JimmyHoFFa
NAVIGATOR
- Член од
- 8 септември 2010
- Мислења
- 1.196
- Поени од реакции
- 482
Moze i ramot da eНапиша цел блок од текст и пак нула информации ни даде. Според објаснувањево прва работа на која што ми текна е чкарт напајање.
Moze i ramot da eНапиша цел блок од текст и пак нула информации ни даде. Според објаснувањево прва работа на која што ми текна е чкарт напајање.
Првото (1.60 Ghz) ти е колку е default клокот на процесорот, а второто (798 Mhz) е колку е моменталниот клок.:pos2:
до пред некое време двете јадра беа 1.6гхз... сега едното 1.6гхз другото 798мхз... има тоа врска?
pak nema da moze da vidi taka mora programce da instalira od tipot na everest ili Piriform Speccy za da gleda paralelno kako se menuva i togas moze da upali nesto kao disk defragmenter i ke vidi sto kako ...Првото (1.60 Ghz) ти е колку е default клокот на процесорот, а второто (798 Mhz) е колку е моменталниот клок.
Пример, ако направиш оверклок и процесорот да биде 3 Ghz, тогаш првото пак ќе си е 1.60 а второво ќе биде 3.0, само што кај тебе е намалена брзината.
Ти чепкал некој во BIOS или ти да си чепкал? Пушти некој програм или нешто што ќе го цеди процесорот и види дали ќе се покачи на 1.60.
Не мора да ме повторуваш.И двете јадра работат синхронизирано, неможе едното да е на 1.6 а другото на 793. Горе кадешто ти пишува @1.6 тоа ти е максималниот такт на процесорот. А подоле што ти пишува 798 тоа ти е моменталниот такт на процесорот. Процесорот сам си ја прилагодува фреквенцијата во врска со оптовареноста, за да се заштеди на потрошувачка на струја.
Intel SpeedstepДечки... можно ли е ова??
Се работи за лаптоп Амило Ли15... нз кој модел, Фуџитсу сименс... 5години е стар....
Кога ќе имаш приклучено звучки, оди во контрол панел и таму во Sound Options и види за звучките дали си наместил да работи само еден канал. Расчепкај и користи гугл.Дали ке може мала помош...Имав едни стари звучници,и левиот мислев дека не ми работи..Сеа купив нови и исто левото звучниче не ми работи,а слушалки коа ке ставам и двете работат,и претходно и сеа.....Дали е до звучната,или треба некој драјвери да иснталирам??И ако е до неа,дали може само звучна нова да ставам ?? Фала однапред:smir:
Не не прочепкав во се можно,нема ништо...Кога уклучувам скајп,и кога некој ке ме стави во разговор со него,без разлика дали имам уклуцено микрофонце или не шушти ептен..Можеби ова е поврзано нешто...???Кога ќе имаш приклучено звучки, оди во контрол панел и таму во Sound Options и види за звучките дали си наместил да работи само еден канал. Расчепкај и користи гугл.
Како нема ништо?Не не прочепкав во се можно,нема ништо...Кога уклучувам скајп,и кога некој ке ме стави во разговор со него,без разлика дали имам уклуцено микрофонце или не шушти ептен..Можеби ова е поврзано нешто...???
Не мислев нема ништо,туку прочепкав се и пак ми останува проблемот..Да тоа прво го проверив коа го ставам левиот звуцник до максимум,уствари неам звук,кога е насредина свири само десниот ........xDКако нема ништо?
Наместено ти е да ти работат на звучник ЛЕВ И ДЕСЕН?
ХР ли имаш?
Што подразбираш под просечна температура на КОМПЈУТЕР?Колку терба да е просечната температура на еден компјутер? Во мојот случај лаптоп. Овие 2 дена некако кулерот како авион да полетува. Порано само кога имав премногу процеси и искористеноста на процесорот надмине 40%. Симнав RealTemp и ми покажува 70 степени температурата, па колку треба да е просечната температура?
На процесорот мислев просечна температура. Инаку се мислам дали ја да го отворим или да дадем 500 дн.Што подразбираш под просечна температура на КОМПЈУТЕР?
Инаку оваа на процесорот ти е многу висока, зачисти си таму.