Здраво кајганџии.. Тука сум поради тоа што ми се појави едно проблемче со ПЦ то, па се надевам на ваша помош.
Во последно време забележав дека Виндоусот ми стартува многу бавно. Требаше да ќекам по 5-10 а некогаш и до 20 мнути за да се приклучи Добредојде скринот на Виндоус 7. откако Ќе се најавев и стартапот на програмите беше многу бавен. за целосно да се подигни било која програма, пр. Фајарфокс му требаше доста подолго време од нормалното. Го однесов Пц то на преинсталација, ми инсталираа нов Виндоус, повторно 7ка но пак го имав истиот проблем. Потоа пробав со XP и пак беше истото. Проблемот не се реши. некогаш се случуваше при стартување на системот, да неможе да го вчита хард дискот, а некогаш го вчитување. Го однесов на поправка ми кажаа дека треба да си купам нов хард диск. Ок тоа и го направив и купив нов хард диск. Го монтирав и инсталирав.. Но потоа се појави уште еден проблем. Кога ќе го стартува, т.е. ќе го притиснам POWER копчето после 2-3 секунди системот се рестартира, Воопшто не ни стасува да сеприклучи мониторот. Едноставно на секои 2-3 секунди се рестартира, се додека не го исклучам со долго држење на power копчето. Го сменив хард дискот кладов друг но овој проблем не се реши. Го однесов на мајсторповторно мајсторот незнаеше да ми кажи што е проблемот. Да го приклучам BIOS менито неможам воопшто бидејќи неможам да го стартувам подолгоод 2 секунди, веднаш слчедува рестартирајње. ПОМОШ? некој ако знае штода му правам навистина би ми помогнал.
Однапред Благодарам!