Помош, проблеми, прашања, совети...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
нов виндос ставен пошто мислевме дека е до тоа све сто е со видео му се укочува цел комјутер па мора рестарт да се прави, пример скупе со камера гледас 1 минута и одма мрзне ПЦ, играш игра одма исти случај, све сто е под видео кочи, хардот има 9 оштетувања преку хдтуне про, може ли да прави тој проблем? да не купувам нов хард па пак исти проблем да прави
Пробај со друга графичка, тоа барем можеш да го смениш за 2 мин.

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Imam problem so Tv kartickta Pc ITEMS ITV300 so chip philips 7130.Koga sakam da ja instaliram na Win 7 mi pojavuva BSOD.POMOS

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
нов виндос ставен пошто мислевме дека е до тоа све сто е со видео му се укочува цел комјутер па мора рестарт да се прави, пример скупе со камера гледас 1 минута и одма мрзне ПЦ, играш игра одма исти случај, све сто е под видео кочи, хардот има 9 оштетувања преку хдтуне про, може ли да прави тој проблем? да не купувам нов хард па пак исти проблем да прави
графичка, хард диск или напојување

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Па штознам еве ќе пишам што мислам, па види дали ќе ти излезе 25к:

- Athlon x4 процесор, би требало околу 5-6000 да е.
- Плоча некоја за 3500-4000 со AMD 880 чипсет
- Рамче, 2 плочки од по 2 гига, околу 4500
- Графичка Nvidia GTX450, околу 100 евра
- Хард диск безвезе накај 2500
- Куќиште со саглам Spire напајање околу 3000ки.

Види си ти што имаш на понуда па пресметај си цени. Оваа конфигурација е појака од сите 3 погоре заедно.
Athlon II x4 630 2,8Ghz процесор - 5 400
Ram 2x2gb = 4100
HD 500gb= 2 200
Графичкава GTX 450 ја нема во каталозиве што ги имам... Која е најдобра од вие 3:
1.ATI PCX HD 5750 1GB GDDR5 HDMI/2DVI/DP
2.PCX GeForce 9800GT 1GB DDR3 HDTV/2DVI CM
3.PCX GeForce GTS250 1GB DDR3 HDMI/DVI/VGA

Mатична со ваков чипсет и куќиште со Спајр напојување нема во каталозиве.:toe:

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Kako da go aktiviram Win7 porano go aktivirav so loader 1.6.1d sega ne saka .help again :)))

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
А да ставам од coolermaster кулер на процесор? Дали ке биде толку бучен он највеќе ми бучи кулерот на процесор одкакако го земав нов од тогаш?
abe imas cooler master za 230 den i imas i za 4000 den neznam sto procesor imas pisi info sto pc imas pa ke ti kazeme sto kuler da stavis.

Член од
24 септември 2009
Мислења
41
Поени од реакции
3
Здраво кајганџии.. Тука сум поради тоа што ми се појави едно проблемче со ПЦ то, па се надевам на ваша помош.
Во последно време забележав дека Виндоусот ми стартува многу бавно. Требаше да ќекам по 5-10 а некогаш и до 20 мнути за да се приклучи Добредојде скринот на Виндоус 7. откако Ќе се најавев и стартапот на програмите беше многу бавен. за целосно да се подигни било која програма, пр. Фајарфокс му требаше доста подолго време од нормалното. Го однесов Пц то на преинсталација, ми инсталираа нов Виндоус, повторно 7ка но пак го имав истиот проблем. Потоа пробав со XP и пак беше истото. Проблемот не се реши. некогаш се случуваше при стартување на системот, да неможе да го вчита хард дискот, а некогаш го вчитување. Го однесов на поправка ми кажаа дека треба да си купам нов хард диск. Ок тоа и го направив и купив нов хард диск. Го монтирав и инсталирав.. Но потоа се појави уште еден проблем. Кога ќе го стартува, т.е. ќе го притиснам POWER копчето после 2-3 секунди системот се рестартира, Воопшто не ни стасува да сеприклучи мониторот. Едноставно на секои 2-3 секунди се рестартира, се додека не го исклучам со долго држење на power копчето. Го сменив хард дискот кладов друг но овој проблем не се реши. Го однесов на мајсторповторно мајсторот незнаеше да ми кажи што е проблемот. Да го приклучам BIOS менито неможам воопшто бидејќи неможам да го стартувам подолгоод 2 секунди, веднаш слчедува рестартирајње. ПОМОШ? некој ако знае штода му правам навистина би ми помогнал.

Однапред Благодарам!

С

Спенсер

Гостин
Дечки... можно ли е ова??

Се работи за лаптоп Амило Ли15... нз кој модел, Фуџитсу сименс... 5години е стар....

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Здраво кајганџии.. Тука сум поради тоа што ми се појави едно проблемче со ПЦ то, па се надевам на ваша помош.
Во последно време забележав дека Виндоусот ми стартува многу бавно. Требаше да ќекам по 5-10 а некогаш и до 20 мнути за да се приклучи Добредојде скринот на Виндоус 7. откако Ќе се најавев и стартапот на програмите беше многу бавен. за целосно да се подигни било која програма, пр. Фајарфокс му требаше доста подолго време од нормалното. Го однесов Пц то на преинсталација, ми инсталираа нов Виндоус, повторно 7ка но пак го имав истиот проблем. Потоа пробав со XP и пак беше истото. Проблемот не се реши. некогаш се случуваше при стартување на системот, да неможе да го вчита хард дискот, а некогаш го вчитување. Го однесов на поправка ми кажаа дека треба да си купам нов хард диск. Ок тоа и го направив и купив нов хард диск. Го монтирав и инсталирав.. Но потоа се појави уште еден проблем. Кога ќе го стартува, т.е. ќе го притиснам POWER копчето после 2-3 секунди системот се рестартира, Воопшто не ни стасува да сеприклучи мониторот. Едноставно на секои 2-3 секунди се рестартира, се додека не го исклучам со долго држење на power копчето. Го сменив хард дискот кладов друг но овој проблем не се реши. Го однесов на мајсторповторно мајсторот незнаеше да ми кажи што е проблемот. Да го приклучам BIOS менито неможам воопшто бидејќи неможам да го стартувам подолгоод 2 секунди, веднаш слчедува рестартирајње. ПОМОШ? некој ако знае штода му правам навистина би ми помогнал.

Однапред Благодарам!
Напиша цел блок од текст и пак нула информации ни даде. Според објаснувањево прва работа на која што ми текна е чкарт напајање.

Kajgana Shop

На врв Bottom