Помош, проблеми, прашања, совети...

А

Ајсшутер

Гостин
Знам дека може е смешно ама оти вака кога одам System Properties за да видам што рам имам итн, кај процесорот два пати го има тоа 2x 3.20GHz ?

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Знам дека може е смешно ама оти вака кога одам System Properties за да видам што рам имам итн, кај процесорот два пати го има тоа 2x 3.20GHz ?
Другар по мое нее важно што пушува во Propertis. 100% некое кукиче или нешо друго ти го мењава текстот.
Главно е како ти пушува во biosot ? А тебе како ти пишува во Biosot ?

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Имам проблем со ЛЦД мониторот.

Samsung 2243w.

Кога ќе пуштам игра во било која друга wide резолуција (1280*720,1280*800 или 1366*768) освен нативната (1650*1080)...сликата на екран не е wide туку 4:3.

А на телевизорот сите овие резолуции си работат во Wide мод.

Предлози?
А броо ава со мониторот незнам што да ти кажам. Бробај со друг Виндовс. јас имав проблем со сликата ми се замаглуваше и го сменив Виндовсот и сее како што треба сега.
И едно дугарче го имаше овој проблем ама со сете резулуции за Wide ама кога играше игри на Wide резилуција му се правеше во коцка слика. Го однесе на сервис. Таму му го форматирале и му ставиле нкои нови драјвери или абдејт на биосот. Пробај првен со нов Виндовс

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Не е тоа 2x 3.20GHz..... тоа ти кажува дека имаш процесор на 3.2 ГХз и дека тој ти работи на 3.2 ГХз..... а ако му го промениш множителот или фрекфенцијата....втората бројка може да биде различна од првата (фабричката)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Имам проблем со ЛЦД мониторот.

Samsung 2243w.

Кога ќе пуштам игра во било која друга wide резолуција (1280*720,1280*800 или 1366*768) освен нативната (1650*1080)...сликата на екран не е wide туку 4:3.

А на телевизорот сите овие резолуции си работат во Wide мод.

Предлози?
А броо ава со мониторот незнам што да ти кажам. Бробај со друг Виндовс. јас имав проблем со сликата ми се замаглуваше и го сменив Виндовсот и сее како што треба сега.
И едно дугарче го имаше овој проблем ама со сете резулуции за Wide ама кога играше игри на Wide резилуција му се правеше во коцка слика. Го однесе на сервис. Таму му го форматирале и му ставиле нкои нови драјвери или абдејт на биосот. Пробај првен со нов Виндовс
Небива да се збори на памет никогаш. Сервис е најпоследно решение секогаш :wink:
Го решивме ние проблемот по мсн. Menu - Image Size - Wide. Толку, зашто фабрички е наместено на Ауто, па ради тоа правеше проблем.

С

Спенсер

Гостин
е вака... пред 10мин, го уклучувам компјутерот, и се нормално,си проаѓа тоа windows xp professional со цртките шо идат..и после тоа,наместо десктоп, на милисекунда се појавува плав екран испишан со некои букви и бројки т.е. BSOD, али неможе да се прочита што пишува...пробав и преку SAFE mode али нејќе...ХЕЛППП!!! (проверив и компонентите,сите се на место и добро наместени)

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Небива да се збори на памет никогаш. Сервис е најпоследно решение секогаш :wink:
Го решивме ние проблемот по мсн. Menu - Image Size - Wide. Толку, зашто фабрички е наместено на Ауто, па ради тоа правеше проблем.
Убаво што си го направиле. :smir:
За мојот проблем така постапив и го направив со нов Windows.
А за другиот проблем, пренесов како што ми кажале.
А кадее ова мсн. Menu - Image Size - Wide ?
:salut:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Убаво што си го направиле. :smir:
За мојот проблем така постапив и го направив со нов Windows.
А за другиот проблем, пренесов како што ми кажале.
А кадее ова мсн. Menu - Image Size - Wide ?
:salut:
Го решивме проблемот по мсн. (ја завршив реченицата, ставив точка, оставам празно место, почнувам нова реченица:uvo:) Нормално е чим збориме за мониторот, да треба да се подеси во менито од мониторот... па идеме: Мени - Имиџ сајз - Вајд.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
е вака... пред 10мин, го уклучувам компјутерот, и се нормално,си проаѓа тоа windows xp professional со цртките шо идат..и после тоа,наместо десктоп, на милисекунда се појавува плав екран испишан со некои букви и бројки т.е. BSOD, али неможе да се прочита што пишува...пробав и преку SAFE mode али нејќе...ХЕЛППП!!! (проверив и компонентите,сите се на место и добро наместени)
Абе види, тој проблем обично се јавува кога има проблем со RAM меморијата. Не е тоа дали е убаво наместена него дали она работи како што треба. Пробај да ставиш некоја друга RAM меморија и види што ќе ти јави.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.227
Поени од реакции
8.337
Имам самсунг мл-1640 како мозе да проверам колку сум инспринтал листа до сега.

Kajgana Shop

На врв Bottom