Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
27 февруари 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
dali nekoj moze da mi kaze dali e dobra ovaa konfiguracija inaku cini 580evra

procesor: intel P4 Celeron 3,33 GHZ 256Cash fsb533
maticna ploca:ASROCK 4CoreDuo LGA 775 raid
memorija: 512MB DDR /400 A-DATA 2'256DualChanel)
hard disk: HDD 80 SATA 2WD
graficka: VGA FX7100 128MB DDR2 +TV OUT
monitor: Samsung 720N LCD
NADOLE NEMORA DA PISUVAM
me interesira dali procesorot e dobar bidejki imav cueno deka ne e dobar
dali nekoj znae da kazi dali e dobar ili da mi preporaca drug:tapp:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Па според карактеристиките не е добар зошто мислам дека е Целерон. Инаку во секој слушај со 256 кеш меморија е тапа, башка графичката е слаба.

P

Princ

Гостин
Чекај, процесор со 533 fsb а матична со 775? Мислам не може така, ама нека ме поправи некој што се разбира подобро во хардвер, ова е подфорум за софтвер :)

Инаку (без монитор) нема шанса толку да вреди. Само куќиште со 580 евра можеш многу јако да земеш. Пример: P4 3.0 (минимум), со 1024 MB RAM меморија, HDD 160 GB, графичка nVidia 6600... ова онака грубо речено.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Да да. Тоа не го ни видов. Мислам може. Поточно може. ЕВе го делот Celeron D 3,33 Ghz LGA775 512K 533Mhz. Што значи може. Пребаци постовиве во хардвер инаку процесорот и графичката се срање. Ако планираш за офис да ти биде ондак супер е. Ама игри:nenene:.

Unstoppable

Баниран
Член од
27 јануари 2007
Мислења
702
Поени од реакции
0
okraZ-XxX напиша:

NADOLE NEMORA DA PISUVAM
Паа.. целероните не се добри процесори, а за другото од конфигурацијата и не знам баш, ама пошто те интересира процесорот јас би ти препорачал да си земиш AMD!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Padna oluka da kupuvam pc. Mi treba sovet(i) za konfiguracija. Od eden drugar dobiv ovakov:
CPU: AMD athlon 64bit 3500+
MB: ASUS M2MsAM2
VGA: PALIT GF 6600 pcx256 256 DDR TVout (128 bit)

Za drugovo ne mi e vazno tolku. Isto vase mislenje baram za Intelovi procesori dali se podobri od AMD i nesto za Goliath i konfiguraciite od Anhoch, set i niko (koj e dobar i isplatliv) znaci planiram nekade okolu 500 evra za noviot pc (bez monitor). Drugarot go zel za nekade 26 000 slicno na gorenavedenava konfiguracija.

Odnapred blagodaram

Член од
15 март 2007
Мислења
55
Поени од реакции
0
Имам еден проблем.
Сакав да префрлам VHS нa DVD. Видео рекордерот го поврзав со копјутерот. Но не ми е јасно зошто матирјлот немаше боја туку сликата беше црна бела. Инаку звукот и кавалитетот на снимката беше супер.
Да ли некој знае што може да биде?
Тв картичката е Асус а графучката Џи форс 5200 128мб.

Молам за помош. Фала

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
Maksimus напиша:
Имам еден проблем.
Сакав да префрлам VHS нa DVD. Видео рекордерот го поврзав со копјутерот. Но не ми е јасно зошто матирјлот немаше боја туку сликата беше црна бела. Инаку звукот и кавалитетот на снимката беше супер.
Да ли некој знае што може да биде?
Тв картичката е Асус а графучката Џи форс 5200 128мб.

Молам за помош. Фала
Можеби треба да подесиш стандард NTSC или PAL.

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
okraZ-XxX напиша:

NADOLE NEMORA DA PISUVAM
За тие пари мислам дека можеш подобра конфигурација да земеш. Јас искрено не би ја земал оваа.

Princ напиша:
Чекај, процесор со 533 fsb а матична со 775?
775 е уствари името на лежиштето на процесорот - LGA775.

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Наскоро ќе ми истече договорот со адсл-от, и мислам да се префрлам на кабелски... Е сеа сакаме на кабелскиот двајца да бидиме приклучени. Дали е морално да се купува освен модемот и РУТЕР , или пак можи да се искористи некако овај свичот што веќе го имаме ?

Член од
12 февруари 2007
Мислења
61
Поени од реакции
0
MkForces напиша:
Наскоро ќе ми истече договорот со адсл-от, и мислам да се префрлам на кабелски... Е сеа сакаме на кабелскиот двајца да бидиме приклучени. Дали е морално да се купува освен модемот и РУТЕР , или пак можи да се искористи некако овај свичот што веќе го имаме ?
epa kabelot odi do tvojot modem ti 6ernuva6 internet preku windows ili bi ti preporacal CCProxy 6.3.3 posle od tvojata mrezna so mrezen kabel do vtoriot kompjuter(t.e. do mreznata na vtoriot kompjuter). inaku vo toj proces ima dosta zbrki se nadevam deka ke mozes da se upraves :) (inaku e jaka fora za site sto imat poveke kompjuteri , sakat internet na niv a imat samo edna ip adresa za internet)

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
DeathTracker напиша:
epa kabelot odi do tvojot modem ti 6ernuva6 internet preku windows ili bi ti preporacal CCProxy 6.3.3 posle od tvojata mrezna so mrezen kabel do vtoriot kompjuter(t.e. do mreznata na vtoriot kompjuter). inaku vo toj proces ima dosta zbrki se nadevam deka ke mozes da se upraves :) (inaku e jaka fora za site sto imat poveke kompjuteri , sakat internet na niv a imat samo edna ip adresa za internet)
Како можи од мојата мрежна да оди во другиот компјутер, кога на мрежната картичка имам само еден влез, и ништо друго ? Јас од каде ќе земам интернет? :) Инаку знаам, да шерувам интернет, мојот компјутер да биди на пример сервер, и другите компјутери да земаат преку мене интернет, ама тоа не ми е поентата... не мислам 24/7 да ми биди уклучен ком. :)

Член од
12 февруари 2007
Мислења
61
Поени од реакции
0
MkForces напиша:
Како можи од мојата мрежна да оди во другиот компјутер, кога на мрежната картичка имам само еден влез, и ништо друго ? Јас од каде ќе земам интернет? :) Инаку знаам, да шерувам интернет, мојот компјутер да биди на пример сервер, и другите компјутери да земаат преку мене интернет, ама тоа не ми е поентата... не мислам 24/7 да ми биди уклучен ком. :)
dobro be ako zima6 internet preku modem koj e na pc moze ako ne uste edna mrezna ke ti zavrsi rabota ;) :zver:

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Значи ако ставам уште една мрежна во компјутерот, не ќе мора рутер да се купува, така ? А не ќе мора и компјутерот да ми биди уклучен цело време ?

P

Princ

Гостин
Ќе мора да биде уклучен, кога го исклучуваш компјутерот и мрежната картичка паѓа во длабок зимски сон.

Kajgana Shop

На врв Bottom