Помош, проблеми, прашања, совети...

I

Ivan_FBI

Гостин
е вака... пред 10мин, го уклучувам компјутерот, и се нормално,си проаѓа тоа windows xp professional со цртките шо идат..и после тоа,наместо десктоп, на милисекунда се појавува плав екран испишан со некои букви и бројки т.е. BSOD, али неможе да се прочита што пишува...пробав и преку SAFE mode али нејќе...ХЕЛППП!!! (проверив и компонентите,сите се на место и добро наместени)

Овој проблем ми го појавуваше мене кога ми изгоре матичната..:nesum:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Абе види, тој проблем обично се јавува кога има проблем со RAM меморијата. Не е тоа дали е убаво наместена него дали она работи како што треба. Пробај да ставиш некоја друга RAM меморија и види што ќе ти јави.
Не мора да значи, тој одговори дека го средил проблемот, било со драјверите...

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Дечки, абе незнам што им стана на USB портовиве, не ми го чита USBто и мобилниов кога ќе го поврзам. Кога одам во DEVICE MANAGER ми вика дека сум немал инсталирано драјвер, а везе немам, ништо немам чепнато таму, незнам како можел да исчезне драјверот или пак друго е нешто во прашање. Решение ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дечки, абе незнам што им стана на USB портовиве, не ми го чита USBто и мобилниов кога ќе го поврзам. Кога одам во DEVICE MANAGER ми вика дека сум немал инсталирано драјвер, а везе немам, ништо немам чепнато таму, незнам како можел да исчезне драјверот или пак друго е нешто во прашање. Решение ?
Имаш CD што ти го дале заедно со РС? Таму има драјвери за матичната, стави го, би требало да има install / uninstall опција за USB 2.0. Или па инсталирај си ги драјверите за чипсетот од тоа CD.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Ми треба клуч (KEY) за да можам да ги менувам програмите на телевизорот (Paolo), чепкајки во менито на телевизорот поставиле клуч (KEY ON) и сега неможат да се менуваат програмите, ако некој знае или евентуално најде би му бил благодарен.

Бара троцифрена бројка.
Го отворив телевизорот и внатре пишува LG PHILIPS Display, барав али неможев да најдам решение, ако може да помогнете, ако не, утре одам низ салоните кај што продаваат телевизори за упомоќ.

B

Blacks

Гостин
Сакам да земам некој кулер којшто го има во Македонија се разбира. Значи не ме интересира оверклок, перформанси бла бла. Единствено нешто што ме интересира е да биде колку што е можно потивок за прифатлива (македонска) цена.
Дајте некоја информација каде може да се купи и за колку пари...

Однапред благодарам :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сакам да земам некој кулер којшто го има во Македонија се разбира. Значи не ме интересира оверклок, перформанси бла бла. Единствено нешто што ме интересира е да биде колку што е можно потивок за прифатлива (македонска) цена.
Дајте некоја информација каде може да се купи и за колку пари...

Однапред благодарам :)
За графичка, процесор, куќиште.....?
Кој процесор? Која графичка?
Колкава ти е таа "прифатлива" цена?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Саглам кулери кај нас има со лопата да ги ринеш, од 1000ка па се до 3000 денари, па и водено ладење за 150 евра. Одговори на прашањата на Корун прво.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Имаш CD што ти го дале заедно со РС? Таму има драјвери за матичната, стави го, би требало да има install / uninstall опција за USB 2.0. Или па инсталирај си ги драјверите за чипсетот од тоа CD.
Кога пробувам да го инсталирам драјверот преку тоа ЦД еве што ми вика:

Windows XP USB2.0 Driver Installation
====================================

Please using Windows XP SP1 (Service Pack 1) or later versions, you DO NOT need to
install this driver, because they already contain software support for USB 2.0.

Инаку преку дивајс менаџер деинсталирав USB Root Hub комплетно.

B

Blacks

Гостин
За графичка, процесор, куќиште.....?
Кој процесор? Која графичка?
Колкава ти е таа "прифатлива" цена?
Хмм ... е па кој кулер бучи најмногу? Претпоставувам на процесорот.
Иначе имам 2 графички 8600ГТ, а процесорот ми е АМД дуал кор 6000+ x2.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Zdr, Windows Xp не го препознава мојот Хард Диск каде што ги имам сите потребните документи. Дали можам некако да го поправам без да ги изгубам документите во хард дискот.
ве молам ако знае некој како да ми каже
=> слика од Disk Management

Kajgana Shop

На врв Bottom