Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
извините ама и овде да ве прашам : дали можит на матична MB Biostar I945GC -M7A да и се клајт графичка GeForce 9500 GT т.е. дали ја `крепит` оваја а ако не тогаш која е оптимална за оваја матична плоча

извините ама и овде да ве прашам : дали можит на матична MB Biostar I945GC -M7A да и се клајт графичка GeForce 9500 GT т.е. дали ја `крепит` оваја а ако не тогаш која е оптимална за оваја матична плоча

Нашиот заеднички пријател Google = може!

е ај кажи се оправ те гугл те јаху те ова ај ем сум тро постар ем немам време ако беше за гугл ќе најдев и немаше да опитвам по форумиве :toe:

Пробај со ова програмче можи ќе ти поможи нешто EVEREST Ultimate Edition....

Ти напишав дека може, само ќе зависи и од напојувањето што го имаш.Значи да не е некое ептен 300w бош, напојување.

компјутерот е земен од телеком со адсл пакет шо го давет,па ме интересираше дали мојт.Иначе напојувањето мислам дека е 450 вати,а комјутерот е од Нико таму сакам да го носам да ми клает графичка ама првин да се разопитам дали ќе крепит матичната и напојувањето.Сепак фала за одговорите

Intel Celeron D 2.4 ghz kakov socket koristi i dali mozam da zemam po dobar procesor ??

Извинете може и не е во солгасност со темата,ама инто ми е,па да ве прашам можда ке знаете.
Имам Асус ТВ Card во компјутер,и се беше ок, функционираше,ама го чистев компјутерот и ми се избриша програмата што е за ТВ гледање.Ја инсталирав и кога ке уклјучам тв ми вика:No TV Tuner Device.
Ако знае некој што е проблемот ве молам да пише.
Благодарам однапред.

Извинете може и не е во солгасност со темата,ама инто ми е,па да ве прашам можда ке знаете.
Имам Асус ТВ Card во компјутер,и се беше ок, функционираше,ама го чистев компјутерот и ми се избриша програмата што е за ТВ гледање.Ја инсталирав и кога ке уклјучам тв ми вика:No TV Tuner Device.
Ако знае некој што е проблемот ве молам да пише.
Благодарам однапред.
Исто и јас имам ваква ТВ картица. Преку Power Cinema ли отвараш, програмата?
Инаку незнам баш зошто така но дане ја имаш изместено картичката од лежиштето, пробај извади ја и пак ставија убаво :toe: штом не ти ја препознава картицата. Не ти гарантирам дека тоа е причината но што се однесува од хардверска страно или е изместена или прегорена, а ако не тогаш имаш некои софтверски изместувања.
Ако не откриеш што друго може да биде пробај го ова :smir:

Исто и јас имам ваква ТВ картица. Преку Power Cinema ли отвараш, програмата?
Инаку незнам баш зошто така но дане ја имаш изместено картичката од лежиштето, пробај извади ја и пак ставија убаво :toe: штом не ти ја препознава картицата. Не ти гарантирам дека тоа е причината но што се однесува од хардверска страно или е изместена или прегорена, а ако не тогаш имаш некои софтверски изместувања.
Ако не откриеш што друго може да биде пробај го ова :smir:

Да преку Power Cinema.Ај ке пробам ова шо ми викаш.

Intel Celeron D 2.4 ghz kakov socket koristi i dali mozam da zemam po dobar procesor ??

LGA775 сокет, можеш.

Socket 478 и тешко да најдеш процесор за него, освен настаро и тоа најмногу до кај Prescot 3.0ghz.

Ако стварно му е Celeron D, ондак тој процесор е остаток од Pentium D (dualcore) серијата, и е на LGA775 сокет.

CPU usage 90 посто од времето ми е на 99% и кочи ептен...
чаре некое ?
во таск менагер System Idle Process го покажува дека користи 99%

LGA775 сокет, можеш.

Ако стварно му е Celeron D, ондак тој процесор е остаток од Pentium D (dualcore) серијата, и е на LGA775 сокет.

http://en.wikipedia.org/wiki/Celeron_d#Celeron_.28NetBurst.29

The Prescott-256 Celeron D was manufactured for socket 478 as well LGA775 ... it should also be stated that unlike the Pentium D, the Celeron D is not a dual core processor.

Претпоставувам дека му е претпотопски, па затоа 478.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom