Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
извините ама и овде да ве прашам : дали можит на матична MB Biostar I945GC -M7A да и се клајт графичка GeForce 9500 GT т.е. дали ја `крепит` оваја а ако не тогаш која е оптимална за оваја матична плоча

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
извините ама и овде да ве прашам : дали можит на матична MB Biostar I945GC -M7A да и се клајт графичка GeForce 9500 GT т.е. дали ја `крепит` оваја а ако не тогаш која е оптимална за оваја матична плоча

Нашиот заеднички пријател Google = може!

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
е ај кажи се оправ те гугл те јаху те ова ај ем сум тро постар ем немам време ако беше за гугл ќе најдев и немаше да опитвам по форумиве :toe:

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
Пробај со ова програмче можи ќе ти поможи нешто EVEREST Ultimate Edition....

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ти напишав дека може, само ќе зависи и од напојувањето што го имаш.Значи да не е некое ептен 300w бош, напојување.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
компјутерот е земен од телеком со адсл пакет шо го давет,па ме интересираше дали мојт.Иначе напојувањето мислам дека е 450 вати,а комјутерот е од Нико таму сакам да го носам да ми клает графичка ама првин да се разопитам дали ќе крепит матичната и напојувањето.Сепак фала за одговорите

Член од
24 декември 2007
Мислења
384
Поени од реакции
17
Intel Celeron D 2.4 ghz kakov socket koristi i dali mozam da zemam po dobar procesor ??

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Извинете може и не е во солгасност со темата,ама инто ми е,па да ве прашам можда ке знаете.
Имам Асус ТВ Card во компјутер,и се беше ок, функционираше,ама го чистев компјутерот и ми се избриша програмата што е за ТВ гледање.Ја инсталирав и кога ке уклјучам тв ми вика:No TV Tuner Device.
Ако знае некој што е проблемот ве молам да пише.
Благодарам однапред.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Извинете може и не е во солгасност со темата,ама инто ми е,па да ве прашам можда ке знаете.
Имам Асус ТВ Card во компјутер,и се беше ок, функционираше,ама го чистев компјутерот и ми се избриша програмата што е за ТВ гледање.Ја инсталирав и кога ке уклјучам тв ми вика:No TV Tuner Device.
Ако знае некој што е проблемот ве молам да пише.
Благодарам однапред.
Исто и јас имам ваква ТВ картица. Преку Power Cinema ли отвараш, програмата?
Инаку незнам баш зошто така но дане ја имаш изместено картичката од лежиштето, пробај извади ја и пак ставија убаво :toe: штом не ти ја препознава картицата. Не ти гарантирам дека тоа е причината но што се однесува од хардверска страно или е изместена или прегорена, а ако не тогаш имаш некои софтверски изместувања.
Ако не откриеш што друго може да биде пробај го ова :smir:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Исто и јас имам ваква ТВ картица. Преку Power Cinema ли отвараш, програмата?
Инаку незнам баш зошто така но дане ја имаш изместено картичката од лежиштето, пробај извади ја и пак ставија убаво :toe: штом не ти ја препознава картицата. Не ти гарантирам дека тоа е причината но што се однесува од хардверска страно или е изместена или прегорена, а ако не тогаш имаш некои софтверски изместувања.
Ако не откриеш што друго може да биде пробај го ова :smir:
Да преку Power Cinema.Ај ке пробам ова шо ми викаш.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Intel Celeron D 2.4 ghz kakov socket koristi i dali mozam da zemam po dobar procesor ??
LGA775 сокет, можеш.

Socket 478 и тешко да најдеш процесор за него, освен настаро и тоа најмногу до кај Prescot 3.0ghz.
Ако стварно му е Celeron D, ондак тој процесор е остаток од Pentium D (dualcore) серијата, и е на LGA775 сокет.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
CPU usage 90 посто од времето ми е на 99% и кочи ептен...
чаре некое ?
во таск менагер System Idle Process го покажува дека користи 99%

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
LGA775 сокет, можеш.

Ако стварно му е Celeron D, ондак тој процесор е остаток од Pentium D (dualcore) серијата, и е на LGA775 сокет.
http://en.wikipedia.org/wiki/Celeron_d#Celeron_.28NetBurst.29

The Prescott-256 Celeron D was manufactured for socket 478 as well LGA775 ... it should also be stated that unlike the Pentium D, the Celeron D is not a dual core processor.

Претпоставувам дека му е претпотопски, па затоа 478.

Kajgana Shop

На врв Bottom