а другото на 793. Горе кадешто ти пишува @1.6 тоа ти е максималниот такт на процесорот. А подоле што ти пишува 798 тоа ти е моменталниот такт на процесорот. Процесорот сам си ја прилагодува фреквенцијата во врска со оптовареноста, за да се заштеди на потрошувачка на струја.
Не мора да ме повторуваш.

Член од
17 октомври 2010
Мислења
78
Поени од реакции
2
Проблеми со звучната картичка!

Дали ке може мала помош...Имав едни стари звучници,и левиот мислев дека не ми работи..Сеа купив нови и исто левото звучниче не ми работи,а слушалки коа ке ставам и двете работат,и претходно и сеа.....Дали е до звучната,или треба некој драјвери да иснталирам??И ако е до неа,дали може само звучна нова да ставам ?? Фала однапред:smir:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Дечки... можно ли е ова??

Се работи за лаптоп Амило Ли15... нз кој модел, Фуџитсу сименс... 5години е стар....

Intel Speedstep

Мислам дека ова е четврти или петти пат како го пишувам истиов линк во темава. Срамота!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дали ке може мала помош...Имав едни стари звучници,и левиот мислев дека не ми работи..Сеа купив нови и исто левото звучниче не ми работи,а слушалки коа ке ставам и двете работат,и претходно и сеа.....Дали е до звучната,или треба некој драјвери да иснталирам??И ако е до неа,дали може само звучна нова да ставам ?? Фала однапред:smir:
Кога ќе имаш приклучено звучки, оди во контрол панел и таму во Sound Options и види за звучките дали си наместил да работи само еден канал. Расчепкај и користи гугл.

Член од
17 октомври 2010
Мислења
78
Поени од реакции
2
Кога ќе имаш приклучено звучки, оди во контрол панел и таму во Sound Options и види за звучките дали си наместил да работи само еден канал. Расчепкај и користи гугл.
Не не прочепкав во се можно,нема ништо...Кога уклучувам скајп,и кога некој ке ме стави во разговор со него,без разлика дали имам уклуцено микрофонце или не шушти ептен..Можеби ова е поврзано нешто...???

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не не прочепкав во се можно,нема ништо...Кога уклучувам скајп,и кога некој ке ме стави во разговор со него,без разлика дали имам уклуцено микрофонце или не шушти ептен..Можеби ова е поврзано нешто...???
Како нема ништо?

Наместено ти е да ти работат на звучник ЛЕВ И ДЕСЕН?
ХР ли имаш?

Член од
17 октомври 2010
Мислења
78
Поени од реакции
2
Како нема ништо?

Наместено ти е да ти работат на звучник ЛЕВ И ДЕСЕН?
ХР ли имаш?
Не мислев нема ништо,туку прочепкав се и пак ми останува проблемот..Да тоа прво го проверив коа го ставам левиот звуцник до максимум,уствари неам звук,кога е насредина свири само десниот ........xD

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
На Јовче му прегоре напојувањето од ко ја кладе АТИ 3870 сега прашвит дали ке е доволно 500W Hantol напојување зошто му бил буџетот ограничен...?

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Колку терба да е просечната температура на еден компјутер? Во мојот случај лаптоп. Овие 2 дена некако кулерот како авион да полетува. Порано само кога имав премногу процеси и искористеноста на процесорот надмине 40%. Симнав RealTemp и ми покажува 70 степени температурата, па колку треба да е просечната температура?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Колку терба да е просечната температура на еден компјутер? Во мојот случај лаптоп. Овие 2 дена некако кулерот како авион да полетува. Порано само кога имав премногу процеси и искористеноста на процесорот надмине 40%. Симнав RealTemp и ми покажува 70 степени температурата, па колку треба да е просечната температура?
Што подразбираш под просечна температура на КОМПЈУТЕР?

Инаку оваа на процесорот ти е многу висока, зачисти си таму.

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Што подразбираш под просечна температура на КОМПЈУТЕР?

Инаку оваа на процесорот ти е многу висока, зачисти си таму.
На процесорот мислев просечна температура. Инаку се мислам дали ја да го отворим или да дадем 500 дн.

Kajgana Shop

На врв Bottom