Помош, проблеми, прашања, совети...

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Samo da prasam neshto.
Do pred nekoe vreme so tonot na mojot kompjuter bese se vo red, no mi preinstaliraa windows i od togas nema ton na nego, ja nema ni "trubickata" sto stoese sekogas vo dolniot agol, i sega koga ke gi priklucam zvucnicite nisto ne se slusa.
Molam, pomosh
Па најверојатно ти се избришани драјверите на звучната картица.
Оди во контрол панел и види дали ја имаш иконата Sounds and audio divices. Ако ја има види ги поставувањата дали се во ред, а ако не снимај драјвери за картицата .

Член од
12 јануари 2008
Мислења
356
Поени од реакции
18
CPU usage 90 посто од времето ми е на 99% и кочи ептен...
чаре некое ?
во таск менагер System Idle Process го покажува дека користи 99%
Ако ништо не работи компјутерот System Idle Process треба да е на 99%. Тоа е нормално.

Е сега ако доле CPU Usage ти е цело време на некоја висока вредност тогаш можеби и имаш некој проблем.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Абе има еден проблем.Кога го палам компјутерот на мониторот нема слика а компјутерот работе се кулери.Понекогаш се уклучува се и закопува таму за да се бира дали биос или да се стартува виндоусот (на асрок матични).И таму закопуе.Или па че се уклуче се и се блокира наеднаш?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ми се има мене праено нешто слично. Види рамот, ако немаш гаранција вади стиковите и пали со по еден да видиш дали е до тоа. Ако имаш Виста влези со цд-то во рековери и скенирај дискови за грешка преку cmd или тестирај меморија.
Ако си влезен во виндоус скенирај со memtest рам меморија.

Janev

2.856
Поени од реакции
58
имам еден проблем кога ќе го оклучам комп. рам меморијата се полни постепено и оди 7gb немам ништо оклучено...еве сега се наполни 7gb ram.... :uvo:

Z

ZeroStyle

Гостин
Види во Таск Менаџер кој процес ти зема највеќе ресурси, најверојатно е вирус. :toe:

Janev

2.856
Поени од реакции
58
Види во Таск Менаџер кој процес ти зема највеќе ресурси, најверојатно е вирус. :toe:
сега баш тоа гледав...Logitech Updater ми ја полнел целата меморија, ќе го избришам софтверот на камерата па ќе видам како ќе е после тоа

Z

ZeroStyle

Гостин
Ај па пиши што си напраил. Мене така ми праеше порано демек updater за принтерот драјверот, ама формат праев и така тогаш, па не се замарав многу.

Janev

2.856
Поени од реакции
58
Ај па пиши што си напраил. Мене така ми праеше порано демек updater за принтерот драјверот, ама формат праев и така тогаш, па не се замарав многу.
добро е сега, нормално си работи...сега ќе ја инсталирам пак камерата. ама без апдејт, ќе ја напраам....фала

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Имам еден огромен проблем..Пред 2-3 недели ми изгоре хард дискот и вчера купив нов. Го наместив се убаво и кога ке пуштам Windows-от да се форматира ми бара да инсталирам Sata драјвери. Ги инсталирав драјверите ама хард дискот сеуште не ми работи, барав на интернет податоци за матичната плоча и пишува дека на мојата матична може само Sata1 хард диск да се стави, а новиот ми е Sata2. Има ли шанси да се направи некако да ми работи хард дискот на Sata1 наместо на Sata2 или ако постои некое друго решение помагајте...Благодарам:toe::toe:

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Ми се има мене праено нешто слично. Види рамот, ако немаш гаранција вади стиковите и пали со по еден да видиш дали е до тоа. Ако имаш Виста влези со цд-то во рековери и скенирај дискови за грешка преку cmd или тестирај меморија.
Ако си влезен во виндоус скенирај со memtest рам меморија.
Мислиш да го извадам една плочка рам или и двете да ги извадам па да ги ставам???И ајде помагајте и некој други итно е.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Мислиш да го извадам една плочка рам или и двете да ги извадам па да ги ставам???И ајде помагајте и некој други итно е.
Извади ги сите рам мемории што ги имаш. Стави една и пушти го компјутерот. Ако нејќе, извади ја оваа, стави друга, уклучи РС. Вака со сите рам мемории, види што ќе биде.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Да не барам гугл ме мрзе.Дајте покажите ми како се ваде/става рамот?

Kajgana Shop

На врв Bottom