FSB e низа од фреквенции односно бас кој ги пренесува информациите ок компјутерот до до нортбриџ базата( Рам меморијата и Графичката т.е. графиката ).[MkD]Scout;3199131 напиша:па веќе го имам.. го купив месец дена откако се појави на пазарот.. задоволен сум , досеа само еднаш или двапати сум го измрцварил до крај..
ме интересира , ако знае некој , има во биосот на мојот пц нешто FSB 200 MHZ (set max to 600) што е ова FSB , кај мене е сетирано на 200 , дали ќе смени нешто и што е тоа ако го ставам да речеме на 600?
FSB e низа од фреквенции односно бас кој ги пренесува информациите ок компјутерот до до нортбриџ базата( Рам меморијата и Графичката т.е. графиката ).
Како да го сетираш... Обично имам видено т.е. правено оверклок и го имам дигано на 400, кај интел е различно мислам 1.8 FBS означува 1800, кај амд ... тие имаат некој нивни мерни единици не ги укапирувам мнгоу.. ама знам дека одприлика 400 треба да стои.. тоа е само фрекфенцијата и мислам дека нема да ти направи некој позначителен проблем..:smir:
НЕМОЈ ДА СИ ГО СТАВИЛ 400 НА АМД.FSB e низа од фреквенции односно бас кој ги пренесува информациите ок компјутерот до до нортбриџ базата( Рам меморијата и Графичката т.е. графиката ).
Како да го сетираш... Обично имам видено т.е. правено оверклок и го имам дигано на 400, кај интел е различно мислам 1.8 FBS означува 1800, кај амд ... тие имаат некој нивни мерни единици не ги укапирувам мнгоу.. ама знам дека одприлика 400 треба да стои.. тоа е само фрекфенцијата и мислам дека нема да ти направи некој позначителен проблем..:smir:
Каков TV имаш и каков DVD плеер имаш?ок ако може некој на помош, значи имам проблем со двд плеерот несака да репродуцира ХД филмови плеерот е фул хд исто така и телевизорот имам и ХДМИ кабел но било кој ХД формат да го пуштам добивам (надминавте резолуција 800*600) фајловите пробав да ди пуштам во 720п 1080и 1080п и несака. Од друга страна пак обичните ави филмови ги репродуцира а и сараунд звухот работи добро. Ако некој знае хелп, фала.
Занемарете го погорново мислење ако ви е мил копјутерот. А ти Sp4wn немој да постираш за опасни работи ако не се разбираш во нив, некој ке наебе случајно.FSB e низа од фреквенции односно бас кој ги пренесува информациите ок компјутерот до до нортбриџ базата( Рам меморијата и Графичката т.е. графиката ).
Каков TV имаш и каков DVD плеер имаш?
Па телевизорот е LG Scarlet серија 6000 а DVDто е Samsung HT серии на упатството стојат: Z210, TZ212, TZ215, Z310, TZ312, TZ315.
Јави се на 3203770 ќе ти кажат што и како ... ако не најдеш барај ме на ппКаде имаат Фуџитсу СИменс претставниште у Ск???
на лаптоп од кај нив,ми се расипа она адаптерчето што е за струја... и сеа ново треба, нема гаранција веќе...
Fujitsu Siemens
модел- ADP-65HB AD
морам да земам сеа кабелче од фуџитсу,или кај да барам??? и шо цена се отприлика??
Како мислиш ДВИ џекче? Ако мониторот има DVI тогаш дирекно ќе го приклучиш на DVI влезот од графичката.Неколку прашања за новиов компјутер:
Имам ли некои поволности ако земам ДВИ џекче.
Нативна резолуција на 22" wide е 1680*1050Која резолуција највеќе одговара на 22''
Процесорот е искористен, меморијата ќе биде само ако имаш 64битна верзија на XP, и графичката е искористена, но XP работи на DX 9 а твојата подржува DX 10Дали XP sp3 ги искористува сите 4 јадра што ги има процесорот и рамот (4 гига) и графичката ( гтх 260 ) ?
Како да го тргнам ова You may be a victim of software counterfeiting? Имам XР сп3. Некој пач по ПП пратете или некоја финта. Фала
AMC у Паланка не постои. Тоа им е само лажна реклама.Има бе паста у Паланка.Појди било у АМЦ или ДД ке ти дадат.