Помош околу Counter-Strike (општо)

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
ZIKS напиша:
епа вака сеа... Вчера ( Саботата ) го гледав на Ентер тој клипот со "светски познатиот гејмер" archie, и се замислив нешто...... Тој со слики покажува кој верзии ги игра на Кантер, првиот дел му беше снимен со Counter Strike 1.5, а вториот со Counter Strike 1.6, гледејќи ги инсертите, забележав дека него со ниедно оружје не му се треси нишанот. Значи, пука со која и да било пушка, оружјето му се треси, а нишанот не, а посебно велам за Deagle, и AK-47 ( Калашњиков ), бидејќи тие оружја највеќе се тресат. Па, сакав да прашам, дали и кај вас е исто како кај archie, ( не ви се треси нишанот ) или не, бидејќи кај мене, со кое оружје да пукам, ми се треси нишанот, а да не зборувам за AK-47 ( Калашњиков ) или Deagle. Чекам одговори. :)
Тоа што си го гледал било снимано од HLTV...

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
LaVista напиша:
Тоа и јас мислев. Има многу разлика од снимањето помеѓу HLTV и снимање демо од страна на играчот. =)
На пр., ако си со аwp, зумираш брзо и убиваш некого, на HLTV ќе покаже дека си го убил без зум. :salut:

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Тоа е така затоа што HLTV касни 60 секунди.

Член од
22 март 2007
Мислења
34
Поени од реакции
0
Archie и скоро сите попознати светски играчи прават spray кога пукаат, затоа не се треси нишанот

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
... на што мислите не се тресе нишанот? Доколку мислите на она да не ви се раздвојуваат и да се зголемуваат тоа се подесува cl_dynamyccrosshair 0 а ако не е за тоа тогаш стварно незнам...

Исто така сакам да прашам како да напраам .cfg филе кој кога ке му направам exec на средина на екран како на кајгана серверот да пишува LIVE LIVE LIVE LIVE LIVE... знам како да го направам само незнам што треба да напраам за да биде тоа LIVE у средина на екран (иам сервер со admin mod , amx mod x, hlguard , statsme и се тоа ...)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
ЌЕ може некој да ми каже како да го средам ова?

BUILD 2738 SERVER (0 CRC)
Server # 7
Your .dll [cl_dlls\client.dll]
differs from the server's.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
1
Поени од реакции
0
a kako da napravam nozot vo leva raka a pistolot m4a1 i sl. vo desna?

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
L.Trpceski напиша:
a kako da napravam nozot vo leva raka a pistolot m4a1 i sl. vo desna?
кажано е преку 100 пати, ама еве. cl_righthand 0 и сите оружа ќе ти бидат во лева рака. неможе поединечно секое оружје да го менуваш.
sky_dog<no1> напиша:
ЌЕ може некој да ми каже како да го средам ова?

BUILD 2738 SERVER (0 CRC)
Server # 7
Your .dll [cl_dlls\client.dll]
differs from the server's.
за ова не ми текнува, ако знае некој во меѓувреме, нека пише што е работата. почекај малце, ќе добиеш одговор.

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
LaVista напиша:
изгледа е така, јас најпрво си помислив дека неговата Counter Strike 1.6 е обичната верзија, бидејќи мојата верзија од Counter Strike 1.6 е друга т.е. XTCS ( XTreme Counter Strike ) и, си помислив да не е различно на мојата верзија, па затоа прашав.

П.С. фала за одговорот. :)

Член од
22 март 2007
Мислења
34
Поени од реакции
0
LaVista напиша:
Тоа е така затоа што HLTV касни 60 секунди.
По правило HLTV касни 30 секунди за да не се злоупотребува тоа на турнири

viksamkd напиша:
Исто така сакам да прашам како да напраам .cfg филе кој кога ке му направам exec на средина на екран како на кајгана серверот да пишува LIVE LIVE LIVE LIVE LIVE... знам како да го направам само незнам што треба да напраам за да биде тоа LIVE у средина на екран (иам сервер со admin mod , amx mod x, hlguard , statsme и се тоа ...)
admin_csay LIVE LIVE LIVE LIVE LIVE
amx_csay <color> LIVE LIVE LIVE LIVE LIVE

thekillagorilla

Мортус
Член од
20 февруари 2007
Мислења
610
Поени од реакции
12
DALI NEKOJ MOZE DA MI KAZI SO E OVA

P.S na insomnija serverite SITE

Micev

ИсКусЕн КанТерЏијА
Член од
28 февруари 2007
Мислења
482
Поени од реакции
0
Mi treba pomos bidejki nemozam da si ja staam grafikata Open Gl help !! do sto moze da e problemot ne sum go resil od prviot pat koga prasav no gleam deka nema odgovor pls help !!

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Micev напиша:
Mi treba pomos bidejki nemozam da si ja staam grafikata Open Gl help !! do sto moze da e problemot ne sum go resil od prviot pat koga prasav no gleam deka nema odgovor pls help !!
ги немаш инсталирано драјверите за графичката, најверојатно. види што графичка имаш, побарај на нет драјвери и би требало да е се во ред.

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Пред околу два месеца и уште порано кантерот ми одеше сосема нормално,ама еден ден ја уклучив и графиката беше полоша од катастрофа,едноставно ко да сум го сменил компјутерот,и така играв некое време со тоа ама не можев повеќе и се изнервирав и ја избришав играта,денес одлучив да ја доналдирам повторно,ја доналдирав и кога сакав да ја играм пак истото се појави,еве подолу има скриншотови...а од кога ја инсталирав ништо немам,ама ништо чепнато освен што влегов да ја играм итали...има некакво решение освен формат на целиов компјутер?

[url=http://allyoucanupload.webshots.com/v/2005351583269645850][img=http://aycu11.webshots.com/image/19450/2005351583269645850_th.jpg][/URL]

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
спајдер, оди во options>video и во Renderer стави OpenGL, а не Software.
доколку ова не помага, (ре)инсталирај ги драјверите за графичката па направи го ова погоре.

Kajgana Shop

На врв Bottom