Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.743
Поени од реакции
13.538
dali postoi i ako postoi kolku cini i kade se prodava konverter od audio kaseti vo CD?

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Saladin напиша:
dali postoi i ako postoi kolku cini i kade se prodava konverter od audio kaseti vo CD?
Во секоја продавница за електроника :) . Ќе си земиш само аудио кабел, ќе го поврзиш системчето со компјутерот, инсталираш Adobe Audition, и снимаш ! :helou:

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Ништо бе, 15 денари од метро отприлика е кабелот, и две џекчиња по 10 денари, нема ни 100 денари се на се да те фати.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
каде да се обратам за видео снимка од касета VHS - да ја преснимам или видео снимката да ја ставам на CD ? дали тука во Ск има такво нешто и каде можам да го најдам

однапред фала

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Има, би требало секаде да можат тоа да го направат, дури и во ДВД-тека. Ако немаш во близина, оди до најблиското фото студио, би можеле на ДВД да го стават. Е сега цените се движат околу 100ден/1час.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
SCORPIO__20 напиша:
каде да се обратам за видео снимка од касета VHS - да ја преснимам или видео снимката да ја ставам на CD ? дали тука во Ск има такво нешто и каде можам да го најдам

однапред фала
Јас порано го работев тоа. Ја имам дома потребната опрема и така си правев некоја паричка. Тогаш беше 200 денари час, па јас дадов оглас за 150 и тогаш може да се каже дека скоро сите идеа кај мене али се одкажав. Иначе за 100 денари не верувам да најдеш. Или па можеш да најдеш некое, па од снимката да не се препознаеш дека си ти:)
Иначе е стварно гњаважа. Вака идеше кај мене постапката. Касетата треба да изврти (колку што трае) и истовремено истото се снима на компјутер. Пример 3 саати.(овој процес неможе да се скрати зошто касетата не е дигитална и мора лентата да изврти). За тоа време ништо неможеш да правиш на компјутерот за сликата да биде квалитетна. Потоа со програма малце ја подсредуваш сликата, сечеш небитни делови, додаваш ефекти по желба... и оставаш да се регенерира нов видео фајл (ако трае 3 саати одприлика за 2 саати и 30 минути ќе се заврши). И на крај да изрежеш на ДВД околу 20 минути. Се на се фаќа околу 6 саати за касета од 3 саати.
НАЈВАЖНО!!! Ако стварно касетите што ги имаш ти значат нешто, распрашај се кои "студиа" работат квалитетно, односно сликата да биде добра, а не да ги дадеш негде да ти ги преснимат и џабе пари да фрлиш за лоша снимка.
:helou:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.743
Поени од реакции
13.538
MkForces напиша:
Ништо бе, 15 денари од метро отприлика е кабелот, и две џекчиња по 10 денари, нема ни 100 денари се на се да те фати.
Fala mnogu

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
^THE_MAHINES^ напиша:
Како да си го форматирам ком?
Ако мозе сликовито.:toe:
Види за форматирање во оваа тема.

П.С. Ова треба да е во Оперативни системи и програми.

Член од
7 април 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
Мала помош!!!

Зошто кога играм игри ми се исклучуваат?ги снимам одново но ништо истото ми се дешава...ги прашав и другарите но и тие не знаат.Незнам што да правам.Си помислив дека ком.не ги подржува па почнав да ги играм старите игрикако Middown madnes 2,wos 18 american,canter-strike xtcanter-strike sourse и др.БЛАГОДАРАМ

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
Jane напиша:
касетата не е дигитална и мора лентата да изврти).
:helou:
и да е дигитална (D8,DV,mini DV,micro DV) мора да се изврти во realtime (толку колку што трае).

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
smole напиша:
и да е дигитална (D8,DV,mini DV,micro DV) мора да се изврти во realtime (толку колку што трае).
Да де на тоа мислев. Значи неможе copy-paste на видеото и толку. Мора колку што трае да изврти. Така и пишав.

Kajgana Shop

На врв Bottom