Помош, проблеми, прашања, совети...

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Да еве сега проверив по гугл и јас сум имал кросовер кабел сега плс некој нека ми пише како да подесам мрежа

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
dali moze nekoj da mi kaze kako da go defragmentiram C? koga go defragmentiram po izvesno vreme prestanva i mi kazva deka nekoj fajlovi nemozat da se defragmentiraat i hard diskot ne mi raboti ubavo i koci.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
dali moze nekoj da mi kaze kako da go defragmentiram C? koga go defragmentiram po izvesno vreme prestanva i mi kazva deka nekoj fajlovi nemozat da se defragmentiraat i hard diskot ne mi raboti ubavo i koci.
По мое нај убаво е со програмот TuneUp Utilities 2009
Следиги опцииве:
- Increase Performace > TuneUp Drive Defrag > Next. и чекаш.
Дати казам дека има повеке програми за ова немена и има идна опција во самиот Windows.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
start > run > chkdsk /f кога ќе ти се појави дијалог прозорецот, стисни Y. Рестартирај го компјутерот, и при подигањето почекај некоја минута додека заврши процесот. После сето ова, пробај со дефрагмент на ц

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Е вака сеа.Незнаев дека да пишам па ајде тука.Ај ако може да ми даде некој линк преку ПП со кодовите од програми за сателитска антена за 2009.

BUCH

---
Член од
4 мај 2008
Мислења
616
Поени од реакции
20
еве вака ако може некој да ми каже како да напраам 24-25 процеси на стартуп да имам викаат дека било најдобро така а моментално имам 38 ај ако може и да ми каже некој зошто кога ке го упалам компјутерот чекам 1 минута за да ми се пушти све дали треба рам уште еден да додадам? или пак до друго е проблемот?

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
еве вака ако може некој да ми каже како да напраам 24-25 процеси на стартуп да имам викаат дека било најдобро така а моментално имам 38 ај ако може и да ми каже некој зошто кога ке го упалам компјутерот чекам 1 минута за да ми се пушти све дали треба рам уште еден да додадам? или пак до друго е проблемот?
Прва работа, иди Start>Run и пиши msconfig па иди startup и види таму кои се процеси не ти требаат кога ќе го подигнеш компјутерот, после тоа инсталирај си еден добар antivirus и antimalware, јас ти го препорачувам a-squared.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ај еден скриншот од таск менаџер

BUCH

---
Член од
4 мај 2008
Мислења
616
Поени од реакции
20
Прва работа, иди Start>Run и пиши msconfig па иди startup и види таму кои се процеси не ти требаат кога ќе го подигнеш компјутерот, после тоа инсталирај си еден добар antivirus и antimalware, јас ти го препорачувам a-squared.
пробав така несака а иначе користам нод 32
Ај еден скриншот од таск менаџер
еве ти :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
пробав така несака а иначе користам нод 32

еве ти :)
Многу е ова бре 40 процеси, но си требал на цел екран да го зголемиш прозорецот за да можам да ги видам сите процеси. Направи така, и плус 1 скриншот од Performance. Инаку колку меморија има pagefile.sys?

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Абе имам еден проблем.Го уклучувам компјутерот се нормално и ми покажуе таскот CPU Usage 100%.Процеси само 1/9 од меморајата на цел процесор зафаќат?Послето рестарт.Само Eset Nod 32 antivirus sistem и толку.Укопуе на тоа.И на третиот пат се уклучи ама нов е компјутерот уште го немам ни 1 месец.Не е некое старо аро па да речиш.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Абе имам еден проблем.Го уклучувам компјутерот се нормално и ми покажуе таскот CPU Usage 100%.Процеси само 1/9 од меморајата на цел процесор зафаќат?Послето рестарт.Само Eset Nod 32 antivirus sistem и толку.Укопуе на тоа.И на третиот пат се уклучи ама нов е компјутерот уште го немам ни 1 месец.Не е некое старо аро па да речиш.
можеби имаш вирус

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
iam graficka ati 7.2 baram drajveri na net,najdov,ama kaa gi instaliram bara NET FRAMEWORK,ZOSTO SLUZI TOA I DALI DA GO INSTALIRAM,FALA SEPAK

Kajgana Shop

На врв Bottom