Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ја тргнав старата паста со палома марамица и си ставив нова сега графицката на Call of Duty 5 кога играм крева максимално 55 степени.А и вентилаторчето го подмачав со грес мас и се е ОК.

Ја тргнав старата паста со палома марамица и си ставив нова сега графицката на Call of Duty 5 кога играм крева максимално 55 степени.А и вентилаторчето го подмачав со грес мас и се е ОК.

Kога ти реков дека се е во ред графичката!!!а дали старата паста беше прелеана на чипот??(ДА 100% сум сигурен дека тоа е...)

Kога ти реков дека се е во ред графичката!!!а дали старата паста беше прелеана на чипот??(ДА 100% сум сигурен дека тоа е...)
Ne ne bese preleana tuku zagrevase od mnogu prashina duri bese zaglaven ventilatorot od kupchina prashina.E sega malku mi kapna od pastata na chipot i ne uspeav skroz da ja izbrisam od strav da ne go izgrebam chipot..Da otvaram ponovo da chistam ili ok e,.Se raboti za sosema malku

• MB MSI P55GD65
• CPU Intel Core i7 920 Box 2.66 GHz 8 MB
• HDD 1000 GB WD SATA2 32MB
• RAM DDR3 4GB/1333
• VGA N275GTX TWIN FROZR OC
• Sound blaster 7.1
• 2 x LAN 10/100/1000
• Case COOLER MASTER
• Optical: DVD RW +/- Samsung 22x Black SATA SHS223:wink::wink:

E сега за оваа конф сакам да слушнам мислења...

• MB MSI P55GD65
• RAM DDR3 4GB/1333
• Sound blaster 7.1
• 2 x LAN 10/100/1000
• Case COOLER MASTER

Супер, графичката чини, 11068.00 ден ако не се лажам....е сеа кажи колку е цела машина?:helou:

• MB MSI P55GD65
• RAM DDR3 4GB/1333
• Sound blaster 7.1
• 2 x LAN 10/100/1000
• Case COOLER MASTER

И 2 страни поназад ти беше одговорено дека не може core i7 920 да се стави на P55 плоча, а ти пак по старо. :uvo:

Стара паста не се чисти со шмиргла! (ЛОЛ:pos2:), туку со мека микрофибер крпа поднатопена со шпиритус. Инаку ако не ставиш нова паста, исто ко да немаш кулер, затоа што трансферот на топлина меѓу кулерот и чипот ке биде скоро непостоечки.

Паланчански, ти прегрева графичката, а штом се работи за FX5500, крајно време е за нова, или нов PC скроз.
Ќе се обидам со нова паста (ако најдам во Крива Паланка). Не знам дали да се обидам на ладилникот да вградамм вентилатор, бидејќи сега е на пасивно ладење.

Има бе паста у Паланка.Појди било у АМЦ или ДД ке ти дадат.

И 2 страни поназад ти беше одговорено дека не може core i7 920 да се стави на P55 плоча, а ти пак по старо. :uvo:

а бе оваа конфигурација е од риверсофт...значи МБ МSI p55 gd65...и цела конфигурација е 59.990:wink:

Супер, графичката чини, 11068.00 ден ако не се лажам....е сеа кажи колку е цела машина?:helou:

цела машина е 59.990 :vozbud:

а бе оваа конфигурација е од риверсофт...значи МБ МSI p55 gd65...и цела конфигурација е 59.990:wink:

цела машина е 59.990 :vozbud:

Ало ... Ако сака Чак норис нека ја склопва ... НЕ Е МОЗНО I-7 920 на P55 чипсет ...
I-7 8xx можда ... Али I-7 9xx Е само на Х58 чипсет .

А моја препорака е да се избегнува фирма шо прај ваква грешка во понудите .

Ало ... Ако сака Чак норис нека ја склопва ... НЕ Е МОЗНО I-7 920 на P55 чипсет ...

фала за советот..ќе го земам предвид и тоа:wink:

тоа е мало конверторче и се става на влезот на графичката, кошта околу 100ден. -+
ќе го најдеш во ИТ продавница

Абе што се секираш, ке го брцнат процесорот во сокетот, ако треба и со чекич! MSI плоча е, нема гајле:pos2::pos2::pos2:

А моја препорака е риверсофт да се одбегнува во што поголем лак.......

...само кога ќе ми текне 2000г. кој стап го јадев од нив:kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom