А
Ајсшутер
Гостин
Знам дека може е смешно ама оти вака кога одам System Properties за да видам што рам имам итн, кај процесорот два пати го има тоа 2x 3.20GHz ?
Другар по мое нее важно што пушува во Propertis. 100% некое кукиче или нешо друго ти го мењава текстот.Знам дека може е смешно ама оти вака кога одам System Properties за да видам што рам имам итн, кај процесорот два пати го има тоа 2x 3.20GHz ?
Да тоа е.
Ништо не еДа тоа е.
А броо ава со мониторот незнам што да ти кажам. Бробај со друг Виндовс. јас имав проблем со сликата ми се замаглуваше и го сменив Виндовсот и сее како што треба сега.Имам проблем со ЛЦД мониторот.
Samsung 2243w.
Кога ќе пуштам игра во било која друга wide резолуција (1280*720,1280*800 или 1366*768) освен нативната (1650*1080)...сликата на екран не е wide туку 4:3.
А на телевизорот сите овие резолуции си работат во Wide мод.
Предлози?
Не е тоа 2x 3.20GHz..... тоа ти кажува дека имаш процесор на 3.2 ГХз и дека тој ти работи на 3.2 ГХз..... а ако му го промениш множителот или фрекфенцијата....втората бројка може да биде различна од првата (фабричката)Знам дека може е смешно ама оти вака кога одам System Properties за да видам што рам имам итн, кај процесорот два пати го има тоа 2x 3.20GHz ?
Имам проблем со ЛЦД мониторот.
Samsung 2243w.
Кога ќе пуштам игра во било која друга wide резолуција (1280*720,1280*800 или 1366*768) освен нативната (1650*1080)...сликата на екран не е wide туку 4:3.
А на телевизорот сите овие резолуции си работат во Wide мод.
Предлози?
Небива да се збори на памет никогаш. Сервис е најпоследно решение секогаш :wink:А броо ава со мониторот незнам што да ти кажам. Бробај со друг Виндовс. јас имав проблем со сликата ми се замаглуваше и го сменив Виндовсот и сее како што треба сега.
И едно дугарче го имаше овој проблем ама со сете резулуции за Wide ама кога играше игри на Wide резилуција му се правеше во коцка слика. Го однесе на сервис. Таму му го форматирале и му ставиле нкои нови драјвери или абдејт на биосот. Пробај првен со нов Виндовс
Убаво што си го направиле. :smir:Небива да се збори на памет никогаш. Сервис е најпоследно решение секогаш :wink:
Го решивме ние проблемот по мсн. Menu - Image Size - Wide. Толку, зашто фабрички е наместено на Ауто, па ради тоа правеше проблем.
Убаво што си го направиле. :smir:
А кадее ова мсн. Menu - Image Size - Wide ?
:salut:
Го решивме проблемот по мсн. (ја завршив реченицата, ставив точка, оставам празно место, почнувам нова реченица:uvoУбаво што си го направиле. :smir:
За мојот проблем така постапив и го направив со нов Windows.
А за другиот проблем, пренесов како што ми кажале.
А кадее ова мсн. Menu - Image Size - Wide ?
:salut:
Абе види, тој проблем обично се јавува кога има проблем со RAM меморијата. Не е тоа дали е убаво наместена него дали она работи како што треба. Пробај да ставиш некоја друга RAM меморија и види што ќе ти јави.е вака... пред 10мин, го уклучувам компјутерот, и се нормално,си проаѓа тоа windows xp professional со цртките шо идат..и после тоа,наместо десктоп, на милисекунда се појавува плав екран испишан со некои букви и бројки т.е. BSOD, али неможе да се прочита што пишува...пробав и преку SAFE mode али нејќе...ХЕЛППП!!! (проверив и компонентите,сите се на место и добро наместени)