Ајде Мац, кажи му на дечкото која марка ќе му одговаре.Ej MAC abe imam 2 x 512 mb ddr400 ama nikako ne mozelo mi velat da klam ddr800.Kazi so marka druga ke mi odgovara bidejki 512 mb gi kupiv 3000 denari.
Brate ic ne e tesko samo ta slaba lenta za cdromot da go povrzis treba da gledas na nejze imat od desnata strana crvena linija i ta trebit da ja klajs taka nadesno svrtena za kaj cdromot a ne na levo za struja da iditСакам да ставам цд ром на мојот сегашен пц (Зашо без цд ром е купен) ... А од стариот пц ромот е супер . Дали е тешко да се стави цд ром зш јас мн не разбирам од хардвер??
so tresis ne postoi be.Bev vo prodavnica ko prasvev za eden giga ram ddr400 i mi rece 2300 deka e a inace jas pred 3 i pol godini ramot 512 go kupiv 3000.toj mi rece deka ddr800 e poeftina 3 pati od ddr400 ama nema da odgovarala bidejki pogolema bila,a imam maticna mb asrock amd k8 upgrade-nf3/a/a,inace ti bez navreda za nego si nisto.Ајде Мац, кажи му на дечкото која марка ќе му одговаре.
Типче, де кажи каква матична имаш.Ама чекај, ако викаш 512мб си купил за 3000, тоа најверојатно DDR ќе му дојде... DDR-400 е максимумот на DDR (не ми се верува DDR2-400 да имаш за толку многу пари). :smir: Така да, forget about DDR2-800 (DDR-800 не постои).
Не те сфатив баш .. Ама ае нека е ..Brate ic ne e tesko samo ta slaba lenta za cdromot da go povrzis treba da gledas na nejze imat od desnata strana crvena linija i ta trebit da ja klajs taka nadesno svrtena za kaj cdromot a ne na levo za struja da idit
,ako me svate.
Јовче убоо ти пиша чоекот. DDR 800 не постои, ама затоа DDR2 800 постои.
Неможеш, само DDR.
Купи си нова плоча, т.е. нов компјутер.kako ne mozam aj objanimi koj marki drugi poeftini od ddr400 gi ima zosto ne mi se davat 2400 za 1 gb.
Офтопик: Темава од win7 за Xp или виста ти е? ако е за виста пушти ППАј малку помош, сум ги избришал драјверите на звучната картичка VIA AC’97 Enhanced Audio Controller (WDM) и имам проблем сега како да ги снимам пак.
Симнав од интернет го одзипував фолдерот (сликата-бело) и од него испаднаа други три фајлови (сликата-зелено) и незнам каде треба да се сместат тие.
Или некое друго решение, други драјвери?
![]()
А и помош околу овие драјвери како да ги средам (од овде неможам да ги симнам ,бара регистрација...)
Abe jovce.Periferiite mozes,HDD,DVD,flopy, ali drugite ne.Ako zemes pojaka maticna ti treba RAM,Procesor,Graficka i novo napojuvanje.ej mozit nekoj da mi kazit ako zemam pojaka maticna ploca dali delovite so gi imame kladeno na starata tuka malce pogore e napisana da gi prefrlam na nea .Brz odgovor so referati baram>