Sephiroth
One-winged angel
- Член од
- 28 април 2006
- Мислења
- 4.034
- Поени од реакции
- 130
Не е доволно.На Јовче му прегоре напојувањето од ко ја кладе АТИ 3870 сега прашвит дали ке е доволно 500W Hantol напојување зошто му бил буџетот ограничен...?
Не е доволно.На Јовче му прегоре напојувањето од ко ја кладе АТИ 3870 сега прашвит дали ке е доволно 500W Hantol напојување зошто му бил буџетот ограничен...?
А колку требит за оваа конф.БТВ купив за 300 ден Deluxe 450w немат ни година,користено на ком со 64мб рам,4мб врам и 250мхз процесор од едно другарче,му рикна хардот и му реков не вредит да се поправат комот па ми го продаде.Му кладов голема перка за да е ладно кукиштево и сега немат гајле.Не е доволно.
Delux било напојувајнето,не Deluxe (исто срање.НЕго еден другар ми дават за 1к, 350w real power Glacial Tech со два кулери(на него пишувало гејминг демек хаха, не е работано воопшто).Тој го купил 2800,ми го даваше за 2к ама со ценкајне дојдовне до 1к ,а и гаранција имало 3-4 год.Што велиш за ова напојувајне,арно е или да барам друго?Ти требаат најмалку 300W РЕАЛНА снага, односно некое Spire/Chieftec напајање од 2000-2500 денари. Тоа кинеското срање што го имаш ставено ќе ти експлодира кај и да е деноиве.
Delux било напојувајнето,не Deluxe (исто срање.НЕго еден другар ми дават за 1к, 350w real power Glacial Tech со два кулери(на него пишувало гејминг демек хаха, не е работано воопшто).Тој го купил 2800,ми го даваше за 2к ама со ценкајне дојдовне до 1к ,а и гаранција имало 3-4 год.Што велиш за ова напојувајне,арно е или да барам друго?
--- надополнето ---
Или пак ако не е квалитетно и не е доволно тоа кога веке купувам да почекам малце време и да земам
CM eXtreme Power 460W (RS-460-PCAPA3-EU) ATX12V V2.01 Passive PFC 460W with EU Cable Black version 3к?
Епа ко така ке го земам ова што ми го даде на линкот.Фала!Хех, он може го купил 2800 пред 6 години.
Еве ти го ова ко за споредба во цена - http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?pid=6170
Јас имам исто, само 450 ватно е, внатре HD3850, 3 хард диска, двд-ром итн итн...си работи одлично веќе 3-4 години.
... не би ти препорачал да одиш баш со ова моделче безразлика што е CM.Или пак ако не е квалитетно и не е доволно тоа кога веке купувам да почекам малце време и да земам
CM eXtreme Power 460W (RS-460-PCAPA3-EU) ATX12V V2.01 Passive PFC 460W with EU Cable Black version 3к?
cmos батеријата да си ја смениш и немат да ти застанвит појќее вака од пред некој ден приметив дека ми е назад часовниокт на компјутерот го подесив го исклучив и пак беше заостанат следниот ден некоја идеја како да го оправам
kava baterija znaci ne zboram za laptop tapa sum za kom daj kazi mi kaj se naogjacmos батеријата да си ја смениш и немат да ти застанвит појќе
kava baterija znaci ne zboram za laptop tapa sum za kom daj kazi mi kaj se naogja
... таа цена не го оправдува тоа напојување. Во тој ценовен ранг размислувај за CHIEFTEC Arena ANP-405A12, и за напојувањето кое го поседува Mac))