Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Кажи ми зошто му е ново напојување ?
Па зависи ако додава повеќе рам меморија, смени графичка картица и останати делови можеби ќе му треба. Сепак зависи постојаното со која јачина е и тоа што планира да додава.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Имам:
MSI p35 neo
C2D e7300
9400 gt
2 gb ram
Кога играм ГТА 4 ми се загрева графичката картица до 75 степени ,процесорот е 60 ,а во мируванје графиката 55-60 а процесорот 45.
Имам инсталирано Dual Core Center што ми го дадоа со матичната тоа е програмче за следење на работата на пц-то и за клокување но не е клокуван.
Може некој да ми каже како да ја намалам температурата на картицата и која е највисока температура за гт9400?
:cuc::cuc::cuc:
Немораш да ја намалуваш температурата, супер ти е. За графичка - на 110 ти се гаси драјверот, на 140 физички се гаси картицата за да спречи оштета, за процесор - од 65 до 85 зависи од моделот на процесорот. И другпат удри еден search на форумот бидејќи ова прашање е одговорено 100 пати.:tapp:

Кажи ми зошто му е ново напојување ?
Па ваљда ако планира да стави појака графичка со џекче за додатна струја.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
EJ Sephiroth samo kakva graficka ke mozam da klam na mojot kompjuter bez da ja smenam maticnata.Mozit Ati Da klam zosto mn poubaj se.Nabroj mi graficki jaki i so ke mi odgovarat na maticnana.

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
ако имаш PCI-Express би мислам дека можиш да ја ставиш и најјаката графичка на пазарот

а ако сакаш добра графичка(али претерано добра и скапа) nVidia Quadro серија земај

Член од
6 март 2006
Мислења
37
Поени од реакции
5
moze li nekoj da mi objasni sto ponatamu da pravam:toe:go startuvam i taman ke pocne se isklucuva i taka nekolku pati ke se ukluci,kako da mi ja gubi strujata,fala

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
EJ Sephiroth samo kakva graficka ke mozam da klam na mojot kompjuter bez da ja smenam maticnata.Mozit Ati Da klam zosto mn poubaj se.Nabroj mi graficki jaki i so ke mi odgovarat na maticnana.
99,99% оти имаш AGP, така да најјаката која што воопшто постои е ATi HD3850. Мислам дека ја има за 9xxx во Анхоч. Ама не вреди на тој писи да му ставаш нешто повеќе, подобро тргни ги тие пари за графичката што сакаш да ја земеш, и за тој DDR-800 за кој си се запалил толку во претходните постови, и збери си уште некој денар, земи си нов. :smir:

Мај рекомендејшн, ~9x,xxx ќе ти се доста за супер i7 систем. :vozbud:

а ако сакаш добра графичка(али претерано добра и скапа) nVidia Quadro серија земај
А ќе ја користи за ...? Quadro се добри доколку си имаш работа со 3д моделирање, редерирање, ако си развивач на игри, некој кој секојдневно се занимава со 3ds Max, 3D делот во AutoCAD и слично. За играње, не. :smir:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
more kakva graficka da klam ne mi kazvi nekoja najaka od ati baram so ke mi ja primat kolku za gt aiv da ja igram.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
more kakva graficka da klam ne mi kazvi nekoja najaka od ati baram so ke mi ja primat kolku za gt aiv da ja igram.

Заборави на GTA IV на машината што ја имаш. Ништо што ќе променаш нема да ти помогне. Само целосно нов писи.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Друже јас со моево ПЦ од 800-1000 евра едвај ја играм GTA4, а не ти со кантичето твое, па дури и надградено.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
abe moevo kantice go imam kupeno 600 evra pred 4etiri god.Da go kupev sega ke videse so e masince.TO ti e nov compjuter ke zemam potaka pa so saka neka e.Ako znes nesto da napisis kakva graficka da klam kazi samo da mi odgovarat.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
abe moevo kantice go imam kupeno 600 evra pred 4etiri god.Da go kupev sega ke videse so e masince.TO ti e nov compjuter ke zemam potaka pa so saka neka e.Ako znes nesto da napisis kakva graficka da klam kazi samo da mi odgovarat.
Ти реков горе, најјаката што воопшто може на тој твој писи да ја ставиш, ATi HD3850. Ништо повеќе, 9xxx денари мислам оти е од Анхоч. И пак е катастрофа за тие пари. Така да, не се ни обидувај да зимаш нешто за овој трактор. :smir:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Еве колку само да ти одговорам: Можеш да ја ставиш било која AGP графичка. Веќе не се продаваат на ново, освен некоја несреќна фирма да и останало на лагер. Воопшто нема да приметиш некоја разлика ако промениш графичка, џабе пари само ке фрлиш.

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
1
Друже јас со моево ПЦ од 800-1000 евра едвај ја играм GTA4, а не ти со кантичето твое, па дури и надградено.
Neli ti imase 9800GT zasto vikas deka edvaj ja igras..Na benchmark-ot sto e od igrata kolku FPS ti vadi??Cisto me interesira posto e 9800GT...
Jas so mojata 8800GTS vadam...
Statistics
Average FPS: 49.10
Duration: 37.04 sec
CPU Usage: 51%
System memory usage: 50%
Video memory usage: 97%

Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: Very High
View Distance: 25
Detail Distance: 37

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Neli ti imase 9800GT zasto vikas deka edvaj ja igras..Na benchmark-ot sto e od igrata kolku FPS ti vadi??Cisto me interesira posto e 9800GT...
Jas so mojata 8800GTS vadam...
Statistics
Average FPS: 49.10
Duration: 37.04 sec
CPU Usage: 51%
System memory usage: 50%
Video memory usage: 97%

Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: Very High
View Distance: 25
Detail Distance: 37
Абе еден сетинг на медиум што стои и View Distance што ми е на 30, ме бодат во очи, иначе иде убаво. Така ми беше зборот де, да му покажам на Јовче дека неможе баш тукутака да ја игра GTA 4.

Kajgana Shop

На врв Bottom