Помош, проблеми, прашања, совети...

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Aj ako sakate edna molba :) Sakam da zemam iPod ili nesto slicno ama neznam nisto vo vrska so niv pa ako mozite daj kazete nekoj sovet ili predlog. Fala odnapred MARTIN:):):)

Член од
1 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
1
Martin$ напиша:
Aj ako sakate edna molba :) Sakam da zemam iPod ili nesto slicno ama neznam nisto vo vrska so niv pa ako mozite daj kazete nekoj sovet ili predlog. Fala odnapred MARTIN:):):)
Треба прво да ми кажеш каков I-pod сакаш:

- Има големи со голем екран, имаат од 30-80Gb ама се многу скапи. Со нив можеш и видеа да гледаш.

- Ако ти треба само за песни и слики би ти препорачал I-pod Nano, 4Gb.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
И да си го купиш од странство, овие идиотиве наши множат цени пута 2....

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
да не знае некој кога ќе биде инфоком?

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Abe mi vikaja da zemam od na e-bay ama.. soznam :) znaci podobro e da vidam vo druga drzava neli? Inace ova iPod Nano ima Video ili?

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
Ipod nano нема видео, само музика и слики. Имам еден со 1ГБ и сум многу задоволен, инаку го зедов лани од Хановер кога беше цебит, цена дупло помала од нашата (како што спомнаа погоре, кај нас цените се х 2). Не го купив од саемот туку од продавница од градот.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
ех goddammit.

иначе само од 30,60 и 80 Гб пуштаат видео.
ја имам од 60 и не се жалам!

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Како бе ноември? Па нели секој Април се дешава? Ова да не ти е печатна грешка случајно?

Г

Гоццццце

Гостин
1. Од Start изберете Run…
2. Во соодветното поле внесете ”gpedit.msc” (без наводниците);
3. Во новоотворениот прозорец Group Policy кликнете на папката Administrative Templates сместена во секцијата Computer Configuration;
4. Од Administrative Templates изберете Network и потоа QoS Packet Scheduler;
5. Потоа од десниот дел на прозорецот, двапати кликнете на Limit reservable bandwith;
6. Од новоотворениот прозорец изберете enable и наместо 20, внесете вредност 0 (нула);
7. Кликнете OK и затворете го прозорецот Group Policy;
8. Отворете го вашиот Интернет прелистувач и почувствувајте ја разликата.

Поентата на овој твик е во активирањето на опцијата ‘Limit reservable bandwith’, која иако не е активирана има default вредност 20 и автоматски ви крати 20% од овозможениот бендвит. Така и не ви е дозволено да го користите вашиот Интернет оптимум. А вие нели не сакате никој ништо да ви забранува.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Гоце ова го има во една тема под Оперативни Системи, и не е тоа што мислиш дека е. Воопшто никој нема да ја почувствува разликата од правењето на твикот бидејки разлика нема. Тоа се случува кога на системот му треба интернет (Виндоус апдејт на пример) па наместо да те чека тебе да си ја симнеш порката си зима 20% и го симиња апдејтот. Е сеа со твикот, му забрануеш да го праи тоа, и јебига, сепак ке те почека да ја симнеш порката :D No effect!

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Dali koga od e-bay mi pustat iPod Video. Na carina ovde vo Makedonija zemat pari? I kolku pari bi zele? Fala:) Izvinete vaka po 100 pati so prasuvam ama stvarno neznam:)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Prashanje: postoi li nadvoreshen FDD? Znachi, sakam floppy so USB :)

Kajgana Shop

На врв Bottom