Елф
of Northern Mirkwood
- Член од
- 31 јануари 2008
- Мислења
- 1.373
- Поени од реакции
- 148
По мое нај убаво е со програмот TuneUp Utilities 2009dali moze nekoj da mi kaze kako da go defragmentiram C? koga go defragmentiram po izvesno vreme prestanva i mi kazva deka nekoj fajlovi nemozat da se defragmentiraat i hard diskot ne mi raboti ubavo i koci.
start > run > chkdsk /f кога ќе ти се појави дијалог прозорецот, стисни Y. Рестартирај го компјутерот, и при подигањето почекај некоја минута додека заврши процесот. После сето ова, пробај со дефрагмент на цdali moze nekoj da mi kaze kako da go defragmentiram C? koga go defragmentiram po izvesno vreme prestanva i mi kazva deka nekoj fajlovi nemozat da se defragmentiraat i hard diskot ne mi raboti ubavo i koci.
Прва работа, иди Start>Run и пиши msconfig па иди startup и види таму кои се процеси не ти требаат кога ќе го подигнеш компјутерот, после тоа инсталирај си еден добар antivirus и antimalware, јас ти го препорачувам a-squared.еве вака ако може некој да ми каже како да напраам 24-25 процеси на стартуп да имам викаат дека било најдобро така а моментално имам 38 ај ако може и да ми каже некој зошто кога ке го упалам компјутерот чекам 1 минута за да ми се пушти све дали треба рам уште еден да додадам? или пак до друго е проблемот?
Ај еден скриншот од таск менаџереве вака ако може некој да ми каже како да напраам 24-25 процеси на стартуп да имам викаат дека било најдобро така а моментално имам 38 ај ако може и да ми каже некој зошто кога ке го упалам компјутерот чекам 1 минута за да ми се пушти све дали треба рам уште еден да додадам? или пак до друго е проблемот?
пробав така несака а иначе користам нод 32Прва работа, иди Start>Run и пиши msconfig па иди startup и види таму кои се процеси не ти требаат кога ќе го подигнеш компјутерот, после тоа инсталирај си еден добар antivirus и antimalware, јас ти го препорачувам a-squared.
еве тиАј еден скриншот од таск менаџер
Многу е ова бре 40 процеси, но си требал на цел екран да го зголемиш прозорецот за да можам да ги видам сите процеси. Направи така, и плус 1 скриншот од Performance. Инаку колку меморија има pagefile.sys?пробав така несака а иначе користам нод 32
еве ти
можеби имаш вирусАбе имам еден проблем.Го уклучувам компјутерот се нормално и ми покажуе таскот CPU Usage 100%.Процеси само 1/9 од меморајата на цел процесор зафаќат?Послето рестарт.Само Eset Nod 32 antivirus sistem и толку.Укопуе на тоа.И на третиот пат се уклучи ама нов е компјутерот уште го немам ни 1 месец.Не е некое старо аро па да речиш.