Помош и совети

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Ми треба малце помош околу играње Нео Гео игрици на компјутер. Дали има некој што може да објасни чекор по чекор (пишано или видео) кој фајл каде треба да оди за да се оклучи играта.

Инаку имам симнато емулатор, румс.. ги сместувам каде што треба (гледајќи од youtube) ама џабе, не ми излегуваат игрите на крај.

Член од
13 март 2011
Мислења
68
Поени од реакции
12
Луѓе ај ако може малку помош.Ја инсталирав играта метро и ми ги бара следниве работи

xinput1_3.dll

потоа го симнав некако,ама сега ми бара x3daudio1-7.dll

Знае ли некој до што е работава?Инаку имам Intel I7 со 16 гига рам,gtх460 графичка и 64 битен виндоус...

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Луѓе ај ако може малку помош.Ја инсталирав играта метро и ми ги бара следниве работи

xinput1_3.dll

потоа го симнав некако,ама сега ми бара x3daudio1-7.dll

Знае ли некој до што е работава?Инаку имам Intel I7 со 16 гига рам,gtх460 графичка и 64 битен виндоус...
Симни и инсталирај DirectX.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Го симнав маме32 емулаторот, ставив ром за cadillacs and dinosaurs, го препознава и го пишува како Working, а не можам да го уклучам. Вака ми прави на сите ромови, ми ги прикажува во Available како working (и со Audit all games ги дава како точни) а не можам да ги уклучам

Има ли некој пробано готов емулатор со веќе ставени ромови? На торент страните најдов многу пакувања емулатор + ромови, симнав еден и баш тој ги нема игрите што ги барав. Имате пробано вие некој?

Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
Ај помош за името на една игра, никако не можам да ја најдам...Играта е стара, за нинтендо, играчот треба да уништува др авиони, со жолт авион на средината на екранот. Е сегa мислам дека се котролираше во сите правци, горе долу лево десно, како што идеа новите лоши авиони. Се игра над вода, а од водата излегуваат подморници, тие се на растојание и требаше да се погодат со бомба, а бомбата патува додека подморницата е во движење и треба нишанење пред време оти отиде бомбата џабе :) Oткако ке се уништат одреден бр на авиони и подморници иди еден главен авион, црвен, поголем и требаше да се тепа постепено, да се погодат 4 мотори ваљда на крилата за да се оди на следно ниво. Авионот на играчот е како што реков жолт и колку што се сеќавам нешто слично како овој на сликата, го гледаме само задниот дел дури се игра. Ја имав и играта на дискета и милион пати сум ја играла и никако не ми текнува како се вика, се нешто bomber ми се врти во глава ама не можам да ја погодам точно

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.597
Поени од реакции
59.366
После долго време добив желба пак да ја поиграм Test Drive Unlimited
Но страшно ме нервираат цените на колите. Мислам дека имав сретнато некој мод за реални цени...запознаени сте со ова ? Дали навистина постои таков мод, и како се вика ?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
После долго време добив желба пак да ја поиграм Test Drive Unlimited
Но страшно ме нервираат цените на колите. Мислам дека имав сретнато некој мод за реални цени...запознаени сте со ова ? Дали навистина постои таков мод, и како се вика ?
Пробај го овој тренер.

Член од
9 јануари 2011
Мислења
418
Поени од реакции
563
Дали можи некој да ми поможи да наместам графика Open GL, графичката ми е radeon 2100
требало некој нови драјвери ... ФАЛА многу!

Kajgana Shop

На врв Bottom